Hyttyset

tiojanie
Viestit: 19
Liittynyt: 15 Helmi 2011 22:39

Thermasellin kaasupatruunan täyttö.

Viesti Kirjoittaja tiojanie »

Ensin pitää vetää se metallitappi pihdeillä pois. On aika tiukassa.
Sitten ruuvaa sopiva ruuvi tukevasti reikään kiinni. Ei saa ottaa reinoihin vaan vain siihen pohjalla olevaan "sulkuun" kun on ruuvattu vedetään ulos samalla lailla kun se metallitappi. Pitäisi tulla ulso sellainen muovipala.
Sen jälkeen vaan metalli tappi takaisin ja tupakansytyttimen täyttöpullosta kaasua. Voi täytellä sitten monta kertaa noita.
Kannattaa merkata modifioidut. Niitä ei päältä muuten erota.
Netistä löytyy videoitakin tuosta.


tiojanie
Viestit: 19
Liittynyt: 15 Helmi 2011 22:39

Thermacel

Viesti Kirjoittaja tiojanie »

Kun Thermacel tyynyn kääntää ympäri on toinen puoli vielä ihan sininen ja sitä saa ehkä 2h lisää käyttöaikaa.
cobbo
Viestit: 705
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Havainto: thermacell ei juuri mäkäriin vaikuta. Tai vaikuttaa niin että kun testiksi pölläytin sitä suljettuun (tyhjään) telttaan, putosivat sisään päässeet mäkärät jonkin ajan päästä alas, mutta ulkona pörrääviin parviin ei ollut juuri mitään vaikutusta. Ehkä jos halusi niin uskoa, saattoi olla että thermacellin vieressä parvi oli hieman vähemmän sakea.

Teoretisoitiin että mäkärä on sen verran kurja lentäjä, että se parveilee siinä mihin kevytkin tuuli sen puhaltaa, eikä pääse karkotepilveä karkuun vaikka haluaisi.
Avatar
Pepi
Viestit: 7437
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

Minun havaintoni mäkärästä lentäjänä hyttyseen verrattuna on, että siinä, missä tuuli pyyhkii hyttyset mennessään, ei mäkärä ole vielä moksiskaan. Hyttystä pääsee kävellen karkuun, mäkärää ei.

Ja karkote lannistaa hyttysen lähitaisteluinnon helpommin kuin mäkärän. Siitäkin inhottava mäkärä on, ettei sen puremaa huomaa ennen kuin se tulehtuu tai valuva veri kiinnittää huomion. Mutta mäkärä ei osaa tulla alas teltan sisäkatosta, mikä helpottaa kummasti.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
cobbo
Viestit: 705
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

Lapin mäkärät olivat muutenkin kummallisia. Niitä pörräsi paksuina pilvinä, mutta niitä ei kauheasti kiinnostanut puraista. Silmiin ja suuhun toki vahingossa lentelivät ärsyttävästi jos sääskihuppua raotti. Mutta esim. paljaat kädet eivät saaneet yhtään puremaa usean päivän aikana. Minusta vaikutti että ne eivät vain päässeet karkuun thermacellin karkoitepilveä, tai sitten niitä vain tuli kevyenkin tuulen mukana lisää aina vain uusia parvia.

Jos ne olisivat tulleet iholle yhtä määrätietoisesti kuin hyttyset, olisi oikeasti ollut hätää kärsimässä. Varsinkin teltassa, kun pienikin oven avaus puhalsi niitä sisälle miniparven.
Metsän Omena
Viestit: 3103
Liittynyt: 13 Tammi 2008 19:58

Viesti Kirjoittaja Metsän Omena »

Vierailin vastikää Euroopan toistaiseksi viimeisellä alueella, jossa esiintyy säännöllisesti hyttysten levittämää malariaa. Camarquen vetiset alueet suorastaan pursuavat erilaisia hyönteisparvia, jotka tunkevat polkupyöräilijän henkeä haukkovaan suuhun. Jonkinlaisen horkan, malarian tai denquen, sain viime vuoden vaihteessa, hyttysistä, kauempana idässä. Malarian eli horkan aiheuttamia laajoja epidemioita esiintyi Suomessakin vielä 1800-luvun puolivälissä aina Utsjoelle asti. Suomi on ollut kautta aikain maailman pohjoisin seutu, jossa malariaa on esiintynyt kotoperäisesti. Pahimmat epidemian vaiheet on koettu juuri täällä näissä osin Suomenlahtea. Muutamassa talossa kuoltiin malariaan. Miten tämä on ollut mahdollista? Horkkahyttyset vaativat tietyt, meitä paljon eteläisemmät olosuhteet selvitäkseen vuodet ympäri. Vastaus on savupirtti. Savupirtti luo horkkahyttysen selviytymisen kannalta hankalaksi kynnysajaksi, talveksi, pirtin sisätiloihin lähes trooppiset olosuhteet. Kosteus ja lämpötila ovat olleet savupirtin katonrajassa läpi talven malarialle suotuisat. Savupirttien kadotessa, katosi myös malaria. Oman asuinkämppäni olen alkuvaiheessa kyllästänyt savulla savupirtin tapaan. Savu tekee hyvää monelle rakenteelle sidotussa ruokokattoisessa talossa jossa on lakeinen. Hyönteisiä vastaan on tärkeää viettää kuitenkin pakkaspäivät, jolloin kylmänvihat otetaan sisään jolloin sisähyönteisten vuotuinen jatkumo katkaistaan.
diver
Viestit: 2398
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Re: Hyttyset

Viesti Kirjoittaja diver »

Voi teitä joista alkaa kuolemamme.
Voi teitä joita vapaus kahlitsee.(Juice)
luuppi
Viestit: 5553
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Hyttyset

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Diver'in löytämä saattaa saavuttaa suurenkin suosion koska ennuste on että ilmaston lämpiäminen tuo malarian takaisin näillekin 'arktisille' alueille
- Costa del Sol oli malaria- aluetta kunnes jenkit tyhjensivät WW2:n jälkeen DDT:n varastonsa halavalla...niin vaan lähti malariat laakista kun käytettiin tarpeeksi "aineita"
Vastaa Viestiin