Parhaat "lisää vain jauheliha"-muonapussit

Korvapuoli
Viestit: 2678
Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Parhaat "lisää vain jauheliha"-muonapussit

Viesti Kirjoittaja Korvapuoli »

Olen joskus ostellut makutestiini kyseisiä pusseja. Mihinkään en ole erikoisemmin mieltynyt.
Nyt olen viikkojen muonat jo kuivaillut enkä jaksa enää keksiä omia sekoituksia, ostaisin muutaman pussin. Aiemmin olen makutestannut, mutta en mihinkään erityisemmin mieltynyt.
Onko jollakulla joku suosikki, jossa ei ole teennäinen tehdasmaku, vaan ihan syötävä. Varmaan asiaa on käyty läpi sata kertaa, mutta en jaksa kahlata kaikkia kirjoituksia läpi.
Armahtakaa!!!


Pertti Kurki
Viestit: 1571
Liittynyt: 19 Joulu 2008 11:36

Viesti Kirjoittaja Pertti Kurki »

http://www.sailyke.fi/reseptit/haudutet ... 71-tex-mex

Ilman maissia ja broilerin sijaan kuivattu jauheliha. Jos siis tykkää maustetusta sapuskasta. Mexican on myös hyvä. Valkosipuli tietenkin sopii mihin vain.
Kuvailutulkki
retkuilija
Viestit: 111
Liittynyt: 28 Heinä 2013 23:00

Viesti Kirjoittaja retkuilija »

En ole mikään kulinaristi ja reissussa yleensä liikun paljon niin kaikki mitä eteen tuodaan menee alas. Olen käyttänyt hyvällä menestyksellä lähinnä meksikon- ja havaijinpata-aineksia pienellä tuunauksella. Blå Bandin Spicy BBQ oli myös yllättävän hyvä vaihtoehto.
Kotona otan yleensä kaksi pussia kuiva-aineksia ja jaan ne kuuteen osaan. Lihana kuivattu naudanjauheliha tai kana. Molemmat kuivuvat noin neljännekseen alkuperäisestä painosta.
Lisään ylimääräistä riisiä joka annokseen jotta annoksiin tulee varmasti riittävästi hiilihydraattia. Kuivattua ananasta mukaan jos sitä sattuu kaapista löytymään. Pakkaus tyhjiöpusseihin niin ei tarvitse nälän yllättäessä isommin miettiä kokkailua, ainekset kattilaan veden kanssa ja 15 minuuttia odottelua riittää.
"...matkalla jossain päin Suomea..."
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Viimeisellä pitkällä reissulla telttakaveri hoiti puolet ruuiasta ja todella monena iltana söimme Rainbow:n riisipatoja. Kaikki olivat varsin hyviä. Suosikiksi nousi muistaakseni Karibianpata, mutta kaikki riisipadat olivat hyviä. Pastaa sisältäneet padat eivät päässeet lähellekään niitä. Kaikkia patoja oli jatkettu ylimääräisellä riisillä (1dl/2hlö) ja tietysti sillä kuivatulla jauhelihalla (400g tuoretta / 2hlö) ja mausteeksi laitettiin runsaasti voita. Vaikka riisipadat vaativat ohjeen mukaan pitkän keittoajan, riitti kiehautus ja 20min "haudutus" keittimen vieressä oikein hyvin.

Ja muussi on aina varma "lisää vain jauheliha" vaihtoehto. :wink:
Niilo Pielinen
Viestit: 175
Liittynyt: 19 Joulu 2015 12:54
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Niilo Pielinen »

Hep.

Pirkka-tuotesarjaan oli ilmaantunut kanakeitto, löytyi siitä tomaattikeiton vierestä. LItran vesimäärään tarkoitettu pussukka, 80g. Ainesosalistan mukaan ei sisällä kanasta kuin rasvaa.

Tätähän piti kokeilla, joten ostin pussukan, hintaa muistaakseni vajaan euron. Laitoin ensin kuivattua kananpojan jauhelihaa kuumaan veteen turpoamaan tunniksi (kiepasin ohutta solumuovia kattilan ympärille jottei niin äkkiä jäähdy). Noin reilun tunnin kuluttua puolet keittopussista joukkoon, vähän kuivattua chiliä sekä pentti-enon pikariisi(muroja)ä sekaan ja tulille.

Annos valmistui 4,5 desin kattilassa ollen noin 3,5 desin kokoinen. Oli yllättävän vähän pahaa ja nälkäkin lähti kun otti leivän kaveriksi. Toki elävä tuli vieressä vähän parantaa makua, söi sitten mitä tahansa :)

Pieniä haasteita aina kun tuolla pikku spriipolttimella keittelee, kun se on mallia kaikki tai ei mitään, mutta ei mitään mistä ei ahkera hämmentäjä selviä.

-Niilo
*Suunistaminen kokeellisella mentelmällä vaatii hyvät eväät matkaan...*
Korvapuoli
Viestit: 2678
Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Korvapuoli »

Kolmea versiota koemaistelin ennen viime reissuani, enkä mitään kelpuuttanut. Niinpä tein reissulle vain omia sekoituksia, eikä tuntunut yhtään huonolta valinnalta. Väärät mausteet meikäläiselle noissa tehdastekoisissa. Ei miellytä.
cobbo
Viestit: 703
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Ketjussa oli jo jotain esimerkkejä "keitettävistä" pussiruoista jotka kuitenkin valmistuvat hauduttamalla (järkevässä ajassa, ei tunneissa). Löytyykö lisää?

Haussa on siis perinteisten retkipussiruokien tilalle vähän edullisempaa ja pakkausmatskuiltaan kevyempää vaihtoehtoa. Eli annosta jonka voisi koota minigrippiin jostain valmispussukasta, kuivatusta lisäproteiinista, ehkä kuivatuista vihanneksista (kuitua!) ja valmistushetkellä lisätystä öljystä. Ts. jenkki sanoisi freezer bag cooking.

Mielellään ruoka ei vaatisi siis yhtään kiehuttamista, se on kaasukeittimellä vaivalloista. En ole nirso maun suhteen, lähes kaikki putoaa varsinkin maastossa. Kokonaisten ruokalajien erikseen valmistamisesta ja sitten kuivaamisesta tiedän jo etukäteen että ei tule tapahtumaan, siksi tuollaisia puolivalmisteista koottavia ruokia.

Rajallisesti olen testannut

- Knorrin pussipastoja (eivät nesteydy hauduttamalla ennenkuin termosmukissa oleva annos jäähtyy - ainakin yhden hengen annos joka viilentyy nopeammin kuin iso kattilallinen)
- nuudeleita (no toki toimivat)

Lidlistä löytyi maustettua couscousia jonka luulisi toimivan, kunhan proteiininlähteet ehtivät nopeasti kypsyvän ryynin mukaan. Kevyesti kairassa-blogissa mainittiin että Pirkan pussipastoissa olisi sen verran ohuempaa makaronia että se jaksaisi ehkä nesteytyä hauduttaen.

Riisipadoista en olisi uskonut että nesteytyvät koska jotkut muut vastaavat riisipohjaiset ruoat ovat rapisseet hampaissa, mutta pitänee testata.
4lbert
Viestit: 265
Liittynyt: 02 Maalis 2011 18:31

Viesti Kirjoittaja 4lbert »

Knorrin Snack potit ovat omaan makuun hyviä. Kaksi annosta yhteen minigrippiin ja kuivattua pekonia/j-lihaa lisäksi. Viisi minuuttia ottaa kiehuvan veden lisäämisen jälkeen kun tekeytyy.
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Mahtoko olla blå bandin ja maggin pusseja kun viimereissulla käytin. Pussi ruokatermokseen ja olisko jotain 1,5 x kiehuvaa vettä mitä ohjeessa. Rapiat 5h niin ok. Mittää lihaa en sotkenut joukkoon kun tarvittiin pelkkää hiilaria.
Tämä siis aamupalan kanssa kokkailua aamuste.
pesala
Viestit: 2577
Liittynyt: 02 Elo 2008 20:46
Paikkakunta: länsisuomi

Viesti Kirjoittaja pesala »

Tuli tässä mieleen armeija aikainen "pataljoonakeitto" . Silloin makua moitittiin , mutta onko vastaavaa nykyään saatavissa .? Muistaakseni oli ihan mukavan makuista , tuon kanssa menisi pitkälle ja tulis vielä takaisinkin.
Muistaako tuon kukaan?
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Nötkötti + muussi lähes jäätyneenä tais olla nimeltään"lapin pila". Mitä ny tuohon aikaa mitenkin kutsuttiin...
NurmiRölli
Viestit: 41
Liittynyt: 09 Maalis 2015 11:23
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja NurmiRölli »

Leaderilta on tullut jossain vaiheessa myyntiin pussiruokia todella omintaikeisella nimellä Chef´s. Meksikon- ja intianpadat testattu trangialla (tosin ilman jauhelihaa) ja kyllä niistä syötäviä sai... Pitäisi kokeilla vielä laittaa ainekset likoamaan reilusti ennen, koska kylmäänkin veteen sekoittaessa osa aineksista (mm. linssit) jää vähän turhan raaoiksi siinä vaiheessa, kun tärkkelys alkaa ottaa pohjaan. Tai sitten pitäisi vaan olla kärsivällisempi trangian hämmentäjä.
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Viesti Kirjoittaja LauriA »

pesala kirjoitti:Tuli tässä mieleen armeija aikainen "pataljoonakeitto" . Silloin makua moitittiin , mutta onko vastaavaa nykyään saatavissa .? Muistaakseni oli ihan mukavan makuista , tuon kanssa menisi pitkälle ja tulis vielä takaisinkin.
Muistaako tuon kukaan?
Olisko muuten ollut "Noppasoppaa"?
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista ... l?cs=email
😎
amatööri
Viestit: 3493
Liittynyt: 05 Kesä 2009 07:20

Viesti Kirjoittaja amatööri »

Patalijoonasopaksi tuota aikoinaan kutsuttiin...

Joskus vitsailtiin että liha on vetoon kuolleen sinkomiehen lihaa :lol: .
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
cobbo
Viestit: 703
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

4lbert kirjoitti:Knorrin Snack potit ovat omaan makuun hyviä. Kaksi annosta yhteen minigrippiin ja kuivattua pekonia/j-lihaa lisäksi. Viisi minuuttia ottaa kiehuvan veden lisäämisen jälkeen kun tekeytyy.
Nämähän (tai yksi näyte curryriisistä) ovat lupaavia. Annoskoko oli yllättävänkin tuhti, perusmössössä näytti olevan yli 300 kcal ja sitä oli määrällisestikin kohtalaisen reilusti (konttorityön tarpeisiin, ei vaellukselle). Tuohon jos lisää kuivattua lihaa tms. proteiinia ja reilun lorauksen öljyä, ollaan pian 600 kcalin paikkeilla joissa retkiruoat yleensä pyörivät. Ilman lisäkkeitä syöden saattaisi tarvia kaksi annosta. Aika vähäsuolaisia, voi sitten lisätä maun mukaan.

Osasta valikoimasta muuten tehdään XL-koon versioita myös.

Vähän pöljää siirtää ryynit muovikupista minigrippiin, mutta kupeissahan nuo nimenomaan keittämättä valmistettavat pikaruoat usein tulevat.
Vastaa Viestiin