Kevyt nuotiopaistin pannu
Kevyt nuotiopaistin pannu
Tällainen olisi ensivuoden kala reissulle tarkoitus hankkia. Muurikan paistinpannu minulla on mutta se on mielestäni liian painava. Kaasukettimen nykyinen pannu taas liian pieni ja siinä on muoviset kahva päällysteet.
Tietysti voi kait sen kalan tikussakin paistaa mutta pannu olisi kiva.
Tietysti voi kait sen kalan tikussakin paistaa mutta pannu olisi kiva.
Noita paistinpannujahan on pilvin pimein.
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... istinpannu
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... istinpannu
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Kannattaa tosiaan kiinnittää huomio myös tavallisiin pannuihin. Itse olen käytellyt vuosikausia jotakin pientä ja halpaa Kokin teflonpannua sekä keittimellä että nuotiolla. Maksoi muistaaksen kympin verran ja on kyllä kestänyt hintansa edestä ja enemmänkin.
Aikanaan innostuin ostamaan myös trangian pinnoitetun pannun. Poltin siitä teflonit irti ensimmäisessä lätynpaistossa. Ei ollut minunlaistani kokkia varten.
Aikanaan innostuin ostamaan myös trangian pinnoitetun pannun. Poltin siitä teflonit irti ensimmäisessä lätynpaistossa. Ei ollut minunlaistani kokkia varten.
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
Ei mahdu oikein otsikon raameihin, mutta syvää, kannellista wokkia voi myös pohdiskella ja varsinkin kalahommissa sillä sitä voi käyttää myös savustamiseen (myös sopan voi tuossa keittää). Kannen voi pyöräyttää alumiinifoliosta jolloin rohjo kevenee. Ei minullakaan ole tuo mukana jos on pitkä kävely. http://aijaa.com/4bqP4V ** http://aijaa.com/gEtYL4
edellinen oli marketipannusta rällakalla grammanviilatu 208gr
http://matkafoorum.net/download/file.php?id=1248&t=1
mut viimevuonan reissun alussa jossakis sweduissa ostin uuden, oikeastaan vähen korkeampi ja (taitto)kahvallinen on parempi, ihan perusalumiini, hinta jotain 10luokkaa
http://matkafoorum.net/download/file.php?id=1248&t=1
mut viimevuonan reissun alussa jossakis sweduissa ostin uuden, oikeastaan vähen korkeampi ja (taitto)kahvallinen on parempi, ihan perusalumiini, hinta jotain 10luokkaa
aamu alkaa kahvilla
-
- Viestit: 1142
- Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09
Nuotiokäyttöön sopiva, kevyt paistinpannu on aika hankala toteuttaa hyvin. Hyvät pannut ovat aika painavia ja kevyet eivät oikein sovi nuotiolla käytettäväksi. Ihan kohtuullisia paistinpannuja ovat nämä lettupannuiksi kutsutut Ada-Baun pannut:
https://www.partioaitta.fi/tuotemerkit/ada-bau
Niitä on kahta kokoa, pienempi ja kevyempi painaa "vain" 420 g.
Muurikan Leisku painaa jo yli tuplasti eli 1,02 kg, mutta sitäkin kehutaan "kevyeksi".
https://opamuurikka.fi/fi/verkkokauppa/ ... ssa-detail
Mikäli mukana kulkee kaasukeitin, kannattaa valita sille soveltuva laadukas ja kevyt pannu kuten esim. MSR Ceramic Flex Skillet, joka painaa vain 180 g.
https://varuste.net/MSR+Ceramic+Flex+Skillet?_tu=75737
https://www.partioaitta.fi/tuotemerkit/ada-bau
Niitä on kahta kokoa, pienempi ja kevyempi painaa "vain" 420 g.
Muurikan Leisku painaa jo yli tuplasti eli 1,02 kg, mutta sitäkin kehutaan "kevyeksi".
https://opamuurikka.fi/fi/verkkokauppa/ ... ssa-detail
Mikäli mukana kulkee kaasukeitin, kannattaa valita sille soveltuva laadukas ja kevyt pannu kuten esim. MSR Ceramic Flex Skillet, joka painaa vain 180 g.
https://varuste.net/MSR+Ceramic+Flex+Skillet?_tu=75737
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Kannattaa muistaa myös Muurikan Retkipaistinpannu. Painoa on alle 0,5kg, kestävää paksuhkoa terästä. Kahvan saa nikkaroida oman mielensä mukaiseksi. Itse pidän valmista puukahvaa usein mukana, kiinnitys pienellä kierresilmukalla (helppo kääntää ilman työkaluja). Reunat riittävät juuri ja juuri esim. sienikastikkeen kokoon keittämiseen, mutta parhaimmillaan paistamiseen.
Minulla tuollainen muurikkakin. Hankin sen kesällä rapistumassa olevan Kokin teflonpannun tilalle. Käyttökokemusta vielä uupuu. Onnistuin tekemään siihen ruokaöljyllä ja tarkoitukseen huonosti sopivalla automaattisesti lämpöään säätelevällä sähköliedellä jotenkin ryppyisen rasvapolton. Lätty tahtoo kärtsätä kiinni. pitäisi uusia vaikka nuotiolla koko homma. Ehkä sitten alkaisi tästäkin kokemusta kertymään. Näppärän oloinen pannu kuitenkin.Korpijaakko kirjoitti:Kannattaa muistaa myös Muurikan Retkipaistinpannu. Painoa on alle 0,5kg, kestävää paksuhkoa terästä. Kahvan saa nikkaroida oman mielensä mukaiseksi. Itse pidän valmista puukahvaa usein mukana, kiinnitys pienellä kierresilmukalla (helppo kääntää ilman työkaluja). Reunat riittävät juuri ja juuri esim. sienikastikkeen kokoon keittämiseen, mutta parhaimmillaan paistamiseen.
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
Ammattikokit käyttävät rautapannuja kokkaamisessa (Kuluttajakuningas- ohjelmasta tieto tuli aikoinaan).
Pannulle saadaan teflonmaiset ominaisuudet polttamalla ohuita kerroksia rasvaa pintaan. Muodostuu kalvo joka tarvitsee valurautapannua vähemmän - jos ollenkaan rasvaa paistamiseen.
Innostuin itsekin ja hankin netistä rautapannun. Ohjeiden ja videon mukaan polttelin rasvat pohjaan kiinni mustaksi kalvoksi , ja eka kerralla tietenkin liikaa rasvaa ja pohja jäi rypyläiseksi.
Ohjeen mukaan hioin nyt pinnan pois ja rasvakuumensin uudelleen pienillä määrillä.Onnistui hyvin.
Hiton hyvä paistinpannu nyt käytössä, voita käytän kylläkin maun takia edelleen mutta vähemmän kuin valurautapannulla.
Huolenpitoa rautainen paistinpannu vaatii , mutta ei tarvitse syödä irronnuttt teflonia, eikä valurautaisen kanssa ylettömästi käyttää rasvaa.
Dailymeil: kokeile hiomalla huonon pinnan poistamista. (hiomapaperi käy)
ps. Rautapannun nimenä käytetään hienommin : hiiliteräspannu, tai hiiliteräspaistinpannu. Myyjän , -jien videoilla näkyy sisäänajo , käyttö ja huolto hyvin.
Pannulle saadaan teflonmaiset ominaisuudet polttamalla ohuita kerroksia rasvaa pintaan. Muodostuu kalvo joka tarvitsee valurautapannua vähemmän - jos ollenkaan rasvaa paistamiseen.
Innostuin itsekin ja hankin netistä rautapannun. Ohjeiden ja videon mukaan polttelin rasvat pohjaan kiinni mustaksi kalvoksi , ja eka kerralla tietenkin liikaa rasvaa ja pohja jäi rypyläiseksi.
Ohjeen mukaan hioin nyt pinnan pois ja rasvakuumensin uudelleen pienillä määrillä.Onnistui hyvin.
Hiton hyvä paistinpannu nyt käytössä, voita käytän kylläkin maun takia edelleen mutta vähemmän kuin valurautapannulla.
Huolenpitoa rautainen paistinpannu vaatii , mutta ei tarvitse syödä irronnuttt teflonia, eikä valurautaisen kanssa ylettömästi käyttää rasvaa.
Dailymeil: kokeile hiomalla huonon pinnan poistamista. (hiomapaperi käy)
ps. Rautapannun nimenä käytetään hienommin : hiiliteräspannu, tai hiiliteräspaistinpannu. Myyjän , -jien videoilla näkyy sisäänajo , käyttö ja huolto hyvin.
Sattui yhdellä reissulla unohtumaan rautainen paistinpannu kotiin, kun oltiin harrivesillä vaeltelemassa. Onneksi paha moka kuitattiin yhdeltä nuotiopaikalta löydetyllä isolla puhdasta alumiinia olevalla pannulla. Sillä sitten ilman rasvaa paahdettiin suomuharreja muutamana iltana. Suomut vähän tummuivat ja harriin tuli paahtunut maku, mutta hyvin toimi ja hyvältä maistuivat. Eikä tarttunut kiinni vaikkakin pannu vähän tummui sisältä eikä enää erityisen hyvin toiminut esim lettupannuna harrien jälkeen. Mutta suurena ja kevyenä pannuna soveltui erinomaisesti harrien paahtamiseen. Odottaa erään järven nuotiopaikalla seuraavaa käyttäjää.
Valurauta- ja hiiliteräspannut ovat kyllä eri pannuja, vaikka niillä onkin paljon yhteistä kuten huolto ja rasvapoltto. Molemmat myös ruostuvat, jos niitä ei kuivaa käytön jälkeen ja säilytä kuivassa. Hiiliteräs on kuitenkin kevyempää ja lujempaa kuin valurauta.hannes kirjoitti:
ps. Rautapannun nimenä käytetään hienommin : hiiliteräspannu, tai hiiliteräspaistinpannu. Myyjän , -jien videoilla näkyy sisäänajo , käyttö ja huolto hyvin.
Heitin kotona pinnoitetun pannun roskiin ja vaihdoin hiiliteräksiseen, enkä ole katunut. Se on kuitenkin hyvä muistaa, että kovin hapanta noissa ei voi kypsentää. Esimerkiksi tomaatti tuhoaa rasvapoltolla saadun tarttumattoman pinnan, ja vaikka pannu ei ole lopullisesti pilalla, se vaatii sen jälkeen uuden rasvapolttourakan.
Aivan niin. Valurauta ja hiiliteräs ovat eri materiaaleja vaikka molemmat rautaa ovatkin.
Valurautapannuun ei saa samanlaista "kalvoa" kuin hiiliteräspannuun.
Itsekin kerran unohdin ettei tomaattia kannata hiiliteräspannulle laittaa - tarkoitus oli tehdä jonkinlaista tomaattimunakasta. Pohjan "kalvo" kuoriutui ja jouduin aloittamaan alusta polttokäsittelyn.
Valurautapannuun ei saa samanlaista "kalvoa" kuin hiiliteräspannuun.
Itsekin kerran unohdin ettei tomaattia kannata hiiliteräspannulle laittaa - tarkoitus oli tehdä jonkinlaista tomaattimunakasta. Pohjan "kalvo" kuoriutui ja jouduin aloittamaan alusta polttokäsittelyn.
-
- Viestit: 1142
- Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09
Minäkin käytän kotona eniten hiiliteräspannuja ja - vokkeja, mutta niiden lisäksi myös monenlaisia pinnoitettuja pannuja.
Edellä mainitsemani nuotioretkipannut sekä myös Korpijaakon mainitsema Muurikan retkipannu ovat ohuempaa ja kevyempää terästä. Nekin kannattaa rasvapolttaa, mutta pintaa en ole saanut niissä yhtä hyväksi kuin kotona käytettävissä pannuissa. Kelvollisia ne kuitenkin ovat.
Nuotiolla valmistan kalaa mieluummin retkihalsterissa tai foliokääreessä/-pussissa kuin paistinpannulla. Parhaan paistopinnan kalaan saa kuitenkin retkioloissa varmimmin ja helpoimmin hyvällä kaasukeittimellä (laaja liekkikehä) ja kevyellä pinnoitetulla pannulla (esimerkiksi tuolla edellä mainitsemallani keraamisella MSR:n pannulla). Retkikäytössä huolellisesti toimittaessa pinnoitteet ovat pitkäikäisiä, koska ruokaa ei laiteta niillä niin usein kuin kotona.
Edellä mainitsemani nuotioretkipannut sekä myös Korpijaakon mainitsema Muurikan retkipannu ovat ohuempaa ja kevyempää terästä. Nekin kannattaa rasvapolttaa, mutta pintaa en ole saanut niissä yhtä hyväksi kuin kotona käytettävissä pannuissa. Kelvollisia ne kuitenkin ovat.
Nuotiolla valmistan kalaa mieluummin retkihalsterissa tai foliokääreessä/-pussissa kuin paistinpannulla. Parhaan paistopinnan kalaan saa kuitenkin retkioloissa varmimmin ja helpoimmin hyvällä kaasukeittimellä (laaja liekkikehä) ja kevyellä pinnoitetulla pannulla (esimerkiksi tuolla edellä mainitsemallani keraamisella MSR:n pannulla). Retkikäytössä huolellisesti toimittaessa pinnoitteet ovat pitkäikäisiä, koska ruokaa ei laiteta niillä niin usein kuin kotona.