Kemihaaran alueen kelkkaurat

tunturisusi
Viestit: 524
Liittynyt: 06 Huhti 2008 20:42

Viesti Kirjoittaja tunturisusi »

Yleensä Kemihaarasta on jotain uraa ollut Vieriharjuun ja Korvatunturin suuntaan sekä Manto-ojalle löydettävissä. Ja toki Jaurullekin päin jos ei mee umpeen soilla.

Nyt on ollut kait sen verran talvista, että luulis joulun aikaan jokijäätäkin löytyvän ylityksiin. Mun kokemukset paremminkin Jaurun suunnasta.


Avatar
johtamaa
Viestit: 1693
Liittynyt: 26 Helmi 2007 20:52
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja johtamaa »

Alkutalvesta saattaa olla joitakin jälkiä Kemihaarasta Peskihaaraan ja Peuraselkään, sekä Vieriharjuun. Nämä jäljet ovat pääasiassa poromiesten jättämiä jälkiä. Huoltoajot kämpille alkavat yleensä helmikuussa.
kasperi
Viestit: 585
Liittynyt: 10 Maalis 2008 10:25

Viesti Kirjoittaja kasperi »

Viikolla 1/2019 hiihdeltiin tuollapäin ja uraa löytyi Kemihaarasta Vieriharjulle ja Rakitsanojalle asti, Vieriharjulta taas pääsi uraa Manto-ojalle (selällekkin ois päässy) ja Manto-ojalta taas uria myöten pääsi Kemihaaraan. Tuolloin ei ollut minkäännäköistä hankikantoa, joten urat olivat ns. ihan jees.
Sipe
Viestit: 905
Liittynyt: 04 Helmi 2006 20:11

Viesti Kirjoittaja Sipe »

Onkohan kukaan käynyt nyt lähiaikoina tuolla, onko lumi pakkashöttöä vielä vai onko ollut sellaisia kelejä että olisi päässyt tiivistymään?
Ben
Viestit: 357
Liittynyt: 23 Touko 2008 13:56

Viesti Kirjoittaja Ben »

Onko Kemihaaraan johtava autotie edelleen säännöllisesti kunnossapidettävä? Siis että tie aurataan lumisateen jälkeen ajettavaan kuntoon?

Tarkoitus on lähteä ensi keväänä sinne päin kiertelemään, mutta voiko käydä niin, että jäädään Kemihaaran parkkipaikalle päiväkausiksi odottelemaan tien avaamista. Käytettävissä on tavallinen etupyörävetoinen Toyota. :?
Avatar
johtamaa
Viestit: 1693
Liittynyt: 26 Helmi 2007 20:52
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja johtamaa »

Tie on talvikunnossapidossa enää tämän talven.
Avatar
TiMoKo
Viestit: 3157
Liittynyt: 09 Huhti 2006 16:20
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TiMoKo »

Kopio UKK puiston ajankohtaista osiosta:

Kemihaaran parkkipaikkaa pidetään talvella auki, mutta tie aurataan vasta, kun uutta lunta on tullut vähintään 15 cm. Kemihaaran parkkipaikan lämmitystolpat eivät ole käytössä.
Maailman suurinta viisautta on jälkiviisaus, valitettavasti sitä ei voi käyttää etukäteen.
"vaikkapa hulluna pidettäisiin"
https://timokokairankiertaja.blogspot.com/
Osmo
Viestit: 107
Liittynyt: 02 Syys 2010 18:48

Viesti Kirjoittaja Osmo »

Ben kirjoitti: ..mutta voiko käydä niin, että jäädään Kemihaaran parkkipaikalle päiväkausiksi odottelemaan tien avaamista. Käytettävissä on tavallinen etupyörävetoinen Toyota. :?
Suosittelen hakemaan Biltemasta parillakympillä lumiketjut. Tuli viime maaliskuussa huolella testattua ne vekottimet Naruskan mökki- ja metsäteillä. Ihan ehdoton talvivaruste retkeilijän henkilöautossa!
Auto kynti oven alareunaa myöden yöllä tuiskunneessa lumessa, mutta kyllä sitä vaan notkojen ja vaarojen takaa tultiin auratulle tielle. Ilman ketjuja olisi ollut tekemätön paikka, vaikka olikin pakasta vedetyt hakkapelittanastat alla. Luistonestot sun muut himmelit pois päältä ja pysähtyminen sallittu vain tasamaalla ja alamäkeen.
Micke
Viestit: 2344
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Viesti Kirjoittaja Micke »

Puuhuolto on tehty Peuraselkään, Peskihaaraan, Manto-ojalle sekä Mantoselkään jo helmikuun alussa 2020. Tämä kannattaa muistaa, jos meinaa hyödynnellä huoltopolanteita helmikuussa. Yksi tuulinen pyrypäivä peittää huolto jäljet helposti.
En tiedä tehdäänkö Tahvon huolto Kemihaaran suunnasta, mutta otaksuisin "Vongoivan männiköiden" laanilta löytyvän vielä Tahvolle halkoa tämän vuoden.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
Vastaa Viestiin