Ruokalistat
-
- Viestit: 103
- Liittynyt: 15 Kesä 2006 18:59
Vaelluspäivän eväät:
aamulla Reiter tupla 250 g jaettuna kahdelle =125 g, keksipaketin neljäsosa 87,5 g, 1 mitta pikakahvia, 1 mitta maitojauhetta, 1 mitta sokeria, lisäksi vesi
päivän aikana suklaa-/energiapatukka 50 g x 3 + beef jerky 50 g x 1, mahd urh juoma jauhetta + vesi
illalla Reiter tupla 250 g jaettuna kahdelle =125 g + vesi, vähän suolapahkinöitä
Ruokavaliossa korostuu keveys, energiamäärä ei taida ihan riittävä olla, mutta rautaisannoksena mukana oleviin glukoosipastilleihin (40 g x 2) ei ole kajottu. 9 päivän retkellä saattaa jokunen kilo painosta lähteä:)
aamulla Reiter tupla 250 g jaettuna kahdelle =125 g, keksipaketin neljäsosa 87,5 g, 1 mitta pikakahvia, 1 mitta maitojauhetta, 1 mitta sokeria, lisäksi vesi
päivän aikana suklaa-/energiapatukka 50 g x 3 + beef jerky 50 g x 1, mahd urh juoma jauhetta + vesi
illalla Reiter tupla 250 g jaettuna kahdelle =125 g + vesi, vähän suolapahkinöitä
Ruokavaliossa korostuu keveys, energiamäärä ei taida ihan riittävä olla, mutta rautaisannoksena mukana oleviin glukoosipastilleihin (40 g x 2) ei ole kajottu. 9 päivän retkellä saattaa jokunen kilo painosta lähteä:)
Lahtokohtaisesti max. 1 lisaa-vain-vetta ateria per pva; siksi haettu mahd. oikeita muita aterioita:
- Reiter pullat ja muussi. Nama pullat pitaa pyoritela ja paistaa. Ja voita/ oljya tietysti mukaan aina kun vain istuu reseptiin
- Gallo porcini valmisrisotto. Valmistusaika puolikas vrt. muihin vastaaviin. Liemikuutio ja paljon parmesaania mukaan. Jos on sieniaika, niin myos niita pilkottuna ja voissa paistettuna (ei mitaan ryopattavia lajeja!)
- purkinavaajaa ei enaa tarvi, koska purkista tulevat poronkaristykset eivat ole tarpeeksi hyvia; mukaan siis pakastettu, joka pakko syoda 1. pvana. Muussiin voin lisaksi purjoa silputtuna (ruohosipulikin kay, jos saatavuus parempi)... ja tietysti paljon voita - karistyksessakin sita on jonnin verran
- niin, Vorsschmackia ei saa kuin 400g:n purkissa, siksi sekaan ei ole yksinvaeltajan ruokalistalla (enaa)
- makkarat sailyvat sentaan toisellekin vaelluspvalle. Koska vain kaksi uppoaa kerralla, niin krakovalaiset aina haussa (pakkauskoko 3), mutta harvoin loytyy. Kunnon sinappiakaan ei saa alle tuubi-koon; repaisysellaiset on skeidaa... varityskin istuu teemaan
Toisesta paivasta eteen pain aina vaan enemman kuiva/pakastekuivattuja juttuja. Uudet kokeilut ensin (2/3 osoittautuu pettymyksiksi) ja rinkan pohjalla varana BB;n taytelaista kanapastaa - aina hyvaa!
- mutta ihan markettien pastoillakin paasee pitkalle; sekaan jerkya, silputtua savuporoa - ja tietysti paljon voita ja parmesaania
- keittokin joskus piristaa, ja ruokaisaakin siita saa, kun heittaa sekaan kunnolla pekoniviipaleita. Sailyvyys hyva ja loput menee aina tumman reissumiehen paalle seuraavan pvan aamiaisella. Yhden tuoreen punasipulinkin jaksaa kantaa, silla on hyva jatkaa perussipulikeittoa. Kurkumaa, paprikaa (sekoitan purkin kotona valmiiksi, kun molemmat ovat niin tahraavia. Siksi yksi varmalla kannella varustettu purnukka (kaksi painaisi jo liikaa) - Raijan vaeltajan klassikoissa tama on "Ranskan poikien sipulikeitto" ja siita on hyva soveltaa
Hinta? 1/3 marketista (sitten terastys), 1/3 omia puoliksi tuore/ puoliksi kuiva resepteja ja sitten pakastekuivattuja (kalliita, mutta niitahan voi rohmuta tarjouksista, kun sailyvyys on useita vuosia)
... siita se lahtee
Kalorit? Jos jokin yhdistelma jaa alle 350 kcal/ 100 g niin menee uudestaan harkintaan. Asiassa auttaa Finelli:
voi 727
ghee 829 (tuplakirkastettua voirasvaa, sailyy viikkoja)
pekoni 344 (ohoh, jaksaakohan tollaisilla sapuskoilla
ja kun finelli ei suostu kertomaan, niin muistaakseni parmesan -kuivaa tavaraa - tuplasti tuon
- Reiter pullat ja muussi. Nama pullat pitaa pyoritela ja paistaa. Ja voita/ oljya tietysti mukaan aina kun vain istuu reseptiin
- Gallo porcini valmisrisotto. Valmistusaika puolikas vrt. muihin vastaaviin. Liemikuutio ja paljon parmesaania mukaan. Jos on sieniaika, niin myos niita pilkottuna ja voissa paistettuna (ei mitaan ryopattavia lajeja!)
- purkinavaajaa ei enaa tarvi, koska purkista tulevat poronkaristykset eivat ole tarpeeksi hyvia; mukaan siis pakastettu, joka pakko syoda 1. pvana. Muussiin voin lisaksi purjoa silputtuna (ruohosipulikin kay, jos saatavuus parempi)... ja tietysti paljon voita - karistyksessakin sita on jonnin verran
- niin, Vorsschmackia ei saa kuin 400g:n purkissa, siksi sekaan ei ole yksinvaeltajan ruokalistalla (enaa)
- makkarat sailyvat sentaan toisellekin vaelluspvalle. Koska vain kaksi uppoaa kerralla, niin krakovalaiset aina haussa (pakkauskoko 3), mutta harvoin loytyy. Kunnon sinappiakaan ei saa alle tuubi-koon; repaisysellaiset on skeidaa... varityskin istuu teemaan
Toisesta paivasta eteen pain aina vaan enemman kuiva/pakastekuivattuja juttuja. Uudet kokeilut ensin (2/3 osoittautuu pettymyksiksi) ja rinkan pohjalla varana BB;n taytelaista kanapastaa - aina hyvaa!
- mutta ihan markettien pastoillakin paasee pitkalle; sekaan jerkya, silputtua savuporoa - ja tietysti paljon voita ja parmesaania
- keittokin joskus piristaa, ja ruokaisaakin siita saa, kun heittaa sekaan kunnolla pekoniviipaleita. Sailyvyys hyva ja loput menee aina tumman reissumiehen paalle seuraavan pvan aamiaisella. Yhden tuoreen punasipulinkin jaksaa kantaa, silla on hyva jatkaa perussipulikeittoa. Kurkumaa, paprikaa (sekoitan purkin kotona valmiiksi, kun molemmat ovat niin tahraavia. Siksi yksi varmalla kannella varustettu purnukka (kaksi painaisi jo liikaa) - Raijan vaeltajan klassikoissa tama on "Ranskan poikien sipulikeitto" ja siita on hyva soveltaa
Hinta? 1/3 marketista (sitten terastys), 1/3 omia puoliksi tuore/ puoliksi kuiva resepteja ja sitten pakastekuivattuja (kalliita, mutta niitahan voi rohmuta tarjouksista, kun sailyvyys on useita vuosia)
... siita se lahtee
Kalorit? Jos jokin yhdistelma jaa alle 350 kcal/ 100 g niin menee uudestaan harkintaan. Asiassa auttaa Finelli:
voi 727
ghee 829 (tuplakirkastettua voirasvaa, sailyy viikkoja)
pekoni 344 (ohoh, jaksaakohan tollaisilla sapuskoilla
ja kun finelli ei suostu kertomaan, niin muistaakseni parmesan -kuivaa tavaraa - tuplasti tuon
Ruokalistat vaihtelevat, mutta runko on seuraavan tapainen:
-aamulla kaurapuuro eli n. 60g kaurahiutaleita, voisilmä tai esim. lämpimän kupin mansikkasoppa.
-päivällä jokin pasta-, pottumuusi- tai nuudeliviritelmä, kuiva tonnikala tai jauheliha tms.
-iltasella yleensä pussipata ja kuiva jauheliha tms.
-lisäksi näkkäriä, juustoa, voita, metvurstia, tuubitahnoja, välipalakeksejä yms.
- paljon pikakahvia
Kalorit, proteiinit ja vitamiinit eivät juuri kiinnosta. Riittää kun syö tukevasti kolme ateriaa ja välipalat kuten raskasta työtä tekevän kuuluu. Viikon tai parin vaelluksille riittävät kehon omat vitamiini ym. varastot. Pidemmällä reissulla asioita joutuu miettimään ja mittaamaan tarkemmin.
Ruokaa kannattaa ottaa mukaan reilusti, sillä kulutus ja tarve voivat vaihdella fiiliksen, sään, maaston, kantamuksen ja päivämatkojen pituuden mukaan.... Myös retkiseura vaikuttaa asiaan.
-aamulla kaurapuuro eli n. 60g kaurahiutaleita, voisilmä tai esim. lämpimän kupin mansikkasoppa.
-päivällä jokin pasta-, pottumuusi- tai nuudeliviritelmä, kuiva tonnikala tai jauheliha tms.
-iltasella yleensä pussipata ja kuiva jauheliha tms.
-lisäksi näkkäriä, juustoa, voita, metvurstia, tuubitahnoja, välipalakeksejä yms.
- paljon pikakahvia
Kalorit, proteiinit ja vitamiinit eivät juuri kiinnosta. Riittää kun syö tukevasti kolme ateriaa ja välipalat kuten raskasta työtä tekevän kuuluu. Viikon tai parin vaelluksille riittävät kehon omat vitamiini ym. varastot. Pidemmällä reissulla asioita joutuu miettimään ja mittaamaan tarkemmin.
Ruokaa kannattaa ottaa mukaan reilusti, sillä kulutus ja tarve voivat vaihdella fiiliksen, sään, maaston, kantamuksen ja päivämatkojen pituuden mukaan.... Myös retkiseura vaikuttaa asiaan.
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
Aamiainen:
- pikapuuropussi, mustikka-vadelmakeittoa, näkkäriä juustolla ja metukalla, teetä
Päivällä:
- näkkäriä juustolla ja metukalla, teetä
- tarvittaessa lämmin kuppi, tai vastaava
Illallinen:
- pastaa tai risottoa, sekaan soijarouhetta, paahdettua sipulia, päälle parmesania
- 150 g pastapussista (Knorr, Pirkka, tai vastaava) tulee kahden illallisen perusta
- soijarouheen käyttö vaatii lisämausteita: suolaa, basilikaa, mustapippuria
Naposteltavat:
- pähkinöitä, suklaapatukoita, keksejä
- annoskahvipusseja, esim. cappuccino
Just punnitsin ihan mielenkiinnosta kuuden päivän eväät: 5430 g rasioineen päivineen, siis noin 900 g/päivä. Nyt lähtee naposteltavia mukaan hiukan normaalia enemmän.
Energiasisältöä en ole laskeskellut, mutta illallisen annoskoko on vuosien mittaan pienentynyt kun kuljettu matkakin on lyhentynyt.
- pikapuuropussi, mustikka-vadelmakeittoa, näkkäriä juustolla ja metukalla, teetä
Päivällä:
- näkkäriä juustolla ja metukalla, teetä
- tarvittaessa lämmin kuppi, tai vastaava
Illallinen:
- pastaa tai risottoa, sekaan soijarouhetta, paahdettua sipulia, päälle parmesania
- 150 g pastapussista (Knorr, Pirkka, tai vastaava) tulee kahden illallisen perusta
- soijarouheen käyttö vaatii lisämausteita: suolaa, basilikaa, mustapippuria
Naposteltavat:
- pähkinöitä, suklaapatukoita, keksejä
- annoskahvipusseja, esim. cappuccino
Just punnitsin ihan mielenkiinnosta kuuden päivän eväät: 5430 g rasioineen päivineen, siis noin 900 g/päivä. Nyt lähtee naposteltavia mukaan hiukan normaalia enemmän.
Energiasisältöä en ole laskeskellut, mutta illallisen annoskoko on vuosien mittaan pienentynyt kun kuljettu matkakin on lyhentynyt.
Jippii 2.9 lähtö ja ruokalista seuraava:
Aamiainen: Joka aamu kaurapuuro 1 1/2 annospussi + kiisseli. 2 näkkäriä metvurstisiivu + aamupalajuusto, tee+ keksi.
Lounas: Joka lounaalla kuppikuuma + 2 näkkäriä ed. mainituilla päälysillä + voita alle. Porokahvi + itse kuivattu korppu.
Illallinen:
3 pv:nä hernekeitto jauhelihalla.
3 pv:nä suikaleperunat savuporolla + porkkanaraaste.
2 pv:nä makaroonia jauhelihalla + punajuuriraaste.
2pv:nä riisiä ja kanaa + porkkanaraaste.
1 pv:nä katkarapukeitto.
1 pv:nä nakit ja muusi + parsakaali.
Illalla tujaus rommia kaakaon joukkoon ja pala suklaata suuhun.
Näillä mennään ja kuljetaan!
Aamiainen: Joka aamu kaurapuuro 1 1/2 annospussi + kiisseli. 2 näkkäriä metvurstisiivu + aamupalajuusto, tee+ keksi.
Lounas: Joka lounaalla kuppikuuma + 2 näkkäriä ed. mainituilla päälysillä + voita alle. Porokahvi + itse kuivattu korppu.
Illallinen:
3 pv:nä hernekeitto jauhelihalla.
3 pv:nä suikaleperunat savuporolla + porkkanaraaste.
2 pv:nä makaroonia jauhelihalla + punajuuriraaste.
2pv:nä riisiä ja kanaa + porkkanaraaste.
1 pv:nä katkarapukeitto.
1 pv:nä nakit ja muusi + parsakaali.
Illalla tujaus rommia kaakaon joukkoon ja pala suklaata suuhun.
Näillä mennään ja kuljetaan!
Aamainen:
1,5dl kaurahiutale + kourallinen trail mix (lisää kuuma vesi ja sekoita niin kattila ei sotkeudu), 550-600 kcal n. 120 g
kahvi
Ruoka:
pemmikaani 100 g, 560 kcal
cuscus/nuudeli/pottumuusi n. 200 kcal
kahvi
Tämän syön usein kesken päivän, joskus loppuiltapäivän/alkuillan puolella. Hyvä paikka, aurinkoa tms syy. Yleensä kun väsy alkaa. Parin tunnin tauon jälkeen jaksaa taas jonkun aikaa tai montakin tuntia.
Jos keli hyvä voin vielä keitellä yhdet kahvit jossain vaiheessa.
Naposteltavat ja iltanen:
trail mix (erilaisia pähkinöitä, kuivattu banaani, rusina, ehkä joku muu kuivahedelmä) >500 kcal/100g
suklaa 150 g 780 kcal
suolakeksejä, perunalastuja >500 kcal/100g
energiapatukoita n. 400 kcal/100g
Pakkaan aamupalan, ruuan, suklaat, perusmäärän trail mixiä ja sitten muuta jotta on 700 g/päivä, noin 3000 kcal/pv.
Eka ja vika (esim. vain aamupala + vähän naposteltavaa) päivän ruuat tarpeen mukaan
Ei juuri laihdu viikon retkellä ja nälkä pysyy poissa.
1,5dl kaurahiutale + kourallinen trail mix (lisää kuuma vesi ja sekoita niin kattila ei sotkeudu), 550-600 kcal n. 120 g
kahvi
Ruoka:
pemmikaani 100 g, 560 kcal
cuscus/nuudeli/pottumuusi n. 200 kcal
kahvi
Tämän syön usein kesken päivän, joskus loppuiltapäivän/alkuillan puolella. Hyvä paikka, aurinkoa tms syy. Yleensä kun väsy alkaa. Parin tunnin tauon jälkeen jaksaa taas jonkun aikaa tai montakin tuntia.
Jos keli hyvä voin vielä keitellä yhdet kahvit jossain vaiheessa.
Naposteltavat ja iltanen:
trail mix (erilaisia pähkinöitä, kuivattu banaani, rusina, ehkä joku muu kuivahedelmä) >500 kcal/100g
suklaa 150 g 780 kcal
suolakeksejä, perunalastuja >500 kcal/100g
energiapatukoita n. 400 kcal/100g
Pakkaan aamupalan, ruuan, suklaat, perusmäärän trail mixiä ja sitten muuta jotta on 700 g/päivä, noin 3000 kcal/pv.
Eka ja vika (esim. vain aamupala + vähän naposteltavaa) päivän ruuat tarpeen mukaan
Ei juuri laihdu viikon retkellä ja nälkä pysyy poissa.
-
- Viestit: 293
- Liittynyt: 14 Maalis 2011 15:36
KESÄLLÄ
Aamu: 1 1/2 pussia 35 g pikakaurapuuro & kanelikorppu & tee
Päivä: 2 x täysjyväleipä/jälkiuunileipä/näkkäri & meetwursti/putkilotahna & juusto/Levittyvä Koskenlaskija & kanelikorppu & maitokaakao
Ilta: Pasta/nuudeli/muusi & kabanossi/tonnikala-/saksanhirvisäilyke & sekaan ehkä joku lämminkuppi & mausteet.
Lisäksi kuivatut hedelmät & pähkinät & muutama makea lämmin kuppi & suklaa
Yksinkertaista ja kevyttä kannettavaa. Keskityn vaelluksella muuhun kuin ruokaan. Vaihtelu tekee hyvää, ettei ruokaan kyllästy pidemmällä reissulla: joka toinen päivä eri makuinen puuro ja eri leipä, aamulla teetä päivällä kaakaota, tänään kalaa huomenna lihaa.
TALVELLA
Korppu vaihtuu pitkoksi, keksejä, maksamakkarasiivuja, margariinia, ei näkkäriä.
Säilykkeitä vähemmän, sijalle savulohta/lohta/lihapullia/makkaraa.
Muuten samoilla mennään kuin kesällä.
Aamu: 1 1/2 pussia 35 g pikakaurapuuro & kanelikorppu & tee
Päivä: 2 x täysjyväleipä/jälkiuunileipä/näkkäri & meetwursti/putkilotahna & juusto/Levittyvä Koskenlaskija & kanelikorppu & maitokaakao
Ilta: Pasta/nuudeli/muusi & kabanossi/tonnikala-/saksanhirvisäilyke & sekaan ehkä joku lämminkuppi & mausteet.
Lisäksi kuivatut hedelmät & pähkinät & muutama makea lämmin kuppi & suklaa
Yksinkertaista ja kevyttä kannettavaa. Keskityn vaelluksella muuhun kuin ruokaan. Vaihtelu tekee hyvää, ettei ruokaan kyllästy pidemmällä reissulla: joka toinen päivä eri makuinen puuro ja eri leipä, aamulla teetä päivällä kaakaota, tänään kalaa huomenna lihaa.
TALVELLA
Korppu vaihtuu pitkoksi, keksejä, maksamakkarasiivuja, margariinia, ei näkkäriä.
Säilykkeitä vähemmän, sijalle savulohta/lohta/lihapullia/makkaraa.
Muuten samoilla mennään kuin kesällä.
Nuo korput
"kanelikorppu & maitokaakao " on alyttoman hyvia; milla konstilla saat pysymaan kunkin yhtena kappaleena?
Maitojauheen ja sokerin kuljettamiselta saastyy, kun ottaa mukaan esim. Cadburyn valmissekoitusta (on niin sokerista ja maitoista kaakaota, etta siita riittaa - grammoja en nyt muista, kun ei ole yhtaan kaapissa talla eraa - kahteen isoon kahvimukilliseen, mausteeksi.
Kaiken kaikkiaan, mukavaa vaihtelua ainaiseen nakkarin ja reissumiehen pureskeluun.
- ei nyt ihan ruokalista, mutta hyva alku
"kanelikorppu & maitokaakao " on alyttoman hyvia; milla konstilla saat pysymaan kunkin yhtena kappaleena?
Maitojauheen ja sokerin kuljettamiselta saastyy, kun ottaa mukaan esim. Cadburyn valmissekoitusta (on niin sokerista ja maitoista kaakaota, etta siita riittaa - grammoja en nyt muista, kun ei ole yhtaan kaapissa talla eraa - kahteen isoon kahvimukilliseen, mausteeksi.
Kaiken kaikkiaan, mukavaa vaihtelua ainaiseen nakkarin ja reissumiehen pureskeluun.
- ei nyt ihan ruokalista, mutta hyva alku
-
- Viestit: 293
- Liittynyt: 14 Maalis 2011 15:36
Tungen vain litran Minigrip-pussin täyteen sellaisia isoja suorakulmaisia kanelisokerikorppuja ja pakkaan rinkan pintaosaan. Joskus muutama vähän katkeilee, mutta eihän se mitään haittaa, valtaosa pysyy ihan ehyenä. Jotkut korppumerkit saattavat tietty olla pehmeämpää tavaraa.luuppi kirjoitti:Nuo korput "kanelikorppu & maitokaakao " on alyttoman hyvia; milla konstilla saat pysymaan kunkin yhtena kappaleena?
KAAKAO: En kuljeta sokeria ja maitojauhetta erikseen, vaan teen oman makuisen sekoituksen kaakaojauheesta, maitojauheesta ja sokerista pieneen pakastuspulloon. Valmisjauheet ovat minun makuuni hirmu äiteliä. Eikä synny turhia roskia.
Maitojauhetta pidän mukana ruokiin lisättäväksi, siitä tulee helposti lisää makua ja proteiineja. Mansikan makuisesta Kuumasta kupista saa tosi herkullista, kun siihen lisää pari teelusikallista maitojauhetta!
Vakiintunut seuraavan tyyppinen ruokalista:
Aamulla ruis tai kaurapuuroa runsaasti. Kiisseliä mauksi. Ruisleipää/näkkileipää sulatejuustolla ja metvurstilla. Joskus kaakao.
Päivällä: Lämminkuppisoppa ja ruisleipää/näkkileipää/vehnäkorppua sulatejuustolla ja metvurstilla
Illlalla: En pidä jauhemuusseista, joten pastoilla mennään. Variaatioina on: Tomaattipastapussi lisäten pikamakaroonia, sieniä, jauhelihaa, sipulia, herne-maissi-paprikaa, voimakasta koskenlaskijaa ja lusikallinen voita. Kahdelle hengelle.
Tai Carponarapussi lisäten pikamakaroonia, sieniä, metvurstia, sipulia, herne-maissi-paprikaa, voimakasta koskenlaskijaa ja lusikallinen voita.
Tai pikamakaroni ja kylkeen pussista pippurikastike, johon jauhelihaa, sieniä, sipulia ja herne-maissi-paprikaa
Tai ed. mainittu sienikastikepussin pohjalta
Ja sitten myös pastakastikepussi jauhelihalla ja makaroni.
Ekoina päivinä myös purkki lihapullia tai stroganohvia makaronilla.
Jälkiruuaksi lettuja tai kuivatut sokerikaneliomenat keittäen pehmeiksi ja vaniljakastiketta. Siis usein myöhemmin iltapalaksi.
Perusajatuksena on ottaa joku valmisruoka ja tuunata sitä kuivatuilla ruuilla ja juustolla. Sienillä, sipulilla ja herne-maissi-paprikalla saa makua ja kuitua ruokaan vaikka energiaa ei niin kauheasti. Helppoja kuivata (sipulia saa valmiina) ja kevyitä kantaa.
Aamulla ruis tai kaurapuuroa runsaasti. Kiisseliä mauksi. Ruisleipää/näkkileipää sulatejuustolla ja metvurstilla. Joskus kaakao.
Päivällä: Lämminkuppisoppa ja ruisleipää/näkkileipää/vehnäkorppua sulatejuustolla ja metvurstilla
Illlalla: En pidä jauhemuusseista, joten pastoilla mennään. Variaatioina on: Tomaattipastapussi lisäten pikamakaroonia, sieniä, jauhelihaa, sipulia, herne-maissi-paprikaa, voimakasta koskenlaskijaa ja lusikallinen voita. Kahdelle hengelle.
Tai Carponarapussi lisäten pikamakaroonia, sieniä, metvurstia, sipulia, herne-maissi-paprikaa, voimakasta koskenlaskijaa ja lusikallinen voita.
Tai pikamakaroni ja kylkeen pussista pippurikastike, johon jauhelihaa, sieniä, sipulia ja herne-maissi-paprikaa
Tai ed. mainittu sienikastikepussin pohjalta
Ja sitten myös pastakastikepussi jauhelihalla ja makaroni.
Ekoina päivinä myös purkki lihapullia tai stroganohvia makaronilla.
Jälkiruuaksi lettuja tai kuivatut sokerikaneliomenat keittäen pehmeiksi ja vaniljakastiketta. Siis usein myöhemmin iltapalaksi.
Perusajatuksena on ottaa joku valmisruoka ja tuunata sitä kuivatuilla ruuilla ja juustolla. Sienillä, sipulilla ja herne-maissi-paprikalla saa makua ja kuitua ruokaan vaikka energiaa ei niin kauheasti. Helppoja kuivata (sipulia saa valmiina) ja kevyitä kantaa.
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä