Kaldoaivi vaellus syyskuun alku

cobbo
Viestit: 700
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Kiitos kaikille! Tällä hetkellä tuntuisi että noudattelen maastopyöräuraa ainakin Guorboaiville, ja mietin siellä vapaammin reitin. Ainakin Adolfin kammi pitää käydä katsomassa koska se on tuossa pisteessä jo niin lähellä. Sitten joko Pulmankijokea noudatellen järvelle, tai sitten takaisin pyörä/mönkkäriuralle Vuopme-Galddojavren paikkeille palaten ja siitä pohjoiseen Nuorgamin tielle tähdäten.

Taitaa tosin olla niin, että Pulmankijoen länsirannalta pitää siirtyä kauemmaksi reilusti ennen Askkasjohkan/Galddojohkan sivuhaaraa, ettei tarvitse takapakittaa ylityskohtaa etsien. Eli kävi miten kävi, tuonne Vuopme-Galddojavren paikkeille pitää joka tapauksessa mennä Adolfin kammin jälkeen.

edit: vai onko jollain tietoa siitä onko Pulmankijoen länsipuoli kuinka kuljettavaa? Askkasjohkan sivuhaaran kohdalla maasto näyttää muuttuvan raskaammaksi, mutta siitä eteläänpäin näyttäisi olevan kilometritolkulla hienon näköistä tunturiharjannetta; ongelmana lähinnä Askkasjohkan ylitys.


SptV
Viestit: 44
Liittynyt: 27 Helmi 2013 15:30

Viesti Kirjoittaja SptV »

Helppoa maastoa ja joen yli pääsee kengät jalassa melkein kenkiä kastelematta.
cobbo
Viestit: 700
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

SptV kirjoitti:Helppoa maastoa ja joen yli pääsee kengät jalassa melkein kenkiä kastelematta.
Kiitos vinkistä! En olisi kartan perusteella lähtenyt kokeilemaan onnea, on kuitenkin leveää sinistä koskipisteillä koko Askkajohka pitkästi yläjuoksulle päin
cobbo
Viestit: 700
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Tuplat.
Avatar
seppo
Viestit: 2778
Liittynyt: 17 Tammi 2006 22:49
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja seppo »

^katso maastokartasta (https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/ ) ilmakuva, siitä näkee hyvin joen tai puron leveys ja mahdollisuudet ylitykseen
SptV
Viestit: 44
Liittynyt: 27 Helmi 2013 15:30

Viesti Kirjoittaja SptV »

KalVat
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Syys 2021 12:28

Viesti Kirjoittaja KalVat »

Pääseeköhän jostain Vetsijärven itärannan ja Njargajarven välistä Fallejohkan ja myös Reatkajohkan yli ilman kommervenkkejä? Kellään tietoa veden määrästä lähiaikoina?
KaukoAntero
Viestit: 475
Liittynyt: 22 Heinä 2008 13:03
Paikkakunta: Pori / Helsinki

Viesti Kirjoittaja KaukoAntero »

Kerran olen siellä käynyt. Silloisella vedellä (elokuu ja matala) ylitykset oli triviaaleja. Reatkajohkahan on pieni, melkein puro.

Kauko
Vastaa Viestiin