Kevyt nuotiopaistin pannu
Eikös titaani ole huono lämmönjohdin verrattuna vaikka alumiiniin. Eikö se auta nuotiolla kun lämpöä tulee laajalti mutta epätasaisesti - siis ei hetkessä käräytä jotakin kohtaa?luuppi kirjoitti:Ei kokemusta, mutta luulisi titaanin pistekuumenemisongelman haittaavan paistaessa enemman kuin kattilalla keitellessa, jossa lammonsiirtoa varsinaisiin ruoka-aineksiin on tasoittamassa esim. vesi
-
- Viestit: 476
- Liittynyt: 22 Heinä 2008 13:03
- Paikkakunta: Pori / Helsinki
Toisessa ketjussa kyseltiin retkiruokien tilaamisesta ulkomailta ja sen pohjalta kurkin itsekin mahdollisia paikkoja. Törmäsin tähän sivuun jonka idea on kaiketi ansainnan ohella vähentää ruokahävikkiä. Päivillä pelaillaan, mutta on myös tuotteita joissa on runsaasti päiviä jäljellä (itseäni ei pelota ollenkaan jos kuivatuotteissa on vanha päiväys, aisteilla mennään siinä tapauksessa). Jatkanen wokkipannullani, mutta kävisikö paellapannu nuotiolla kokkailuun? https://www.matsmart.fi/paellapannu
En tieda onko tama
kevyt, mutten moista loytanyt silloin kun (4-5v sitten) etsin, eli
1. ei mitaan muoviosia (kahvassakaan; nuotiokaytto mahdoillista)
2. tasainen lampo, pohjarakenteen ansiosta (ruotsal. Gourmet-malli olisi tallainen, muttei tosiaan enaa kevyt)
Niinpa tingin jalkimmaisesta. Kooksi tuli varmaan sama kuin tassa (8 tuumaa)
- taman olisin valinnut ilman muuta, kauanko lie ollut myynnissa, tuo Stanley
Video vaikuttaa alkuun pitkaveteiselta, mutta bonuksena tulee vertailu valurautapannuun kayttotestissa
kevyt, mutten moista loytanyt silloin kun (4-5v sitten) etsin, eli
1. ei mitaan muoviosia (kahvassakaan; nuotiokaytto mahdoillista)
2. tasainen lampo, pohjarakenteen ansiosta (ruotsal. Gourmet-malli olisi tallainen, muttei tosiaan enaa kevyt)
Niinpa tingin jalkimmaisesta. Kooksi tuli varmaan sama kuin tassa (8 tuumaa)
- taman olisin valinnut ilman muuta, kauanko lie ollut myynnissa, tuo Stanley
Video vaikuttaa alkuun pitkaveteiselta, mutta bonuksena tulee vertailu valurautapannuun kayttotestissa
PS
Kavin lunttaamassa vanhasta keskustelusaikeesta edellisen valintani:
Loytyi mielestani [riittavan] hyva, Vangon 20 cm/ 188g HA pannu, kahvamekanismi kokonaan metalliosista.
11 euroa, Partioaitasta nakojaan saa [v. 2014 tietoa] kooltaan ja materiaaliltaan vastaavan LiTech pannun myoskin paremmalla, kokometallisella kahvalla 38 euroon.
Kavin lunttaamassa vanhasta keskustelusaikeesta edellisen valintani:
Loytyi mielestani [riittavan] hyva, Vangon 20 cm/ 188g HA pannu, kahvamekanismi kokonaan metalliosista.
11 euroa, Partioaitasta nakojaan saa [v. 2014 tietoa] kooltaan ja materiaaliltaan vastaavan LiTech pannun myoskin paremmalla, kokometallisella kahvalla 38 euroon.
Kaverilla myös jokin pinnoitettu pannu ja se on kestänyt ihan hyvin notskikäytön. Taidan investoida tähän kohtuu isoon ja reunalliseen. Ellen sitten hommaa samasta paikasta rosterista 28 cm Lagostinaa, liekö rosterinen hyvä nuotiolla? https://www.tokmanni.fi/paistinpannu-ko ... 9860551661dailymail kirjoitti:Kannattaa tosiaan kiinnittää huomio myös tavallisiin pannuihin. Itse olen käytellyt vuosikausia jotakin pientä ja halpaa Kokin teflonpannua sekä keittimellä että nuotiolla. Maksoi muistaaksen kympin verran ja on kyllä kestänyt hintansa edestä ja enemmänkin.
Aikanaan innostuin ostamaan myös trangian pinnoitetun pannun. Poltin siitä teflonit irti ensimmäisessä lätynpaistossa. Ei ollut minunlaistani kokkia varten.
Itselläni on ollut nyt pari vuotta käytössä Primus Litech Frying Pan.
https://varuste.net/p415/primus-litech-frying-pan
Iso tuo ei ole, mutta riittänyt meillä kahdenkin hengen tarpeisiin ja on kevyt. Pinnoite on ihan uskomattoman hyvä, parempi kuin yhdessäkään kalliissa pannussa mitä itseltä löytyy keittiössä. Kestänyt hyvin kulutusta ja pieni nokare voita riittää paistamiseen, ei tartu kiinni. Hintakaan ei päätä huimaa. Tuolla olen paistanut kalaa, lihaa, kasviksia, lettuja ja kerran tein jopa pizzaa nuotiolla. Foliota olen käyttänyt kantena jos tarvii. Käyttänyt sekä avotulella että kaasulla ja spriillä.
Edit: Niin ja kohtuu hyvin on nuo silikoniset kahvanpäällysteet kestäneet, vähän on sulaneet pannun läheltä, mutta toisaalta alla on metallikahva niin ei ole iso menetys jos sulavat.
https://varuste.net/p415/primus-litech-frying-pan
Iso tuo ei ole, mutta riittänyt meillä kahdenkin hengen tarpeisiin ja on kevyt. Pinnoite on ihan uskomattoman hyvä, parempi kuin yhdessäkään kalliissa pannussa mitä itseltä löytyy keittiössä. Kestänyt hyvin kulutusta ja pieni nokare voita riittää paistamiseen, ei tartu kiinni. Hintakaan ei päätä huimaa. Tuolla olen paistanut kalaa, lihaa, kasviksia, lettuja ja kerran tein jopa pizzaa nuotiolla. Foliota olen käyttänyt kantena jos tarvii. Käyttänyt sekä avotulella että kaasulla ja spriillä.
Edit: Niin ja kohtuu hyvin on nuo silikoniset kahvanpäällysteet kestäneet, vähän on sulaneet pannun läheltä, mutta toisaalta alla on metallikahva niin ei ole iso menetys jos sulavat.