Kuusamo

Avatar
TREKKING
Viestit: 4138
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Kuusamo

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

Muutama päivä retkeilyä ja valokuvausta Kuusamossa:

http://trekking.omablogi.fi/vaellukset/2017-kuusamo/


Kyllä Siperia opettaa!
Patikoitsija
Viestit: 2603
Liittynyt: 18 Elo 2010 19:17

Viesti Kirjoittaja Patikoitsija »

Komeantapaista tuollakin.... muttamutta... tässä on nähdäkseni kaikkein kermaisimmat jalokivet säästetty seuraaville kerroille. Nimittäin rajavyöhykkeeseen rajoittuvat Virmajoen drumliinit sekä tarunomaiset Närängän luonnonmetsät useassa lohkossa pitkin rajaa seisauttavat kokeneenkin erästelijän veret. Näitä kannattaa mielestäni katsella sulan maan aikana, elo-syyskuun vaihde esim. olisi hyvä. Nuo eivät siis ole retkeilymaastoja vaan hiljaisia aarnimetsäkolkkia joissa tapaa varmemmin suurpetoja kuin ihmisiä. Ja niitä seitsensataa vuotiaita honkapuita.
Pakinoitsija
Patikoitsija
Viestit: 2603
Liittynyt: 18 Elo 2010 19:17

Viesti Kirjoittaja Patikoitsija »

http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Su ... arju(6620)

Serpentiinikalliot, ultraemäksiset, ovat äärimmäisen harvinaisia Suomessa. Yhdessä muiden luonnonarvojen ja erikoisuuksien kanssa vähemmän tunnettuja kohteita erillisellä Etelä-Kuusamon suojeluohjelmalla perustetulla alueella voidaan pitää lähes ainutlaatuisina.
Pakinoitsija
Avatar
TREKKING
Viestit: 4138
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

Patikoitsija kirjoitti:Komeantapaista tuollakin.... muttamutta... tässä on nähdäkseni kaikkein kermaisimmat jalokivet säästetty seuraaville kerroille. Nimittäin rajavyöhykkeeseen rajoittuvat Virmajoen drumliinit sekä tarunomaiset Närängän luonnonmetsät useassa lohkossa pitkin rajaa seisauttavat kokeneenkin erästelijän veret. Näitä kannattaa mielestäni katsella sulan maan aikana, elo-syyskuun vaihde esim. olisi hyvä. Nuo eivät siis ole retkeilymaastoja vaan hiljaisia aarnimetsäkolkkia joissa tapaa varmemmin suurpetoja kuin ihmisiä. Ja niitä seitsensataa vuotiaita honkapuita.
Kuten jo sanoitkin, myös sulan maan aikana pitäisi käydä, sitäpaitsi yhdellä reissulla ei tuonkaan kokoisella alueella kerkeä kovin moneen paikkaan, kilometrejä tuli melkein tuplasti enemmän paikan päällä, kuin sinne ajamiseen.
(Mutta onhan meillä tässä vielä aikaa, suomalaisen miehen elinajanodotteeseenkin vielä kymmenkunta vuotta. :shock: )
Kyllä Siperia opettaa!
Patikoitsija
Viestit: 2603
Liittynyt: 18 Elo 2010 19:17

Viesti Kirjoittaja Patikoitsija »

^ Kyllä, uutta maisemaa riittää moniksi vuosiksi mutta kylläpä elo-syyskuu on tottavieköön parasta aikaa missä tahansa paikassa ja joka paikkaan ei voi ehtiä juuri elo-syyskuussa! :) Itselläni on hädin tuskin junakaan vielä kääntynyt elinkaaren suhteen mutta jos asuisin raja-aukon vastakkaisella puolella, eliniän odote olisi vodkan ansiosta jo lähes saavutettu :)

Muokattu: "vodkan ansiosta"
Pakinoitsija
teeässä
Viestit: 312
Liittynyt: 08 Helmi 2009 14:28
Paikkakunta: seinäjoki

Viesti Kirjoittaja teeässä »

olen itse menossa tuonne kuusamon maisemiin syyskuun alussa ja ensimmäistä kertaa
kunnolla maastoon tuolla alueella, odotan reissua innolla.
toki aikaa on vain runsas viikko mutta eiköhän siinäkin ajassa ehdi jo jollain
tasolla tutustumaan hieman kuusamon korpiin.
olen tähän asti hiippaillut enimmät reissuni yliperän maisemissa ja nyt tuli
mahdollisuus mennä katselemaan vähän toisenlaisia seutuja.
"mistä tullut oon , tiedä en. tietää en haluakaan, määränpää kuinka tietäisin sen, mieti en, mä vaellan vaan.." (juice leskinen)
Patikoitsija
Viestit: 2603
Liittynyt: 18 Elo 2010 19:17

Viesti Kirjoittaja Patikoitsija »

^ Tervemenoa! Riippuen retkisuunnitelmastasi sijaitseeko kohdealue Ruka-Oulanka suunnalla vai tuntemattomammassa erämaa-Kuusamossa, odotettavissa on kuitenkin upeita kohteita vaikkakin metsäautotieverkosto on Lappiin verrattuna tiheä. Entisen SNTL:n vastaisen rajan läheisyydessä on kertakaikkisen sykähdyttävät vanhanmetsän alueet kuten on tullut jo aiemminkin täällä asiasta kuulutettua. Erityisimpiä eldoradoja en viitsi tässä alkaa luettelemaan mutta Kolumbusmentaliteetilla liikuttaessa löytämisen riemu on mahdollista kokea ja ovathan tärkeimmät ikimetsäalueet tuolla Ely-keskuksen raporteissa julki tuotu vaikkakin mm. tiettyjen eliölajien täsmällisiä esiintymis- ja pesintäpaikkoja ei ole internet-yleisölle suojeluviranomaisen toimesta kiljuttu. Pari vuosikymmentä takaperin oli tuho tulla monenkin mittarin perusteella Euroopan arvokkaimmille ikimetsille, mutta "luonnonsuojelijahihhuleiden" sekä yliopistoprofessoreiden aktiivisuuden ja julkisuus- / mediapelin ansiosta kaikella tapaa järjettömät hakkuusuunnitelmat saatiin teilattua yhdennellätoista hetkellä. Kiitoksia heille. Hakattavaa riittää tavanomaisissa talousmetsissä, ja arvioin ettei nykytilanteessa olisi enää mahdollista saada toteen näin järjenköyhiä hakkuusuunnitelmia, nimittäin nuo 1990-luvun hakkuusuunnitelmat Närängässä olivat kaiken lisäksi taloudellisesti kannattamattomia leimikoita jotka olisi keinotekoisesti tukien avulla keinoteltu siten että osakkaille olisi koitunut rahallista hyötyä jossain määrin, veronmaksajien rahoittamana. Monelle metsäammattilaiselle on kipeä paikka myöntää luonnonsuojelijoiden saaneen aikaan "mitään hyvää" mutta kylmä tosiasia on, että pörssiyhtiöt ja moni muukaan yhteisö eivät jaksa huomioida yhteiskunnassamme ja ekosysteemissä läsnä olevia tosiasioita vaan kvartaali kerrallaan yritetään saada tehtyä enemmän rahaa kuin kilpailija.
Pakinoitsija
Vastaa Viestiin