Potkukelkka jäälle

Rin-tin-tin
Viestit: 1162
Liittynyt: 20 Tammi 2006 10:18

Potkukelkka jäälle

Viesti Kirjoittaja Rin-tin-tin »

Potkukelkoilla on tehty vaellusreissuja kantavilla keväthangilla, mutta sitä en tiedä, onko kelkkoja kuinka paljon jääkäytössä. Kickbiken sivuilta näkee, millainen on potkukelkan jääjalas. Mitenköhän se toimii käytännössä? Ilmeisesti hyvin. Ahkioon vain samanlaiset, niin siinähän sitä on jääkeleille retkiyhdistelmä... ;)

Saako aurattujen retkiluisteluratojen yhteydessä vuokrata kelkkoja?


Kaikkea aikansa.
Avatar
Umpihanki
Viestit: 3927
Liittynyt: 18 Tammi 2006 11:38

Viesti Kirjoittaja Umpihanki »

Omaan "perinnepotkukelkkaan"nähden tuon avaruuspotkukelkan jääjalas kirkkaalla jäällä kulkee arvatenkin paljon suorempaa,ja liukuu kevyemmin samalla potkuvoimalla,perinteiseen verrattuna.

Uutuudella romppeitten kuskaaminen on toisaalta minimissä,verrattuna perinteiseen.

Voishan sitä tosin vaihtaa uutuuteen,ja siirtyä kelkka-ahkio yhdistelmään,kun tuli aikoinaan se pikku e korttikin vaihdettua,jotenka luvatkaan ei pitäis olla esteenä yhdistelmän kuljettamiseen.

Kaikenkaikkiaankin tuolla jääretkeilyn puolella riittäis viellä paljonkin kuokkimatonta sarkaa.Tänätalvena lumi on tosin vähentänyt intoa kulkea jäällä kelkalla.
Rin-tin-tin
Viestit: 1162
Liittynyt: 20 Tammi 2006 10:18

Viesti Kirjoittaja Rin-tin-tin »

Umpihanki kirjoitti:Omaan "perinnepotkukelkkaan"nähden tuon avaruuspotkukelkan jääjalas kirkkaalla jäällä kulkee arvatenkin paljon suorempaa,ja liukuu kevyemmin samalla potkuvoimalla,perinteiseen verrattuna.
Näin näyttää todellakin olevan, koska sivuilla kerrotaan seuraava tieto:

"Kelkkailu lumettomalla jäällä ei näillä jalaksilla muistuta enää tippaakaan perinteistä kuvaa potkukelkkailusta. Vai miltä kuulostaa 100 kilometrin ennätys 3.38.50?"

Jäällä liikkuminen on nastaa, erityisesti keväthangilla hiihto suurilla selillä, joilla ei ole ketään muita. Suksi luistaa vinhasti, maisemat ovat hienoja, samoin jäänpinta, ja eväiden syöminen auringon sulattaman kalliosaaren suojassa kruunaa kokonaisuuden. Jäätäkin omissa hiihtomaisemissa piisaa niin paljon, ettei varmasti tarvitse pelätä tippumista, joskin tokihan siihen on varauduttava.
Kaikkea aikansa.
Avatar
aatti
Viestit: 90
Liittynyt: 12 Tammi 2006 09:20
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja aatti »

Uutta Retkilehteä selaillessa tuli vastaan juttu potkukelkasta jonka jalaksiksi asennetaan laskettelusukset.. Aika peli.. Sillä voi vielä vähän upottavallakin lykkiä..
JuhaL
Viestit: 179
Liittynyt: 12 Tammi 2006 07:25

Viesti Kirjoittaja JuhaL »

aatti kirjoitti:Uutta Retkilehteä selaillessa tuli vastaan juttu potkukelkasta jonka jalaksiksi asennetaan laskettelusukset.. Aika peli.. Sillä voi vielä vähän upottavallakin lykkiä..
Mobikick
Rin-tin-tin
Viestit: 1162
Liittynyt: 20 Tammi 2006 10:18

Viesti Kirjoittaja Rin-tin-tin »

Purje Mobikickiin! Vaadin purjetta. Sen pitäisi olla pieni ja kokoontaittuva, jota voisi hyödyntää myötä- ja sivutuulessa.
Kaikkea aikansa.
Avatar
Umpihanki
Viestit: 3927
Liittynyt: 18 Tammi 2006 11:38

Viesti Kirjoittaja Umpihanki »

Tässä taannoin satuin katselemaan tv:stä ohjelmaa pariskunnasta joka oli rakennellut kopillisen jääpurren jossa oli makuutilat.
Vastaa Viestiin