Kokkailuvalineiden paino/ koko?

luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Kokkailuvalineiden paino/ koko?

Viesti Kirjoittaja luuppi »

En ole tykastynyt taittuviin sellaisiin (iso soppalusikka tosin on, titaaninen), niin kertokaapas loytoja ja virityksia taman saran puitteissa.
- kattiloista ja pannuista - paistin tai kahvee sellaisista - juttua onkin jo aikalailla

Itse hukkasin cocktail vispilan (ihan kateva keiton tasa-aineistamiseksi, ennenkuin kiehuminen voimistuu) ja meni vuosi-kaksi ennen kuin loysin samanpituisen kuin tama
https://gir.co/lavender-spatula-mini.html
ja ostin sitten samantien kaksi varoiksi.

En ole tuolla yo. kapustalla viela irrotellut kaloja halsterista, eikohan se senkin kesta minuutin varoajalla. Jos joku kayttaa teflon kattiloita/ pannuja (mina en enaa) niin lienee siihen erityisen hyva tuo - pitkaikaisyytta pinnoitteelle!


PeteBee
Viestit: 1084
Liittynyt: 28 Huhti 2006 14:57

Viesti Kirjoittaja PeteBee »

Mulla on kokkailuvälineinä Ikean lasten kokkaulusetistä vispilä ja lasta. Ovat sopivan kokoisia eikä maksanu paljoa.
dailymail
Viestit: 2973
Liittynyt: 23 Tammi 2013 20:41

Viesti Kirjoittaja dailymail »

Ligh My Firellä olen mennyt jo pidemmän aikaa. Tuolla hoituu kokkaus ja syöminen. Haarukan piikit katkeilevat, mutta eipä niitä mihinkään tarvitse. Nyt on kokeilussa sellainen Kupilkan pitkävartinen lusikka, joka vaikuttaa hyvältä peliltä.
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
retkuilija
Viestit: 111
Liittynyt: 28 Heinä 2013 23:00

Viesti Kirjoittaja retkuilija »

Edelridin lusikka/haarukka/lasta -yhdistelmällä mennään.

https://www.edelrid.de/en/sports/cutler ... atula.html
"...matkalla jossain päin Suomea..."
Kore
Viestit: 583
Liittynyt: 21 Loka 2012 16:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kore »

Kun yksin liikenteessä, niin on pärjätty pelkällä lusikalla/sporkilla. Kun kaksin (eli kun on tarvetta siirtää ruokaa kattilasta kippoon) on mukana ollut myös tavallinen Orthexin muovinen kauha, josta on pätkäisty varsi sen verran tyngäksi, että mahtuu kattilan sisään kuljetuksen ajaksi. Muita kokkausvälineitä ei yleensä tule kannettua. Lettuja joskus tuli paistettua paikan päällä vuollulla lastantapaisella ja vispilääkään ei ole tullut kaivattua, kun lusikalla/kauhalla hämmentämällä saa kyllä melko tasaiset seokset.
tst
Viestit: 6547
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Viime reissulla ei ollut mukana, mutta muuten tällä on menty aina: :) https://goo.gl/QBJDZX Hieman kevyempää kalustoa tosin ei tarvinnut käyttää koska ihan notskeilla kokkailtiin: https://goo.gl/HyR3V3
Kullervo
Viestit: 997
Liittynyt: 10 Elo 2013 16:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kullervo »

dailymail kirjoitti:Ligh My Firellä olen mennyt jo pidemmän aikaa. Tuolla hoituu kokkaus ja syöminen. Haarukan piikit katkeilevat, mutta eipä niitä mihinkään tarvitse. Nyt on kokeilussa sellainen Kupilkan pitkävartinen lusikka, joka vaikuttaa hyvältä peliltä.
Kuplika on kyllä hyvä, kevyt, kesävä eikä polta suuta kumassa eikä jäädy pakkasessa.

Lusikoiden lisänä on ollut ainoana extrana appiukolta lahjaksi saatu lyhytvartinen haapapuusta veistetty pieni (tasapäinen) kauha. Ikuisen kestävä ja kevyt, ei katkea varsi!

Aika lailla muuten tämän näköinen (ilman tekstejä :) )
http://mls-tuotteet.mycashflow.fi/product/5/puukauha
hannes
Viestit: 10781
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Pitkävartinen titaanilusikka kattilaan ja taitettava lyhyempi syömiseen. Välillä ovat hukassa ja silloin normilusikka.
Light my firet löytyivät säpäleinä rinkasta - että ei enää niitä.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

retkuilija kirjoitti:Edelridin lusikka/haarukka/lasta -yhdistelmällä mennään.

https://www.edelrid.de/en/sports/cutler ... atula.html
Juuri tuollaista monitoimisuutta oli hakusessa.

Pitkalla titaanilusikalla on myos monitoimisuutta (pussiruokailussa yltaa pohjalle ja kulmiin), mutta hiton hankala kuljetettava.
StefanG
Viestit: 1890
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

luuppi kirjoitti: mutta hiton hankala kuljetettava.
Nyt meni yli hilseen, ymmärrän jos ei ole mitään reppua tai muuta laukkua niin se on aika pitkä laitettavaksi taskuun mutta tarkoitatko että se on hankala myös repun kanssa? Itsella kun on kaksi Esbitin 20cm pitkä lusikkaa niin en ymmärrää missä ongelma. Kun olen syönyt niin lusikka(t) puhtaaksi paperilla ja tilkalla alkogeelia, takaisin kuljetuspussiin ja pussi reppuun.
junailija
Viestit: 205
Liittynyt: 28 Kesä 2007 14:24
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja junailija »

Light my firen meal kitti kulkenut mukana.
"The best way to destroy an enemy is to make him a friend.”- Abraham Lincoln
cobbo
Viestit: 703
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Minustakin se pitkä titaanilusikka on tympeä kuljetettava, se tökkii repun taskuissakin sinne sun tänne eikä mene jetboilin vaipan kylkeenkään ilman että päädyt tulisivat yli keittimestä. Lisäksi siihen titaaniseen pintaan tarttuvat tietyt juustopitoiset pussiruoat tosi tiukkaan :)

Viimeksi oli mukana Primuksen Extendible Spoon joka tosin oli heppoisempi ja hankalammasti puhdistettava, mutta onneksi steriloituu kun ruokaa tehdessä dippaa sen kiehuvaan veteen.
kuu-ukkeli
Viestit: 1142
Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09

Viesti Kirjoittaja kuu-ukkeli »

Puinen, koivusta valmistettu, yksinkertainen paistinlasta on mielestäni ylivoimainen kokkailuväline kaikkialla. Se on kevyt (alle 20 g), edullinen (pari euroa), kotimainen, uusiutuvasta materiaalista valmistettu ja yllättävän kestävä. Se ei naarmuta ja se on helppo pitää puhtaana.

Retkeillessä käytän lyhyempää, n. 25 cm:n lastaa ja kotona vastaavaa pitempää, n. 30 cm:n paistinlastaa. Lyhyempiä on hiukan hankalampi löytää. Linkitin tähän pitemmän lastan tiedot (Prisma, 20g, 2,5€), kun en tähän hätään löytänyt vastaavan lyhyemmän mallin tietoja.

https://www.prisma.fi/fi/prisma/house-p ... 0020743386

Lusikka, lusikka-haarukka, yms. ovat mielestäni ruokailuvälineitä ja ne ovat asia erikseen. En käytä paistinlastaa ruokailuvälineenä.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Kiitos, tuon linkin kautta sai kirjanmerkin myos piirakkalasta, öljyttyä tervaleppää.
- muoto on pienien paistipannujen reunan kautta asiaan paasemiseksi hyva

Bambuun ei juurikaan tartu mikaan. Vaikka tuntuvat kateen kevyelta, niin vaaka kertoi, ettei niissa mitaan eroa ollut muihin puisiin vastaaviin
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Kokkailuvalineiden paino/ koko?

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Vahan toisenlaisista valineista, Eli :
luottaa Tuvan/ laavun kaasuun/ tulipaikkaan illallisen osalta, jattaa kaasun (ja keittimen :wink: ) kotiin', siis ostin tallaiseen
Stove Frame by Toaks
Ja Sen paalle napakasti istuvan Sierra Cup'in.

Trangia poltin Jo on kuin myos litra sinolia ( monen vuoden takaa). Rajoittaa lounastelun pussiruokiin, leipiin ja kahviin

Mutta kysymys: tuo Toaks on lierio , verkkoa metallista, Jossa jakovali iso (ruutuina, jotta jaykkyytta on Seka pysty- Etta sivusuunnassa. Saahan tuon tornin toimimaan niin Etta sytyttaa etukateen ja sitten kokoaa kaiken muun polttimen paalle. MIELUUMMIN kuitenkin sytyttaisin H-hetkella
- kaasuhella/ grilli sytkari mahtuisi hyvin lapi noista ruuduista ja yltaisi, mutta kovin ovat kolhoja eika butaani toimi pakkasella
- Soto tekee teleskooppisytkaria, mutta hintaa on 30 egea :roll:
... Tuleeko mieleen mitaan ratkaisua tuosta valista? Sanoo Han, ja silmailee 50:n takkatikun pakkausta. Kaasulla Toki sytyttaisin monta kertaa enemman, eika kaasu kastu
Vastaa Viestiin