NopixGo sääskenkarkoitin

KaukoAntero
Viestit: 475
Liittynyt: 22 Heinä 2008 13:03
Paikkakunta: Pori / Helsinki

NopixGo sääskenkarkoitin

Viesti Kirjoittaja KaukoAntero »

Tämmöinen on ilmestynyt markkinoille, ja taas kerran lupaukset ovat kovat. Onko kukaan ehtinyt kokeilemaan?

Ainakin jonkinlainen teoria on tekniikan takana, väittävät laitteen saavan ötökät pelkäämään lähestyvää ukkosta. Kovasti toivoisi, että tämä nyt toimisi, mutta puolueetonta näyttöä löytyy huonosti.

Kauko


vilves
Viestit: 498
Liittynyt: 11 Tammi 2011 12:56

Viesti Kirjoittaja vilves »

Tällainen tutkimus jossa ko. firma on ollut mukana on tehty: https://www.rutronik.com/nopixgo/StudyMay2019.pdf
Äkkilukemalta siinä on testattu toimivuutta vain yhteen lajiin jonka tieteellinen nimi on Aedes albopictus ja wikin mukaan https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiikerihyttynen

Tuon raportin lopussa lukee:
"Overall, Quimera Biological Systems are encouraged by these results and will work with NopixGlobal AG and the University of Zaragoza to conduct further studies with the Nopixgo® wristband on other mosquito species and in different environments, such as large rooms and outdoor field tests.
We expect that in these future studies, which will more accurately reflect the real-world environment, the Nopixgo® will demonstrate much higher protection and even greater mosquito behavior change."

Saa nähdä tehoaako tuo tuote muuallakin kuin laboratoriossa ja kuinka se karkoittaa täällä karuissa Pohjolan oloissa karaistuneita sääskiä sun muita pörriäisiä. :wink:
Vastaa Viestiin