Vätsärin kalastus

markkut
Viestit: 479
Liittynyt: 13 Helmi 2009 15:49

Viesti Kirjoittaja markkut »

Vähän aiheen vierestä, mutta kun tuossa tuo sää mainittiin. Minulla on yhdeltä vuodelta Finnmarkista kokemus, jossa pohjoistuuli lopetti raudun syönnin. Oli jo ilta ja vähän väsy kun päästiin tunturiin. Järvet tuntuivat olevan täynnä kalaa ja ottivat uistimeen. Lyhyen kalastuskokeilun jälkeen tyytyväisinä nukkumaan, oltiinhan selkeästi kalapaikoilla. Yöllä alkoi tuulla melko kovaa pohjoisesta ja siihen se kalantulo sitten loppuikin. Neljä päivää pelkkää tyhjää.
:lol:

Nyt tänä kesänä taas mennessä oli etelätuuli ja auringonpaistetta. Jokunen tapahtuma oli, muttei yhtään ylös asti. Sitten alkoi tuulla pohjoisesta, helvetin kylmä ilma ja sateli koko viikon. Kalaa kuitenkin tuli tasaisesti. Lunta oli sen verran, että kalaa sai säilöönkin ja niinpä noita uistinkokeiluitakin tuli sitten tehtyä.


amatööri
Viestit: 3493
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Viesti Kirjoittaja amatööri »

Sipe kirjoitti:
markkut kirjoitti:Erämessuilla haksahdettiin kaverin kanssa tällaisiin testivoittajiin:

http://www.taigalures.fi/sampo-8-g-lippa.html

Tuohon väriin 13 joku rautu otti, mutta kyllä tuntui, ettei pärjää Lotolle. Väriä 124:kin kokeilin, mutta muistaakseni ei tullut tapahtumia.
Minäkin noita olen tainnut yhden tai kaksi ostaa, testaaminen kyllä jäänyt, niin kuin kalastuskin viime vuosina. Tuo kymppi voisi toimia Kilpisjärvellä niin raudulle kuin harjuksellekin, ainakin sen perusteella minkälaisia lottoja ovat purreet tähän mennessä :)
Viime vuonna kokeiltiin juurikin tuota väriä kymppi.Jokunen rautu niillä saatiin mutta vieheen maalaus on aika huono,aikalailla on värit lohjenneet ja uistin on muuttunut vaaleammaksi.
Noissa on hieman pienempi lehti kuin lotossa ja profiili kelatessa on kapeampi.Saattaa vaikuttaa rohkaisevasti varovaisella otilla.Kirkas lippa on muutenkin hyvä (mutua).
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Jii.Pee
Viestit: 1074
Liittynyt: 22 Huhti 2010 23:53
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Jii.Pee »

Onhan nuita testattu mutta huonompia kuin lotot. Paska maku jäi kun erämessu tarjouksena möivät läjän tiettyyn hintaan ja kärkkäisellä ovat normaali hintaisena halvempia. En osta enää.
Veljmies
Viestit: 197
Liittynyt: 24 Elo 2009 07:49

Ei mikään kalaparatiisi

Viesti Kirjoittaja Veljmies »

Yksi paikallisten suosimista rautupilkkijärvistä on Vaasseli. Siellä on hyvä kanta, josta lienee siirtoistutettu moneen järveen. Järvi ei tosin ole ihan Vätsärissä vaan lähempänä Sevetin tietä.

Luken Kalahavainnot.fi sivuilla on raudun levinneisyys kerrottu melko tarkasti. Sitä on Vätsärissä yllättävän pienissäkin järvissä.
Pilvien yläpuolella paistaa aina aurinko!
Vastaa Viestiin