Metsästysonnettomuus UKK-puistossa, pyöräilijä menehtynyt

omat polut
Viestit: 3769
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja omat polut »

^Aivan käsittämätöntä tötöilyä, tekijä paikkakuntalainen, koska muilla ei ole puistossa metsästysoikeutta. Paikallisten pitäisi tietää missä merkitty vaellusreitti menee, ja pitää huoli ettei siihen suuntaan kovin helposti ammuta. Ilmeisesti harkittu "riistalaukaus", mikä tekee asiasta vielä törkeämmän.
lepposasti
Viestit: 253
Liittynyt: 14 Maalis 2011 15:36

Viesti Kirjoittaja lepposasti »

Todella järkyttävää ja surullista. Jaksamista kaikille osallisille.
Voisikohan mitenkään harkita metsästyksen kieltämistä merkittyjen retkeilyreittien läheisyydessä?
omat polut
Viestit: 3769
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja omat polut »

^Voisi todellakin harkita.
Metsän Omena
Viestit: 2393
Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58

Viesti Kirjoittaja Metsän Omena »

Ikävä tapaus.

Ampuja oli lintumetsällä...
Ampuma-aseena kivääri... ...jolla ammutaan lintumetsällä aina tarkkaan harkittuja laukauksia.

Olen muutaman kerran joutunut katselemaan yksinään metsällä olevan metsästäjän aseen piippua, joka on lähietäisyydeltä suunnattu kohti kun metsästäjä on vasta lähietäisyydellä havainnut mikä tulee. Aina ovat sanoneet saman, ettei pitäisi liikkua metsissä kun metsästys on käynnissä että voi tulla vahingossa ammutuksi. Aina olen vastannut, ettekö katso ja tunnista varmuudella kohdetta ensin ja ammu vasta sitten.
lepposasti
Viestit: 253
Liittynyt: 14 Maalis 2011 15:36

Viesti Kirjoittaja lepposasti »

Metsän Omena kirjoitti:Olen muutaman kerran joutunut katselemaan yksinään metsällä olevan metsästäjän aseen piippua, joka on lähietäisyydeltä suunnattu kohti kun metsästäjä on vasta lähietäisyydellä havainnut mikä tulee.
No huh, en ole kyllä onneksi tuollaiseen tilanteeseen joutunut, mutta joskus syksyllä metsässä kulkiessa on kyllä tullut mieleen kiväärin tappovoima vielä kilometrien päässäkin. Onhan sellainen osuma onneksi hyvin, hyvin epätodennäköinen. Huolestuttavampi ilmiö on liian yleinen humalassa/krapulassa metsästäminen. Kerran esim. satuin kulkemaan ensilumella samaa reittiä metsästäjän perässä ja tasaisin välein löytyi iso tyhjä kaljatölkki...
Osmo
Viestit: 89
Liittynyt: 02 Syys 2010 18:48

Viesti Kirjoittaja Osmo »

Tulipa aiheesta mieleen: Miten käy syypää metsästäjän aselupien kanssa kuoleman/vamman aiheuttaneissa metsästysonnettomuuksissa, jos tuomitaan kuoleman/vammantuottamuksesta?
Jatkuuko aseiden omistus ja metsästys sitten kun rangaistus on kärsitty ja korvaukset maksettu?
Vai oliko se ase- ja metsästysharrastuksen loppu siinä?

Onko jollakulla faktaa asiasta tiedossa?
omat polut
Viestit: 3769
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja omat polut »

Metsästysaikana maastossa liikkuessa riskin tiedostaa, pyrin käyttämään kirkkaita värejä, liikkumaan "näyttävästi ja äänekkäästi". Silti aina pieni epävarmuus mielenpohjalla minkälaisia huru-ukkoja sattuu vitjassa olemaan, ja missä kunnossa.

Edellä hyvä ehdotus ulkoilureittien ja metsästysalueiden eriyttämisestä.
rastigaissa
Viestit: 514
Liittynyt: 11 Helmi 2012 23:31

Viesti Kirjoittaja rastigaissa »

omat polut kirjoitti:^Aivan käsittämätöntä tötöilyä, tekijä paikkakuntalainen, koska muilla ei ole puistossa metsästysoikeutta.
Kannattaa huolella harkita myös tuomion laukaisua siellä näppäimistön ääressä.
Paikallisen metsästysoikeushan on jo vuosia ollut helposti saavutettavissa siirtämällä kirjat metsästyskuntaan metsästyskauden ajaksi.
Lukuisat suomalaiset lintumetsästyksen ystävät näin tekevätkin. Kokolailla runsaasti paikkakunnan vanhoja taloja sekä eräkämppiä on kunnostettu talviasuttaviksi, jolloin niihin on saatu kunnanhallitukselta vakituisen asunnon rakennuslupa. Useita kohteita myös vuokrataan ulos.
Kuten metsästäjäliiton mies haastattelussa sanoo; paikallisia metsästäjiä on hyvin vähän, kuitenkin paikallisen näkökulmasta nähtynä viime vuosina metsästäjiä on ollut puistossa ruuhkaksi saakka.
Viimeksi muokannut rastigaissa, 18 Loka 2020 19:26. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
Pekka
Viestit: 4241
Liittynyt: 12 Tammi 2006 08:26

Viesti Kirjoittaja Pekka »

Yritän sovitella sanani tarkkaan, sillä olen sekä vaeltaja että metsästäjä. Ensin kunnioittava osanottoni vainajan omaisille. Jokainen turma on liikaa, olipa syy mikä tahansa.
Tilastotieteilijät voisivat laskea todennäköisyyden tällaisille tapauksille. Uskon että tiedetään jollakin tarkkuudella kuinka paljon väkeä maastossa liikkuu.
Kukaan metsästäjä ei tahallaan jätä huomioimatta mahdollisia vaaratekijöitä. Asia mutkistuu, kun otetaan huomioon että yläkulmilla ammuttu keskiraskas luoti lentää 5,5 km ja on tappava koko matkan.
Metsästyksen kieltäminen kokonaan ei suinkaan tarkoita sitä, etteikö maastoon joku voisi kuolla. Ns. luonnollisen kuoleman lisäksi voi menehtyä tapaturmaisesti, tietämättömyydestä aiheutuneen väärän toiminnan seurauksena, myrkytykseen, jne.
Ihmisiä kuolee jatkuvasti esim. liikenteessä, kuten kävi kehä kolmosella jossa kuoli juuri kaksi henkilöä rattijuopon törmäillessä.
Asiat pitää suhteuttaa, eikä heti olla tuomitsemassa kun mahdottomasta tulee mahdollinen. Liikun edelleen turvallisemmalla mielellä metsässä kuin metriäkään suojatiellä.
Kun eksyn, lähden kotiin.
Metsän Omena
Viestit: 2393
Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58

Viesti Kirjoittaja Metsän Omena »

Mitäs olette mieltä. Saako jokamies kulkea metsissä metsästysaikaan, eli ympäri vuoden, koska hän tahtomattaan karkottaa edestään riistaa, jota joku on saattanut naakia tuntitolkulla? Entä saako metsästäjä tästä raivostua ja käyttäytyä ennalta-arvaamattomasti?
honkamukka
Viestit: 5407
Liittynyt: 12 Touko 2012 19:30

Viesti Kirjoittaja honkamukka »

Nuo kaikki metsästysonnettomuudet ovat tapahtumia, joita ei pitäisi sattua. Niissä on joku perussääntö liki aina jäänyt toteutumatta.

Joskus aikanaan, kun kuljin koiran kanssa lintujen perässä, niin jouduin merkkaamaan kulkemiseni, kun pari luotia meni läheltä. Ilmaan laaki, että huomioivat olemassaoloni. Ns. tyhjän aseen laukeamisenkin olen nähnyt, mutta onneksi meni sinne "tyhjään".

Pari vakavailmeistä kerrontaa vähällä piti tilanteista olen tuolta Savukosken periltä kuullut.
Toisessa nuori, hiukan hätäinen hirvestäjä oli hiipinyt hiukan puskaisessa metsässä koiransa haukulle. Hirvi oli pitänyt outoa, ja toistuvaa ääntä koiran edessä, näin mielikuvissa. Varmistinkin oli jo vapautettu, kun harmaata puskista alkoi näkymään. Ei ollut hirvi, vaan marjoja keräävä tuonti poimija. Tapaturma oli lähellä.
Kuulin ko. henkilöltä vakava ilmeisen kerronnan, kun olin toistanut hänelle, erään muun tapahtuman karhumetsältä, missä hirvi oli päästä hengestään karhuna.
omat polut
Viestit: 3769
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja omat polut »

^^Molempia saa harrastaa, mutta raivostuessa ei saa käyttää väkivaltaa. Huomaavainen välttää molempia käyttäytymismalleja.
Muistelisin että metsästyksen tahallinen häirintä on laissa kielletty, tämä tietty tulkintakysymys.

Oliko muuten UK-puiston tapauksesta tarkempaa tietoa, kaukaa tullut sattumaosuma vai väärään kohteeseen tähdätty laukaus?
hannes
Viestit: 9911
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

^Tottakai saa metsässä kulkea!

Huomioliivi ja kirkkaan värinen lakki ihan itsesuojelun takia metsästysaikaan kuitenkin päälle.

Metsästäjä saa toki urputtaa , mutta sen voi jättää omaan arvoonsa, jos hän uhkailee niin siitä ilmoitus.

Tänä syksynä on nyt kaksi kuolemantapausta metsästykseen liittyen, ihan käy mielessä, että preppaus olisi tarpeen. Lajituntemus , aseen käsittely jne...ja refleksiampumisessa kohteen tunnistaa vasta liipasimen painalluksen jälkeen..

Itse en metsästä, armeijassa aseena oli minulla pystykorva ja kp, ja tästä on aikaa...
amatööri
Viestit: 3096
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Viesti Kirjoittaja amatööri »

Saa tietysti kulkea mutta tahallaan ei saa metsästystä häiritä.Eikä metsästäjän kannata tahattomista häiriöistä herneitä nenään vetää.Aina tulee uusi tilaisuus saada saalista.
Kokemuksesta voin kertoa että saa aika pitkiä katseita kun ajaa ohi mieslauman joka valmistautuu luvalliseen susijahtiin tien varrella :lol: .Aivan laillisesti ja sattumalta.

Pekka tuossa edellä yrittää sanojaan asetella mutta kuitenkin paistaa läpi yritys pyöristellä tapahtunutta tuolla lauseella että kuinka luoti voi tappaa pitkän matkan päässäkin.Kertomatta jäi kuitenkin tärkein...aina pitää olla satavarma mitä ampuu ja jätettävä ampumatta jos ei ole hyvä paikka ja varma.Kaikki muu on selittelyä.

Omalla kohdalla käynyt kansallispuistossa silleen että näin 3 hirveä paikoillan seisomassa kuusten seassa,hiivin lähemmäs kameran kanssa ja sitten noin 50 metrin päässä alkoi pauke.Korvat luimussa puun taakse ja hiivin pois.Ampujat ei nähneet mua enkä minä heitä.Mutkan kautta oli tieto mennyt eteenpäin ja todistajan ominaisuudessa kuulustelut ym.
Tarina olisi pitkä ja värikäs mutta jääköön tämä nyt tähän...

Pitää kyllä paikkansa että jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt.
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Vastaa Viestiin