Helpot retkiruoat

hannes
Viestit: 10743
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Joo, tuo konsti on kokeilematta :lol:


Avatar
tapanik
Viestit: 560
Liittynyt: 17 Marras 2012 11:52

Viesti Kirjoittaja tapanik »

Pussillinen pikanuudeleita + Huoneenlämmössä säilyvä makkaranpötkö (esim. Rainbow Salami Snack tai Ridderheim olutmakkara) pikku paloina. Tuunataan maun mukaan esim. mausteilla tai kuivatuilla kasviksilla (joita voi ostaa myös valmiina Punnitse ja säästä -myymälöistä, jos ei itsellä ole aikaa, halua tai mahdollisuutta kuivaamiseen).

Useimmiten minulla on retkillä mukana valmisretkiruokia. Yhdestä sellaisesta tulee kaksi ateriaa, kun jatkan puoli pussillista valmispöperöä nuudeleilla, pikariisillä, muusijauheella tai kuskusilla. Talvella laitan yleensä pari teelusikallista öljyä vielä tähän sekaan. Tällaisen annoksen saa hyvin haudutettua valmiiksi 3,5 dl ruokatermoksessa (Primus).
Elämäntapakävelijä, kalastaja, retkeilijä.

Blogi: http://tapanikunnas.net/
Videot: https://www.youtube.com/c/Elamantapakavelija/videos
Instagram: https://www.instagram.com/tapanikunnas/
hannes
Viestit: 10743
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Jäi omasta reseptistäni mainitsematta että maku on mielestäni parempi, täyteliäisempi kun ruoka valmistetaan ja kuivataan kaikki aineet (paitsi muusi tai muu lisuke) yhdessä .
Jotenkin se vaan on laimeampaa jos lihat ja vhannekset tehdään erikseen - silloin se vaatii enemmän näitä eksoottisia mausteita :lol:
Niilo Pielinen
Viestit: 175
Liittynyt: 19 Joulu 2015 12:54
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Niilo Pielinen »

Hep.

Helppouden puolesta kokeilin Knorrin uutuutta nimeltä Snack pot. Se on kulho, missä on kuiva-ainekset sisällä, kaada vain kuuma vesi joukkoon. On jopa merkkilinja, mihin asti vettä pitää kyytiin kipata, ja kerrottu myös mistä kohti kannattaa keksinnöstä pitää kiinni. Kukaanhan ei tiedä, että kuuma vesi voi, yllätys, olla kuumaa ja polttaa näpit?

Luulin tuota pahvikipoksi, mutta onkin muovikulho missä on pahvit ympärillä. Olin ajatellut että kippoon saapi tehtyä primäärisen käytön jälkeen vielä aamuisen pikapuuron ja sitten polttaa pois, mutta käytinpä tuota juomakuppina lopun reissua.

Maku oli tuttua ja taattua teollista, mutta kyllä sillä nälkä pikkusen siirtyi. Kunnon tuulessa annos kannattaa suojata jäähtymiseltä niin ei ole pasta aivan al kruts pureskeltavaa - 5 minuuttia lienee vähän optimistinen aika lämpimässä keittiössäkin.

Yllättävän vähän huono oli tämä eväs, voisin harkita toisenkin kerran.

-Niilo
*Suunistaminen kokeellisella mentelmällä vaatii hyvät eväät matkaan...*
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Tein aika moneen otteeseen pekonikeittoa Ranskan poikien tapaan, kaikilla variaatioilla tulee hyvaa:
- kuiva sipulikeitto pohjaksi
- jos on kaalia missaan muodossa, silputaan sekaan; jos ei ole voi kuitupuolen hoitaa kayttamalla kanaliemikuutiota pohjana ja silputa sipulin sekaan
- mausteiksi mustapippuri, reilusti paprikaa ja puolet tuosta maarasta kurkumaa peraan
... pekoneitakaan ei ole syyta unohtaa (valkosipuli pilkottuna mukaan jo ruskistamisen loppuvaiheessa).

Jos on muusin piristamiseksi mukana purjoa/ ruohosipulia, niin voi ylimaaraisilla jatkaa yo. keitosta
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Pertti Kurki kirjoitti:^^No höh, syön käristystä vaelluksellakin, muusi kyllä on pussista mutta puolukkasurvos ei. Vaiva on suhteellinen käsite...
Niin minakin, tosin kaytan kuivattuja karpaloita; loput voi napsia jossain matkan varrella (sopiva sokerin ja kirpeyden tasapaino, ei tule heti jano).

Mutta muussi-maininnat jaaneet kovin vahalle. Mita sekaan, jotta ei kyllasty? Savuporoa, jerkya, jos alkumatkasta on nuotiomakkarat niin sellaisesta - karistetysta - kuutiot, purjoa
- mitahan muuta viela (paahdettua sipulia?)...
tunturilokki
Viestit: 52
Liittynyt: 19 Loka 2011 08:06

Viesti Kirjoittaja tunturilokki »

Ellin erikoista, tyyliteltyä hämäläisten perinne ruokaa :)

Trangiaa vettä, kuivattua, liotettua jauhelihaa, pussillinen viherpippurikastiketta ja lopuksi sekotellaan, vatkataan sekaan perunamuusijauhopussillinen.

Tässä on kaksi huonoa asiaa, tulee kohtalaisesti eli riittää hyvin kahdelle.On yleensä jo loppumassa kun on jäähtynyt sopivaksi.

ps.Nykyisin osa laittaa joko tuoreita tai sitten pussillisen lämmminkuppi kanttarellikeittoa sakaan.Tästä tulee mukaan pehmeyttä.
Hamalainen
Viestit: 3511
Liittynyt: 12 Tammi 2006 09:40

Viesti Kirjoittaja Hamalainen »

Valmis sapuskoissa Esim Blåband laitan ison lusikallisen valkosipuli tms. tuorejuustoa pussilliseen niin maku pehmenee. Näin saa vaihtelua aterioiden makuihin.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Tuon unohdinkin " lämmminkuppi kanttarellikeittoa sakaan".

Itse teen jotain laktoositonta, taitaa olla Pirkka, tulee kolme pussia kerralla. Tosin teen sen puolella vesimaaralla ja nain syntyy hyva kastike kuorrutukseksi.
- ja kun ei yleensa tule kaikkia kolmea laitettua, paluu sivistyksen pariin tuo pihvin pannuun, ja tuota samaa paalle... jos viela sattuu kanttarelliaika tai herkkutatit, niin niita sekaan ja a vot!
Avatar
Ölliäinen
Viestit: 835
Liittynyt: 15 Helmi 2006 13:37
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ölliäinen »

Makosat ja retkellä heleposti valamistettavat evväät tien kuivatusta härkiksestä ja pekonin/ruohosipulin makusesta pikapottumuusista. Vesi lämpiämään, härkistä (+kuivattua paprikata, purjoo tms jos sattuu olemaan) joukkoon ja kun vesi kiehahtaa, kattilaan tarvittava miärä muusijauhetta ja eiku iäntä kohti kattilasta suoraan. Ja kattilan tiskausvesi ryypätään piälle jos mahhaan mahtuu.

Laktoosittomia hyvänmakusia valamisruokia ei ou liikoja.
Eläkeehä immeisiks
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Tosi on "Laktoosittomia hyvänmakusia valamisruokia ei ou liikoja."
- onneksi vaha-laktoosisia vahan paremmin

Pitaisi viritella tuon aiheen ketju henkiin, jotta tulisi paivityksia uusien tuotteiden osalta tietoon.
Vastaa Viestiin