Kalastus Muotkalla

cobbo
Viestit: 703
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

iglu kirjoitti:siinä linkissä on jotain vikaa,napsauta sitä ja kirjoita hakuun 1583 joka on kaamas-ja kielajoen kalastusalueen numero.
Tokihan sen sivun voi etsiä, olipa vaan esimerkki ohjeistuksen nykytilasta. Kuolleita linkkejä, usealle sivulle/sivustolle ripoteltua tietoa yms. Ja mikä pahinta, et voi mistään hakea onko tietty vesistö luvanalaista, vaan pitää käydä usea mahdollinen lupa-alue läpi ja tarkistaa löytyykö se jostain niistä.

Avaudun vielä tästäkin: Utsjoen vapalupa-alueen https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalast ... ramaa.html tekstissä todetaan:
Utsjoen erämaan vapalupa 1574 tarvitaan, kun kalastaa

useammalla kuin yhdellä vavalla,
virtavesialueilla tai
virtaamattomilla erityisvesillä, joissa yleiskalastusoikeudet eivät päde.
Kuitenkin jos samalla sivulla olevaa karttalinkkiä klikkaa, ei siihen kuulu karttakuvan mukaan esim. Stuorraäytsin rotkon pikkuvirtojen vedet (jotka eivät kalastusrajoitus.fi mukaan ole myöskään vaelluskalavesistöä, ).

Virtakohtia ei ole merkitty myöskään kuulumaan esim. Kiela/Kaamasjoen alueeseen, vaan niitä kartassa kliksuttelemalla ei aukea kerrassaan mitään lisätietoikkunaa. En siis edelleenkään tiedä ovatko ne vapaluvan alaisia, vai eivät ole koska sivulla on ristiriitaisia tietoja.

Ala-arvoista toimintaa ja malliesimerkki prosesseista, joissa säännöstön kehittäjällä ei ole ns. omia rahoja pelissä - toisin kuin kalastajalla jota säännöt koskevat.


naavahauki
Viestit: 616
Liittynyt: 18 Syys 2010 01:15

Re:

Viesti Kirjoittaja naavahauki »

Pihkasilmä Kaarnakorva kirjoitti: 24 Tammi 2017 21:08
naavahauki kirjoitti:Nykyäänhän tammukkakin on "mitallinen taimen"...eikö? Vai onko tammukka edelleen vaan alamittainen taimen?
Vätsäriin kannattaa suunnata jos kalastus on vaelluksen pääpointtina. Peltojärvestä tuntuu saavan ainakin harjusta, muusta en osaa Muotkan suhteen alkaa kertomaan.
Tammukka ei ole mitallinen taimen. Tammukkaa saa kalastaa vain sellaisista virtavesistä, mistä ei ole vaellusyhteyttä järveen tai mereen, jollaisia ei hirveästi ole olemassa.

Vätsäri ei toistaiseksi ole ihan hirveästi houkutellut kohteena. Peltojärvestä olen lukenut jotain huhuja, että siellä kalaa on, mutta porukka valittelee että on rannoiltaan niin matala, että vaatisi veneen. Sinne suunnalle ei sen takia tällä hetkellä oltaisi siis suuntaamassa.
Nyt en enää muista mikä kyynel silmäkulmassa tuon olen kirjoittanut...

Vätsäristä olen kalastanut laillista tammukkaa yhdestä lammesta, en virtavedestä ikinä.

Peltojärvi pohjoispäästä ei ainakaan ole ollenkaan liian matalarantainen. Hieno siellä oli katsella kun "Harjusparvet" purjehtivat menemään. Niissä Harjuksissa on jotain matoja..! Syötiin, mutta hyvin kypsennettyinä.
Aaro
Viestit: 2416
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Re: Kalastus Muotkalla

Viesti Kirjoittaja Aaro »

Esim jonkun lammen todellisen vaellusyhteyden aika hyvin saa selville tarkistamalla (pieni rikosriski) saamansa tammukan sukukypsyyden eli jos 25 cm kala on sukykypsä kesällä niin tuskin on jonkun isomman veden vaelluskala. Tällaisia kaloja sitten nipun nostelee ja yllättäen saakin yli 50 cm taimenen niin tilanne menee mielenkiintoiseksi. Jos otat saaliiksi niin syyllistät itsesi rikokseen. Joko siihen että otat yli 45 cm taimenen latvavedestä tai olet kalastanut alamittaisia taimenia vaellusvedestä.
Vastaa Viestiin