Rukkaset kovemmalle pakkaskelille

akallio
Viestit: 2061
Liittynyt: 18 Elo 2010 14:20

Viesti Kirjoittaja akallio »

Ei ne Ortovoxit ja Hestrat häpeään joudu, vaan kyllähän nimenomaiseen tarpeeseen tehdyt ovat hieman paremmat, mutta eivät toki hintalaatusuhteeltaan kilpaile rautakaupan tarjonnan kanssa. Sitten jos hakee ihan sitä lämpimintä mahdollista niin rautakaupasta ei löydy, mutta eipä meistä nyt moni kiipeile 8 kilometrin korkeuksissa tai tee muuta yhtä äärimmäistä.

Itse olen ollut tyytyväinen Hestran klassisiin Army Leather Heli Ski -rukkasiin, jotka ostin hieman napakalla mitoituksella ja nyt käytettynä istuvat hyvin. Ne eivät ole äärimmäisen kylmän ratkaisu, mutta melko kylmän kuitenkin.


kasperi
Viestit: 585
Liittynyt: 10 Maalis 2008 10:25

Viesti Kirjoittaja kasperi »

akallio kirjoitti: Itse olen ollut tyytyväinen Hestran klassisiin Army Leather Heli Ski -rukkasiin, jotka ostin hieman napakalla mitoituksella ja nyt käytettynä istuvat hyvin. Ne eivät ole äärimmäisen kylmän ratkaisu, mutta melko kylmän kuitenkin.
Mulla noista mainituista Hestroista repesi kämmenen kohdalta se nahka koko leveydeltään kun väänsin jotain hanska kädessä, aika heikko esitys mielestäni...
cobbo
Viestit: 700
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Hestran Leather Box Mitt tarttui jostain alennuksesta mukaan reilusti väljällä koolla. Mukana tuli oma pörröfleece-sisälapanen, mutta niiden kanssa voi pitää muitakin sisähanskoja, tai olla ilman. Nuo ovat sen verran paksua nahkaa etteivät hajoa kovin helposti ja sormitilaan mahtuu hyvin vaikka kemiallinen kädenlämmitin. Hinta oli kohtuullinen mutta ei kilpaile halpakaupan nahkarukkasten kanssa.

Hieman huono puoli on, että vaikka rukkaset ottaa väljällä koolla, on ranteen kohta silti melko tiukka. Tuo rajoittaa sitä kuinka paksuja alushanskoja viitsii pitää ja sitä kuinka helposti ne saa kiskaistua käteen jos välillä pitää puuhata pelkillä alushanskoilla. Rukkaset menevät tosi korkealle ranteeseen mikä on hyvä lämpimyyden kannalta.

Toinen kylmällä säällä käyttämäni yhdistelmä on Haglöfsin kalvorukkanen, jonka sisällä on kotitekoinen huopalapanen. Huovutetun sisälapasen paras puoli on se, että toisin kuin esim. synteettinen tai untuvaeriste, se ei painu kasaan kun tarttuu kylmiin metalliesineisiin. Lasketellessa esim. huomasi että vanusisähanskalla kämmenen puolelta hohkasi kylmä sisälle hissin vetovarsista kiinni pitäessä.

Niin joo ja noissa rukkasissa on minusta tosi hyvä jos on rannelenkki, varsinkin paljon valokuvaavana arvostan kun hanskat kulkevat aina mukana.

edit: hestran box mitteissä vielä erikoisesti pyöräilyä tai kelkkailua ajatellen mukava muotoon käyristetty profiili, sekä ihan sormen kärjissä kynsien puolella rukkasen päädyssä oleva joku lisäeristyspalanen. Lämmittää siellä missä eniten lämpöä tarvitaan.
varsijousi
Viestit: 1209
Liittynyt: 06 Helmi 2006 22:22

Viesti Kirjoittaja varsijousi »

akallio kirjoitti:Ei ne Ortovoxit ja Hestrat häpeään joudu, vaan kyllähän nimenomaiseen tarpeeseen tehdyt ovat hieman paremmat, mutta eivät toki hintalaatusuhteeltaan kilpaile rautakaupan tarjonnan kanssa. Sitten jos hakee ihan sitä lämpimintä mahdollista niin rautakaupasta ei löydy, mutta eipä meistä nyt moni kiipeile 8 kilometrin korkeuksissa tai tee muuta yhtä äärimmäistä.
Minulla oli Ortovoxeissa (hyvin korkealla) vielä kaksi kemiallista lämmitintä kummassakin, mutta huonossa hapessa (=<40%) ne eivät tainneet kovin hyvin lämmittää....
sompionkortto
Viestit: 29
Liittynyt: 24 Helmi 2014 15:44

Viesti Kirjoittaja sompionkortto »

Minulla on menossa toiset Ruotsin armeijan "runkkaset". Käytän sisällä yksiä tai kaksia lapasia - riippuen pakkasesta. Neuloin varsien suuaukkoon lumilukot. Varret ovat mallia kaapparit ja lunta tuppasi tulemaan sisään.

Hiihtäessä käytän rautakaupan talvityösormikkaita, koska rukkanen lapasen kanssa on aika kuuma ja kämmenet tuppaavat hikoamaan liikkeessä. Ilman lapasta rukkanen hankaa ikävästi kätösiä.


diver kirjoitti:https://www.supernova.fi/product/3466/r ... t-kaytetyt
Tuosta hinta/laatu tuskin paranee ja sisälle laipasta tai hanskaa tarpeen mukaan.
varsijousi
Viestit: 1209
Liittynyt: 06 Helmi 2006 22:22

Viesti Kirjoittaja varsijousi »

Hiihtovaeluksella käytän vain ranteeseen asti ulottuvia rukkasia (Lillsport), jollei ole liian kylmä. Niissä ei ole mitään kiristimiä, joten kylmä pääsee helpommin kätösiin, lapasia on yhdet tai kahdet tarpeen mukaan. Lillsportin nahka on hyvin pehmeätä, joten pelkät rukkasetkin on lämpimällä hyvä vaihtoehto, ei hierrä. Jos varsi on pitempi tai ranteen kohdalla tiukempi (kuten Ortovoxeissani), niin niiden pukeminen ja riisuminen useasti hiihtäessä on liian työlästä (tarve tulee kaikenlaisesta pienestä, kartan, kompassin, kaffittelun, valokuvaamisen yms tarpeen tähden.

Nyt ei saa enää Lillsportin perinteisiä eikä vuorittomia nahkaisia hiihtorukkasiakaan, vaan kaikenlaisia muita malleja. Työmiesten nahkarukkasia ei saa enää mistään rautakaupastakaan, joten vein Lillsportin rukkasen malliksi nahkapajaan ja tekevät minulle mittojen mukaan uudet...niin muoti muuttuu, vaan siihen on vaikea sopeutua, kun on "vanhassa vara parempi"
Micke
Viestit: 2277
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Viesti Kirjoittaja Micke »

johtamaa kirjoitti:Nämä on hyvät ja edulliset.
Lisäyksenä todettakoon, että sisäkintaat ovat liian lämpimät hiihtämiseen. Hiihtämistä varten kannattaa sisäkintaat vaihtaa tavallisiin ohkasiin villalapasiin.
Noiden "Patronien" ainoa vika on siinä, ettei niitä saa isossa koossa. Oma käteni on normaalisti kokoa 9,5-10 ja koon 11 "Patronit" olivat aika ahtaat ja yhtään paksumpaa sisätumppua sinne on turhaa yrittää työntää.
Hintansa noi kyllä haukkuu tuohon 18 euron hintaan, kun edelliset Extremitiesin hiihtorukkaset hankin 1996 ja ne ovat käyneet vuosien mittaan numeroa liian pieniksi kämmenen osalta.

Kylmille keleille hankin kyllä Black Diamondin Absolute Mittenssit. Jos niiden kanssa pärjäisi loppu elämän kylmien kelien hiihdot, kai noi sen 20 vuotta kestää, käyttöä on kuitenkin luvassa aika vähän, luokkaa viikko vuodessa kaiketi, kun niitä -30 pakkasia on tullut hiihtovaelluksilla aika harvoin vastaan, varmaan noin 20 päivää 35 hiihtovaelluksen aikana.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

sompionkortto kirjoitti:Minulla on menossa toiset Ruotsin armeijan "runkkaset". Käytän sisällä yksiä tai kaksia lapasia - riippuen pakkasesta. Neuloin varsien suuaukkoon lumilukot. Varret ovat mallia kaapparit ja lunta tuppasi tulemaan sisään.

Hiihtäessä käytän rautakaupan talvityösormikkaita, koska rukkanen lapasen kanssa on aika kuuma ja kämmenet tuppaavat hikoamaan liikkeessä. Ilman lapasta rukkanen hankaa ikävästi kätösiä.


diver kirjoitti:https://www.supernova.fi/product/3466/r ... t-kaytetyt
Tuosta hinta/laatu tuskin paranee ja sisälle laipasta tai hanskaa tarpeen mukaan.
Kylla paranee, minulla ollut 80-luvulta ilmais-markkinointi-rukkaset, joista 1. parista toinen viela grillauskaytossa (ompelukset hankautuivat kaytossa poikki) ja 2. pari, mallia 'OP' taydessa iskussa.

Mutta 'more to the point' villalapaset sisekerroksena toimivat usein, mutteivat aina. Siihen tilanteeseen Hestran synteettiset ja ranteesta pitkat (siis tosikylmaan) synteettiset, jotka maksoivat ilman mitaan alennuksia £19
- lampimat, eivatka hikoiluta kammenta
- mutta kun autiomajalle paasee, ja ripustaa kuivumaan/ hengittamaan, niin jaahileet pitavat aantaan rakenteen sisalla. Siis helisevat :)
- silti niita voi kayttaa taas puolen tunnin (ja parin minuutin kayton jalkeen) ihan mukavalla mukavuusasteella - vaikka varmasti on viela kosteutta/ hileita rakenteen sisalla

Asentajan hanskat pikku-napraamiseen. Nehan ovat (tilaa vievattomat, mutta) kylmat kuin mika, mutta-mutta poistavat tuulivaikutuksen, suoraan hiostuneelle iholle. Sen pari minuuttia, kuin minka 'napraaminen' ottaa
diver
Viestit: 2317
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Rukkaset kovemmalle pakkaskelille

Viesti Kirjoittaja diver »

https://www.varusteleka.fi/fi/product/b ... aama/73211
Noita jos sattuu joskus taas saamaan niin suosittelen.
Tosi lämpimät ja tietysti edulliset.Supernovasta joskus noita ostin.Taitaa neljät nyttemmin kaapista löytyä :D
https://www.supernova.fi/product/5683/r ... tamattomat
Tuommosia suurvalta-armeijan rukkasenvuoria näyttää tulleen myös.Ei kokemusta.
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Micke
Viestit: 2277
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Re: Rukkaset kovemmalle pakkaskelille

Viesti Kirjoittaja Micke »

Sitten kun kyllästyy noihin "melkein" lämpimiin ylijämä hanskoihin, suosittelisin hankkimaan vaikka Black Diamondin Absolute mittsit. Lämpimät käsineet tässä... Nuo ovat sitten oikeasti lämpimät käsineet, ei mitään supernovan ylijäämää tms. Nuo ostetaan kerran kymmenessä tai viidessätoista vuodessa, eli hinta per harmittava käsien palelu on merkityksetön.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
diver
Viestit: 2317
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Rukkaset kovemmalle pakkaskelille

Viesti Kirjoittaja diver »

Toki löytyy myös turkkurin tekemät kahta eri elukkaa sisältävät turkisrukkaset joita ei oikeen pysty nykytalvina pitämään kun on liian lämpimät,jos nokittelemaan ruvetaan :wink:
en kerro hintaa enkä tällä palstalla myöskään mistä on kyseiset rukkaset tehty :D
Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
Ursus
Viestit: 9510
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Re: Rukkaset kovemmalle pakkaskelille

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Naapurin tai omasta koirasta saa halvat nahat :)
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Micke
Viestit: 2277
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Re: Rukkaset kovemmalle pakkaskelille

Viesti Kirjoittaja Micke »

Oman koiran nahat kai vei jonkun oikeuteen :shock: , vaikka kunniallinen päätöshän rukkaset olisivat tuolle Makkellekin. Mikäs olisi parempi, kuin pystykorva rukkaset.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re:

Viesti Kirjoittaja luuppi »

varsijousi kirjoitti: 08 Tammi 2021 00:40 Etteivät vain "Ortovoxit ja Hestrat" joutuisi nyt häpeään??? Minulla on useimmin/melkein aina nahkaiset ns työmiesrukkaset (Lillsport) ja niiden sisällä yhdet tai kahdet villalapaset, tarpeen mukaan ( ja Ortovoxit sitten todella pahassa paikassa). Näiden rukkasten miinus lienee lyhyt varsi....
Minakin noita kaytan ja lyhyt varsi on minusta + kun kerroksia siihen ranteen ymparille kertyy ja monesti on viela jossain resorikin
- sensijaan sisakinttaana on Hestran tekoaineiset, joissa 'tekemiseen' etusormelle oma osastonsa. Ja menevat, loysasti, paljon ylemmas ranteen ymparille
- nuo eivat hikoile. kun vetavat hoyryt aineen sisaan. Rukkaset kylla kuivuu tauolla (lahella tulia) mutta noita tekoaineisia ei voi laittaa yhta lahelle... ja niin ollen jaahileet kilisee kun ne vetaa taas kateen. Jotenkin kummasti ne ovet taas minuutin tai kahden jalkeen lampimat
Raato
Viestit: 189
Liittynyt: 10 Maalis 2008 12:13

Re: Rukkaset kovemmalle pakkaskelille

Viesti Kirjoittaja Raato »

Peukku myös noille Black Diamond -sarjan rukkasille. Ylävuoristokäyttöön viritetyt rukkaset ovat lämpimät ja mitä tärkeintä, niiden varret ovat laajat ja niissä on helpot kiristyssysteemit. Monet perinteiset rukkaset ovat kyllä lämpimät mutta niiden käytettävyys monesti ihan sieltä, rukkanen joka kerää kolme kiloa lunta pienen kompastelun takia on vähän epäkäytännöllinen, menee kyllä sellaisella lämpimästä-lämpimään -käytössä.
Helpommassa käytössä olen tänä talvena käyttänyt hiihtohanska-ruotsin armeijan nahkarukkanen -komboa ja se on yllättävän lämmin.
Vastaa Viestiin