Kevyt nuotiopaistin pannu

luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Ei kokemusta, mutta luulisi titaanin pistekuumenemisongelman haittaavan paistaessa enemman kuin kattilalla keitellessa, jossa lammonsiirtoa varsinaisiin ruoka-aineksiin on tasoittamassa esim. vesi


Aaro
Viestit: 2377
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Viesti Kirjoittaja Aaro »

luuppi kirjoitti:Ei kokemusta, mutta luulisi titaanin pistekuumenemisongelman haittaavan paistaessa enemman kuin kattilalla keitellessa, jossa lammonsiirtoa varsinaisiin ruoka-aineksiin on tasoittamassa esim. vesi
Eikös titaani ole huono lämmönjohdin verrattuna vaikka alumiiniin. Eikö se auta nuotiolla kun lämpöä tulee laajalti mutta epätasaisesti - siis ei hetkessä käräytä jotakin kohtaa?
KaukoAntero
Viestit: 475
Liittynyt: 22 Heinä 2008 13:03
Paikkakunta: Pori / Helsinki

Viesti Kirjoittaja KaukoAntero »

Minulla oli yhden kesän käytössä titaaninen trangian pannu (nuotiolla paisteltiin). Tuon kokemuksen mukaan alumiininen toimii paljon paremmin. Titaanipelti meni projektimateriaaliksi.

Kauko
tst
Viestit: 6535
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Toisessa ketjussa kyseltiin retkiruokien tilaamisesta ulkomailta ja sen pohjalta kurkin itsekin mahdollisia paikkoja. Törmäsin tähän sivuun jonka idea on kaiketi ansainnan ohella vähentää ruokahävikkiä. Päivillä pelaillaan, mutta on myös tuotteita joissa on runsaasti päiviä jäljellä (itseäni ei pelota ollenkaan jos kuivatuotteissa on vanha päiväys, aisteilla mennään siinä tapauksessa). Jatkanen wokkipannullani, mutta kävisikö paellapannu nuotiolla kokkailuun? https://www.matsmart.fi/paellapannu
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Paellapannut on alunperin tehty nuotiokayttoon, muttei sillain kuin vaeltajina teemme nuotion, vaan he tekevat ensin ison (kovaaineksisesta puusta), joka sitten tasoitellaan muhimaan, pannun alle, pitkan ja rauhallisen kypsytysajan tarkoituksessa
- vai mitako meinasit pannuun laittaa?
tst
Viestit: 6535
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Suotavaa olisi, että soveltuisi kohtuudella kaikenlaiseen paistamiseen eli kalaa, lihaa yms. Kevyt tietysti näissä kuvioissa vaikkakin paksumpi pohjainen olisi tuotoksen kannalta parempi.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

En tieda onko tama
kevyt, mutten moista loytanyt silloin kun (4-5v sitten) etsin, eli
1. ei mitaan muoviosia (kahvassakaan; nuotiokaytto mahdoillista)
2. tasainen lampo, pohjarakenteen ansiosta (ruotsal. Gourmet-malli olisi tallainen, muttei tosiaan enaa kevyt)

Niinpa tingin jalkimmaisesta. Kooksi tuli varmaan sama kuin tassa (8 tuumaa)
- taman olisin valinnut ilman muuta, kauanko lie ollut myynnissa, tuo Stanley

Video vaikuttaa alkuun pitkaveteiselta, mutta bonuksena tulee vertailu valurautapannuun kayttotestissa
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

PS

Kavin lunttaamassa vanhasta keskustelusaikeesta edellisen valintani:
Loytyi mielestani [riittavan] hyva, Vangon 20 cm/ 188g HA pannu, kahvamekanismi kokonaan metalliosista.

11 euroa, Partioaitasta nakojaan saa [v. 2014 tietoa] kooltaan ja materiaaliltaan vastaavan LiTech pannun myoskin paremmalla, kokometallisella kahvalla 38 euroon.
tst
Viestit: 6535
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

dailymail kirjoitti:Kannattaa tosiaan kiinnittää huomio myös tavallisiin pannuihin. Itse olen käytellyt vuosikausia jotakin pientä ja halpaa Kokin teflonpannua sekä keittimellä että nuotiolla. Maksoi muistaaksen kympin verran ja on kyllä kestänyt hintansa edestä ja enemmänkin.

Aikanaan innostuin ostamaan myös trangian pinnoitetun pannun. Poltin siitä teflonit irti ensimmäisessä lätynpaistossa. Ei ollut minunlaistani kokkia varten.
Kaverilla myös jokin pinnoitettu pannu ja se on kestänyt ihan hyvin notskikäytön. Taidan investoida tähän kohtuu isoon ja reunalliseen. Ellen sitten hommaa samasta paikasta rosterista 28 cm Lagostinaa, liekö rosterinen hyvä nuotiolla? https://www.tokmanni.fi/paistinpannu-ko ... 9860551661
Avatar
Normanton
Viestit: 172
Liittynyt: 05 Heinä 2019 12:32
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Normanton »

Itselläni on ollut nyt pari vuotta käytössä Primus Litech Frying Pan.
https://varuste.net/p415/primus-litech-frying-pan

Iso tuo ei ole, mutta riittänyt meillä kahdenkin hengen tarpeisiin ja on kevyt. Pinnoite on ihan uskomattoman hyvä, parempi kuin yhdessäkään kalliissa pannussa mitä itseltä löytyy keittiössä. Kestänyt hyvin kulutusta ja pieni nokare voita riittää paistamiseen, ei tartu kiinni. Hintakaan ei päätä huimaa. Tuolla olen paistanut kalaa, lihaa, kasviksia, lettuja ja kerran tein jopa pizzaa nuotiolla. Foliota olen käyttänyt kantena jos tarvii. Käyttänyt sekä avotulella että kaasulla ja spriillä.

Edit: Niin ja kohtuu hyvin on nuo silikoniset kahvanpäällysteet kestäneet, vähän on sulaneet pannun läheltä, mutta toisaalta alla on metallikahva niin ei ole iso menetys jos sulavat.
hannes
Viestit: 10743
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

^Näyttää olevan keraaminen pinnoite mikä kestää paremmin kuin tefloni tms.

Itsellä on puuron haudutuskattila, teflonia tai vasaavaa, jota on hämmennetty vain puulastalla ja tyhjennyksessä nuolijalla, kuitenkin näkyy jo pinnoitteen kulumista-prkle.
Vastaa Viestiin