Täytyi heti kurkata millainen kasvi tuo mutta en tunnista, paljastaisiko tuoksu? Koskissa heittelen mieluiten joten käykö tuo taimenelle tai harrille mausteeksi? https://goo.gl/ljCmIpSipe kirjoitti:Poronlihaa käyttäville vinkiksi, kokeilkaapa joskus villiminttua mausteena, sopii hyvin tumman lihan kanssa
Koskikalastusta harrastavat ainakin löytänevät kasvia helposti.
Mitenkä poronpaisti jouluksi?
tst kirjoitti:Täytyi heti kurkata millainen kasvi tuo mutta en tunnista, paljastaisiko tuoksu? Koskissa heittelen mieluiten joten käykö tuo taimenelle tai harrille mausteeksi? https://goo.gl/ljCmIp
Tulin aikanaan tuon kasvin etsineeksi, kun koskenvarrella olleet mökkiläiset sanoivat keräävänsä teeksi, halusin kokeilla itsekin Tuhmakoskella oli yksi muukin samannäköinen kasvi, mutta haju- ja makutestillä se oikea selvisi nopeasti ekalla kerralla Kalmukoskella oli paremman makuinen versio kuin tuhmalla Tällähän on muistaakseni satoja alalajeja tms. Siksi myös makueroja. Minulla on vieläkin kuivattuna tuota, vaikken vuosiin ole kerännytkään. Tutulle annoin aikanaan poron kanssa kokeiltavaksi, ja tykkäsi kovasti.
Ei ole kokemusta kalojen kanssa tuosta, mutta kokeilemallahan se selviää
OK, kiitos vinkistä! Minttu näyttää sopivan myös kalalle. http://www.prehtinpuutarha.fi/mausteyrttien-kaytto EDIT Villiyrtit olisikin hyvä oma säie, siis moniko niitä hyödyntää reissuillaan tai yleensä. Tällainen löytyy: turinat/viewtopic.php?t=11359
Viimeksi muokannut tst, 26 Joulu 2016 22:06. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
...ja makuasioitahan nuo lopulta on, kuka mistäkin tykkäätst kirjoitti:OK, kiitos vinkistä! Minttu näyttää sopivan myös kalalle. http://www.prehtinpuutarha.fi/mausteyrttien-kaytto
Tuttu käytti marinadiin, minkä teki porolle. Kuivattuna minttua hänelle vein, tuoreena tulee varmaan aika paljon vahvempi maku, joten paljoa sitä ei tarvinne
Äitini tekee sen usein ja hyvää on tullut aina. Jäisenä uuniin (erittäin matalalla lämmöllä, alle 100 astetta) ja kun on kypsä niin laitetaan marinaadiin maustumaan. Ruotsiksi sen valmistustavan nimi on tjälknöl.form kirjoitti:Jääpaistihan on ihan loistava keino laittaa sorkkaeläintä, ei missään nimessä väheksyttävä tapa.
Jos jotain haittapuolta pitää löytää niin valmis liha on leikattava millimetri-viipaleiksi, muuten se ei ole hyvä. Valmistustapa tekee paistista erittäin tiheän ja jos leikkaa paksuja viipaleita niin saa kyllä kunnolla pureskella eikä nautintoa ole.
Kohtahan noita voi ampua jo Tampereen seuduilla... ei ole suunnitelmissa, tosin.form kirjoitti: villisika ei oo missään muodossa kovin hääviä.
Mutta villisika salamit Italiasta on ihan yamski-namski (ainoa vika, etta alle 1.3 kg taytyy ostaa viipaloituna, joka sitten ei sitten saily samalla lailla).
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Alkuperäiseen paistiaiheeseen: tein jälleen aiemmin esittämälläni tavalla hirvipaistia (pakastimesta löytyi sisäpaistia vuodelta -14) ja tuli pirun hyvää. Suolausliemeen laitoin 1,5L vettä, vajaan 1dl hienoa merisuolaa (ei ollut karkeaa) ja tilkan valkoviinietikkaa. Reilun kilon paisti oli reilun vuorokauden suolautumassa.
Kylkeen Xantella maustettua pihlajanmarjahyytelöä, sekin hyvää vuosikertaa 2014, jotta mahtuu syksyn tullen uusia purkkeja hyllyille.
Kylkeen Xantella maustettua pihlajanmarjahyytelöä, sekin hyvää vuosikertaa 2014, jotta mahtuu syksyn tullen uusia purkkeja hyllyille.