Kuivaruan päiväys vanha
Kuivaruan päiväys vanha
Minulla on viisi blå band kuivaruokaa joiden parasta ennen päiväys on 3.6.2017. Mielipiteitä voiko syödä vielä?
-
- Viestit: 1142
- Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09
Re: Kuivaruan päiväys vanha
"Parasta ennen:Pena10 kirjoitti:Minulla on viisi blå band kuivaruokaa joiden parasta ennen päiväys on 3.6.2017. Mielipiteitä voiko syödä vielä?
Merkintää käytetään melko hyvin säilyvissä elintarvikkeissa esimerkiksi leivissä, jauhoissa, sokerissa ja kahvissa. Päiväyksen jälkeenkin ruoka voi olla täysin syöntikelpoista.
Viimeinen käyttöpäivä:
Merkintä kertoo tuotteen viimeisen myyntipäivän. Viimeinen käyttöpäivä -merkintää käytetään helposti pilaantuvissa elintarvikkeissa, esimerkiksi kala- ja lihatuotteissa. Monet elintarvikkeet, esimerkiksi hapanmaitovalmisteet, voivat olla päiväyksen jälkeenkin täysin käyttökelpoisia. Katso, haista ja maista. Jäähdytä ja säilytä kuitenkin ruoat oikein ja riittävän kylmässä. Sopiva jääkaapin lämpötila on +2–+6 Celsiusastetta."
Lähde: Motivan "Saa syödä" -sivusto
http://www.saasyoda.fi/viimeinen-käyttö ... asta-ennen
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
Olen juuri Blåbandia syönyt vielä vuoden päästäkin. Kerran sain kaupasta ilmaiseksi kaikki niiden vanhoilla päiväyksillä olevat lihaakin sisältävät retkiruoat, vaikka en edes pyytänyt. Se oli sitä vanhaa kunnon tavaraa jota ei oltu vielä mausteilla pilattu kuten nykyiset. Yhtään ei huomannut, että oli vanha päiväys.
Jotenkin aina samat kuiva-ateriat jaavat yli, ja niin tulee parin vuoden paasta sitten paivays vastaan.
Kysyin tasta ammattikokilta ja han sanoi tarkkelysten (yllattavaa kylla) olevan pakastekuivatuissa herkin osa. Osaako joku molekyylibiologi selittaa?
Berliinin saarojen aikana varastoidut pihvit oli myos sateilytetty ja puolen vuosisadan jalkeen huutokaupattiin kaypaisena tavarana... ei taida kuitenkaan loytya edes "hyvin varustetuista retkeilyalan liikkeista"?
Kysyin tasta ammattikokilta ja han sanoi tarkkelysten (yllattavaa kylla) olevan pakastekuivatuissa herkin osa. Osaako joku molekyylibiologi selittaa?
Berliinin saarojen aikana varastoidut pihvit oli myos sateilytetty ja puolen vuosisadan jalkeen huutokaupattiin kaypaisena tavarana... ei taida kuitenkaan loytya edes "hyvin varustetuista retkeilyalan liikkeista"?
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Tätä on käsitelty aiemminkin täällä. Todennäköisesti ovat ihan kelpoista kamaa, ainakin jos ovat aistinvaraisesti kunnossa. Olen syönyt pari vuotta vanhoja pussiruokia ongelmitta (maku saattoi olla vähän kärsinyt, mutten pitänyt ko. ruuastamuutenkaan) ja toisaalta saanut ruokamyrkytyksen päiväykseltään voimassaolevasta ja ehjästä pussiruuasta (aistinvaraisesti arvioituna ruoka oli kyllä hyvin epäilyttävää, olisi pitänyt uskoa aisteja...)
Aistinvaraisesti kannattaa vanhentunut muona testata. Tuo Penan esimerkkiruoka tämän vuoden kesäkuulta ei minua hetkauttaisi yhtään - viime vuotista jo haistelisin ja keittämisen jälkeen maistelisin ennen lopullista syömistä.
L-Berliinissä tuli usein syötyä kaupungin hätävaralihaa purkista. Aina oli hyvää - ja hinta halpa!
L-Berliinissä tuli usein syötyä kaupungin hätävaralihaa purkista. Aina oli hyvää - ja hinta halpa!
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä