Korsikasta kokemuksia - kuvat ja video

Mummis
Viestit: 41
Liittynyt: 20 Touko 2009 13:45

Korsikasta kokemuksia - kuvat ja video

Viesti Kirjoittaja Mummis »

Ja taas on aika suunnitella. Olen jo vuosia himoinnut tehdä Korsikalla GR20 reitin, mutta aikaikkunaa ei ole auennut. Sitä sanotaan kovin vaikeaksi maastoltaan.
Ensi kesänä en välttämättä saa lomaa Alppien kesäkaudella, joten lähden Korsikalle huhtikuussa kulkemaan Monte e Mare reitin - se lähtee samasta paikasta kuin GR20 mutta ei mene niin korkealle. Ajattelin näin tutustua maastoon.
Onko kellään kokemusta ja vinkkejä?


Mummis
Viestit: 41
Liittynyt: 20 Touko 2009 13:45

Kuvia Mare e Monte

Viesti Kirjoittaja Mummis »

Tein siis Mare e Monte reitin 6.- 12.4. Korsika on omanlaisensa, mielenkiintoinen tutustua. Kausi alkoi juuri huhtikuun alussa. Reiteillä en nähnyt ketään vaelluspäivien aikana, ja majapaikoissa yövyin yksin eri kokoisissa dormitoreissa - vain kerran oli ranskalainen vaeltajapariskunta seurana.

Kylät, joita reitti ohitti, ovat kesälläkin pieniä. Nyt ne olivat lähes tyhjiä, kesän asukkaat vasta palailemassa ja kaupat, kahvilat yms vielä kiinni.

Vuoristoista maasto kyllä oli, vaikka ylimmät pisteet 1200 metrissä. Reitillä oli paljon busheja, pensaissa reitin kääntyillessä ja siksakatessa rikkonaisten kallioiden välissä oli suuntavaisto välillä täysin hukassa. Vain oranssit maalitäplät pitivät reitillä.

Metsäisillä osuuksilla villisiat olivat innokkaasti tonkineet pähkinöitä yms. ja röhkintää sekä pakoon juoksevien sorkkien töminää kuulinkin usein. Aggressiivisia eivät karjutkaan olleet.

Kuvat, joiden kommenteissa reitti-infoa löytyvät täältä: https://photos.app.goo.gl/kiDpSuN3AU4rJ5sg9
ja ellei reitistä kaipaa infoja, viiden minuutin videolta löytyy tunnelmat: https://photos.app.goo.gl/PJfgiEAkkeaeRZXK7
Aaro
Viestit: 2432
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Viesti Kirjoittaja Aaro »

Mielenkiintoinen vaellus. Ilmeisesti vähän helpompi kuin pahimmat Alppipätkät?

Erityisesti kiinnostaisi kuulla arviosi reitin kuljettavuudesta ja majoituspalveluista marras-joulukuussa. Vanhana pariskuntana olisi mukavaa, jos majoitusta olisi auki kohtuu (10-15 km) välein, mitä arvelet?
Mummis
Viestit: 41
Liittynyt: 20 Touko 2009 13:45

Viesti Kirjoittaja Mummis »

Aaro; tavallaan helpompi, koska ei käy kovin korkealla. Nousua kuitenkin 1000+ per päivä, ja jyrkkyyttä löytyi. Erilaista maastoa, vaikea verrata. Haute Routeen, Alta Viaan ym verraten toki helpompi, lyhyempikin.

Reitin sanotaan olevan kuljettavissa ympäri vuoden. Useimmat Gite’t ovat auki vain lokakuuhun, ja jos kylät ovat yhtä tyhjiä talvella kuin nyt kauden vasta alkaessa, tekttailuksi menee. Myös ruokaa pitäisi kantaa, niin harvassa oli avoinna olevia kauppoja. Kannattaisi ehkä kysyä gite’istä talvisesongista nyt, kun ovat auki. Yhteyttä oli vaikea saada talvella, ennen kuin avasivat.

Jos rauhaa haette, oiva kohde. Muuten harkitsisin talvikaudella lähtöä.
Aaro
Viestit: 2432
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Viesti Kirjoittaja Aaro »

Olen yrittänyt löytää noin Euroopasta pimeimpään talveen soveltuvia reittejä, huonolla menestyksellä. Parina talvena pyörimme Analusiassa Sierra Nevadan etelärinteillä ja Gapo de Gatassa. Sopivaa pitkää reittiä ei löytynyt, muuten vaellusolosuhteet hyvät. Loppusyksystä Kreetalla vaellettiin E4 rannikkoreittiä, sielläkin paikat alkoivat mennä kiinni. Vuoristoreitti olikin jo majoitusten osalta kiinni, mutta vähän samanlaista oli kuin Korsikallasi. Ehkä Algarvesta voisi löytyä ainakin päivän pätkiä, mutta silmään ei ole sattunut useamman päivän reittiä

Kesäreiteistä mielenkiintoinen oli Slovenian Juliaaniset Alpit. Heinäkuun alussa paikat aukesivat ja tilaa kohtalaisesti.

Ratkaisumme pimeään vuodenaikaan on ollut monina vuosina Gran Canaria, jossa huikeita polkuja. Itse asiassa hyvällä suunnittelulla saaren poikka saattaa pystyä vaeltamaan noin viikossa, mutta ilmeisesti virallista viikon reittiä ei ole, mutta yhdistelemällä lyhempiä pätkiä voisi onnistua, vesihuolto on aika hankalasti toteuttavissa jos välttää liikaa kyliä.
omat polut
Viestit: 4212
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja omat polut »

^Euroopassa/Välimerellä talvivaellus vaikea rasti, mitään palveluja turha odottaa, hiihtovaellukset sitten eri asia. Kanarian saaret tosiaan hyvä optio, ainakin Teneriffa, Fuerteventura, Palma, Gomera, ja varmaan Hierro missä en ole käynyt.
Vastaa Viestiin