Helpot retkiruoat
Pussillinen pikanuudeleita + Huoneenlämmössä säilyvä makkaranpötkö (esim. Rainbow Salami Snack tai Ridderheim olutmakkara) pikku paloina. Tuunataan maun mukaan esim. mausteilla tai kuivatuilla kasviksilla (joita voi ostaa myös valmiina Punnitse ja säästä -myymälöistä, jos ei itsellä ole aikaa, halua tai mahdollisuutta kuivaamiseen).
Useimmiten minulla on retkillä mukana valmisretkiruokia. Yhdestä sellaisesta tulee kaksi ateriaa, kun jatkan puoli pussillista valmispöperöä nuudeleilla, pikariisillä, muusijauheella tai kuskusilla. Talvella laitan yleensä pari teelusikallista öljyä vielä tähän sekaan. Tällaisen annoksen saa hyvin haudutettua valmiiksi 3,5 dl ruokatermoksessa (Primus).
Useimmiten minulla on retkillä mukana valmisretkiruokia. Yhdestä sellaisesta tulee kaksi ateriaa, kun jatkan puoli pussillista valmispöperöä nuudeleilla, pikariisillä, muusijauheella tai kuskusilla. Talvella laitan yleensä pari teelusikallista öljyä vielä tähän sekaan. Tällaisen annoksen saa hyvin haudutettua valmiiksi 3,5 dl ruokatermoksessa (Primus).
Elämäntapakävelijä, kalastaja, retkeilijä.
Blogi: http://tapanikunnas.net/
Videot: https://www.youtube.com/c/Elamantapakavelija/videos
Instagram: https://www.instagram.com/tapanikunnas/
Blogi: http://tapanikunnas.net/
Videot: https://www.youtube.com/c/Elamantapakavelija/videos
Instagram: https://www.instagram.com/tapanikunnas/
Jäi omasta reseptistäni mainitsematta että maku on mielestäni parempi, täyteliäisempi kun ruoka valmistetaan ja kuivataan kaikki aineet (paitsi muusi tai muu lisuke) yhdessä .
Jotenkin se vaan on laimeampaa jos lihat ja vhannekset tehdään erikseen - silloin se vaatii enemmän näitä eksoottisia mausteita
Jotenkin se vaan on laimeampaa jos lihat ja vhannekset tehdään erikseen - silloin se vaatii enemmän näitä eksoottisia mausteita
-
- Viestit: 175
- Liittynyt: 19 Joulu 2015 12:54
- Paikkakunta: Espoo
Hep.
Helppouden puolesta kokeilin Knorrin uutuutta nimeltä Snack pot. Se on kulho, missä on kuiva-ainekset sisällä, kaada vain kuuma vesi joukkoon. On jopa merkkilinja, mihin asti vettä pitää kyytiin kipata, ja kerrottu myös mistä kohti kannattaa keksinnöstä pitää kiinni. Kukaanhan ei tiedä, että kuuma vesi voi, yllätys, olla kuumaa ja polttaa näpit?
Luulin tuota pahvikipoksi, mutta onkin muovikulho missä on pahvit ympärillä. Olin ajatellut että kippoon saapi tehtyä primäärisen käytön jälkeen vielä aamuisen pikapuuron ja sitten polttaa pois, mutta käytinpä tuota juomakuppina lopun reissua.
Maku oli tuttua ja taattua teollista, mutta kyllä sillä nälkä pikkusen siirtyi. Kunnon tuulessa annos kannattaa suojata jäähtymiseltä niin ei ole pasta aivan al kruts pureskeltavaa - 5 minuuttia lienee vähän optimistinen aika lämpimässä keittiössäkin.
Yllättävän vähän huono oli tämä eväs, voisin harkita toisenkin kerran.
-Niilo
Helppouden puolesta kokeilin Knorrin uutuutta nimeltä Snack pot. Se on kulho, missä on kuiva-ainekset sisällä, kaada vain kuuma vesi joukkoon. On jopa merkkilinja, mihin asti vettä pitää kyytiin kipata, ja kerrottu myös mistä kohti kannattaa keksinnöstä pitää kiinni. Kukaanhan ei tiedä, että kuuma vesi voi, yllätys, olla kuumaa ja polttaa näpit?
Luulin tuota pahvikipoksi, mutta onkin muovikulho missä on pahvit ympärillä. Olin ajatellut että kippoon saapi tehtyä primäärisen käytön jälkeen vielä aamuisen pikapuuron ja sitten polttaa pois, mutta käytinpä tuota juomakuppina lopun reissua.
Maku oli tuttua ja taattua teollista, mutta kyllä sillä nälkä pikkusen siirtyi. Kunnon tuulessa annos kannattaa suojata jäähtymiseltä niin ei ole pasta aivan al kruts pureskeltavaa - 5 minuuttia lienee vähän optimistinen aika lämpimässä keittiössäkin.
Yllättävän vähän huono oli tämä eväs, voisin harkita toisenkin kerran.
-Niilo
*Suunistaminen kokeellisella mentelmällä vaatii hyvät eväät matkaan...*
Tein aika moneen otteeseen pekonikeittoa Ranskan poikien tapaan, kaikilla variaatioilla tulee hyvaa:
- kuiva sipulikeitto pohjaksi
- jos on kaalia missaan muodossa, silputaan sekaan; jos ei ole voi kuitupuolen hoitaa kayttamalla kanaliemikuutiota pohjana ja silputa sipulin sekaan
- mausteiksi mustapippuri, reilusti paprikaa ja puolet tuosta maarasta kurkumaa peraan
... pekoneitakaan ei ole syyta unohtaa (valkosipuli pilkottuna mukaan jo ruskistamisen loppuvaiheessa).
Jos on muusin piristamiseksi mukana purjoa/ ruohosipulia, niin voi ylimaaraisilla jatkaa yo. keitosta
- kuiva sipulikeitto pohjaksi
- jos on kaalia missaan muodossa, silputaan sekaan; jos ei ole voi kuitupuolen hoitaa kayttamalla kanaliemikuutiota pohjana ja silputa sipulin sekaan
- mausteiksi mustapippuri, reilusti paprikaa ja puolet tuosta maarasta kurkumaa peraan
... pekoneitakaan ei ole syyta unohtaa (valkosipuli pilkottuna mukaan jo ruskistamisen loppuvaiheessa).
Jos on muusin piristamiseksi mukana purjoa/ ruohosipulia, niin voi ylimaaraisilla jatkaa yo. keitosta
Niin minakin, tosin kaytan kuivattuja karpaloita; loput voi napsia jossain matkan varrella (sopiva sokerin ja kirpeyden tasapaino, ei tule heti jano).Pertti Kurki kirjoitti:^^No höh, syön käristystä vaelluksellakin, muusi kyllä on pussista mutta puolukkasurvos ei. Vaiva on suhteellinen käsite...
Mutta muussi-maininnat jaaneet kovin vahalle. Mita sekaan, jotta ei kyllasty? Savuporoa, jerkya, jos alkumatkasta on nuotiomakkarat niin sellaisesta - karistetysta - kuutiot, purjoa
- mitahan muuta viela (paahdettua sipulia?)...
-
- Viestit: 52
- Liittynyt: 19 Loka 2011 08:06
Ellin erikoista, tyyliteltyä hämäläisten perinne ruokaa
Trangiaa vettä, kuivattua, liotettua jauhelihaa, pussillinen viherpippurikastiketta ja lopuksi sekotellaan, vatkataan sekaan perunamuusijauhopussillinen.
Tässä on kaksi huonoa asiaa, tulee kohtalaisesti eli riittää hyvin kahdelle.On yleensä jo loppumassa kun on jäähtynyt sopivaksi.
ps.Nykyisin osa laittaa joko tuoreita tai sitten pussillisen lämmminkuppi kanttarellikeittoa sakaan.Tästä tulee mukaan pehmeyttä.
Trangiaa vettä, kuivattua, liotettua jauhelihaa, pussillinen viherpippurikastiketta ja lopuksi sekotellaan, vatkataan sekaan perunamuusijauhopussillinen.
Tässä on kaksi huonoa asiaa, tulee kohtalaisesti eli riittää hyvin kahdelle.On yleensä jo loppumassa kun on jäähtynyt sopivaksi.
ps.Nykyisin osa laittaa joko tuoreita tai sitten pussillisen lämmminkuppi kanttarellikeittoa sakaan.Tästä tulee mukaan pehmeyttä.
-
- Viestit: 3511
- Liittynyt: 12 Tammi 2006 09:40
Tuon unohdinkin " lämmminkuppi kanttarellikeittoa sakaan".
Itse teen jotain laktoositonta, taitaa olla Pirkka, tulee kolme pussia kerralla. Tosin teen sen puolella vesimaaralla ja nain syntyy hyva kastike kuorrutukseksi.
- ja kun ei yleensa tule kaikkia kolmea laitettua, paluu sivistyksen pariin tuo pihvin pannuun, ja tuota samaa paalle... jos viela sattuu kanttarelliaika tai herkkutatit, niin niita sekaan ja a vot!
Itse teen jotain laktoositonta, taitaa olla Pirkka, tulee kolme pussia kerralla. Tosin teen sen puolella vesimaaralla ja nain syntyy hyva kastike kuorrutukseksi.
- ja kun ei yleensa tule kaikkia kolmea laitettua, paluu sivistyksen pariin tuo pihvin pannuun, ja tuota samaa paalle... jos viela sattuu kanttarelliaika tai herkkutatit, niin niita sekaan ja a vot!
Makosat ja retkellä heleposti valamistettavat evväät tien kuivatusta härkiksestä ja pekonin/ruohosipulin makusesta pikapottumuusista. Vesi lämpiämään, härkistä (+kuivattua paprikata, purjoo tms jos sattuu olemaan) joukkoon ja kun vesi kiehahtaa, kattilaan tarvittava miärä muusijauhetta ja eiku iäntä kohti kattilasta suoraan. Ja kattilan tiskausvesi ryypätään piälle jos mahhaan mahtuu.
Laktoosittomia hyvänmakusia valamisruokia ei ou liikoja.
Laktoosittomia hyvänmakusia valamisruokia ei ou liikoja.
Eläkeehä immeisiks
UÖ
UÖ