Kaffia vaellukselle?

Walden
Viestit: 277
Liittynyt: 08 Heinä 2010 19:00

Kaffia vaellukselle?

Viesti Kirjoittaja Walden »

Vannoutuneena teen juojana onnistuin elämään yli kolmikymppiseksi niin, että olin keittänyt kahvia vain poikineille lehmille ja armeijassa alikessuille. Sittemmin jouduin jopa hankkimaan Trangia-settiini kahvipannun.

Nykyinen kumppani on lähdössä ensimmäistä kertaa kanssani vaeltamaan ja on taasen intohimoinen kahvin ystävä ja nimenomaan tarkka kahvinsa laadusta. Pannukahvista ei pidä eikä halua testata kaikkia mahdollisia pikakahvilaatuja. Aurinkovoimaista keitintä tuskin löytyy rinkkaan kannettavaksi ainakaan järjelliseen hintaan.

Arvelen että täällä olisi joku kahvin juoja, jolla olisi tuntemusta eri vaihtoehdoista. Mikä olisi siis paras vaihtoehto retkijuomaksi, kun lähtökohtana on tummapaahtoinen Nordqvistin Reko-kahvi?

Kiitokset jo etukäteen.


Avatar
BlindSide
Viestit: 139
Liittynyt: 06 Maalis 2016 09:17

Re: Kaffia vaellukselle?

Viesti Kirjoittaja BlindSide »

Walden kirjoitti:Vannoutuneena teen juojana onnistuin elämään yli kolmikymppiseksi niin, että olin keittänyt kahvia vain poikineille lehmille ja armeijassa alikessuille. Sittemmin jouduin jopa hankkimaan Trangia-settiini kahvipannun.

Nykyinen kumppani on lähdössä ensimmäistä kertaa kanssani vaeltamaan ja on taasen intohimoinen kahvin ystävä ja nimenomaan tarkka kahvinsa laadusta. Pannukahvista ei pidä eikä halua testata kaikkia mahdollisia pikakahvilaatuja. Aurinkovoimaista keitintä tuskin löytyy rinkkaan kannettavaksi ainakaan järjelliseen hintaan.

Arvelen että täällä olisi joku kahvin juoja, jolla olisi tuntemusta eri vaihtoehdoista. Mikä olisi siis paras vaihtoehto retkijuomaksi, kun lähtökohtana on tummapaahtoinen Nordqvistin Reko-kahvi?

Kiitokset jo etukäteen.
Itse pidän samasta kahvista. Heitetään yksi ja tärkein kysymys, jonka jälkeen voin vastata :)
Saako kahvin keittämiseen tarvittavien varusteiden paino ja koko olla kuinka suuri?
Edit:Ja mitä kahvivarustelu saa maksaa?
Ymmärrän tarkan kahvimaun tärkeyden, koska siitä ei voi tinkiä kauheasti, jos sen oikean löytää...
Viimeksi muokannut BlindSide, 03 Huhti 2016 12:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
rautu
Viestit: 6662
Liittynyt: 26 Tammi 2006 23:03

Viesti Kirjoittaja rautu »

Ottaa suodatinpusseja ja suppilon mukaan, sekä samaa kahvia mitä on tottunut muutenkin juomaan.
Kuva
Ei oo häränpäivää!!
jarski
Viestit: 234
Liittynyt: 21 Maalis 2011 23:31
Paikkakunta: lohja
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jarski »

rautu kirjoitti:Ottaa suodatinpusseja ja suppilon mukaan, sekä samaa kahvia mitä on tottunut muutenkin juomaan.
Suosittelen tätä. Junnuna ei maistunut pannukahvi niin silloin mentiin tällä metodilla.

Siitä sitten trangian pannukahviin.

Ja lopulta murukahviin kun grammaus yltyi. Murukahvi on myös tupakkien loputtua hyvä mauste kielellä 8)
Sensaatiomaista, tulitaistelu osterien kesken!
http://adventuresofolodinvalid.blogspot.fi/
mettäantero
Viestit: 2522
Liittynyt: 12 Heinä 2013 21:22

Viesti Kirjoittaja mettäantero »

Hyviä kahvinkeittoreissuja Sinulle (Walden) ja kumppanillesi. Eihän tuo kahvinkeitto mettässä mitään vakavaa rakettitiedettä ole...tunnelmahan se tärkeintä. :)
Huomenissa lähdemmekin taas kahvia keitelemään Savukosken metsiin.
ipejoha
Viestit: 51
Liittynyt: 09 Helmi 2014 22:38
Paikkakunta: Pudasjärvi

Viesti Kirjoittaja ipejoha »

Minäkin olen mennyt rantuksi kahvin suhteen, joutui juomaan automaattikahvia muutaman vuoden.
Olen keittänyt kuten rautu jo ilmaisi, tiputan vaan suoraan termariin niin ei joka kerta tarvi aloittaa alusta.
dailymail
Viestit: 2973
Liittynyt: 23 Tammi 2013 20:41

Viesti Kirjoittaja dailymail »

Omaa ja oikeaa kahvia ja kahvinkeittotapaa ei löydä kuin kokeilemalla. Kotona ehdoton lempikahvi voi maastossa maistua tai alkaa parin päivän päästä maistumaan kurjalta. Kahvin makuun tuntuu veden laadun ja lämpötilan lisäksi vaikuttavan kaikki muukin mitä ympärillä on. Esimerkiksi ilman kosteus ja lämpötila sekä tuuliolosuhteet.

Kauan tuli keiteltyä pannukahveja, mutta vähitellen kahvipakettien kantaminen ja pannunpohjien kätkeminen karikkeesseen alkoi rasittaa. Siitä sitten vähin erin siirryin pikakahviin enkä ole katunut. Nescafe Gold on merkki ja jostain syystä se maastossa herkkua Hermesetaksella makeutettuna. Kotioloissa en perusta makeutusaineista lainkaan.
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
jarski
Viestit: 234
Liittynyt: 21 Maalis 2011 23:31
Paikkakunta: lohja
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jarski »

Nestle gold myös vakiintunut itselle. Tosin makeutusaineena tilkka rommia.
Sensaatiomaista, tulitaistelu osterien kesken!
http://adventuresofolodinvalid.blogspot.fi/
Aaro
Viestit: 2416
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Viesti Kirjoittaja Aaro »

Käytän Nescafe Originalia sopivasti suositusta väkevämpänä seoksena. Ymmärtääkseni tummapaahtoisempaa kuin Gold.
StefanG
Viestit: 1891
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

Oma retkikahvintekokone on titaaninen pressokannu.
https://www.rei.com/media/product/708069

Mutta melko hyvä pikakahvi Nescafe Espresso annospusseissa.

https://www.edeka-lebensmittel.de/image ... 5x1-8g.jpg
mettäantero
Viestit: 2522
Liittynyt: 12 Heinä 2013 21:22

Viesti Kirjoittaja mettäantero »

No jopas täällä kirjoittelee laatutietoisia... ja hätäisiä vaeltajia, kun kahvikin tuntuu useimmilla olevan reissussa "pikaa"... :lol:
Anteeksi typerä kuittailuni...jokainen tehköön tietenkin niin itse parhaaksi näkee... :oops:
Avatar
BlindSide
Viestit: 139
Liittynyt: 06 Maalis 2016 09:17

Viesti Kirjoittaja BlindSide »

mettäantero kirjoitti:No jopas täällä kirjoittelee laatutietoisia... ja hätäisiä vaeltajia, kun kahvikin tuntuu useimmilla olevan reissussa "pikaa"... :lol:
Anteeksi typerä kuittailuni...jokainen tehköön tietenkin niin itse parhaaksi näkee... :oops:
Kattelin kans samaa :D Aloittaja ilmoitti, ettei pannukahvi käy, eikä murukahvien maisteluun ole aikaa... Itse juon täsmälleen samaa kahvia, jota alkuperäinen kirjoittaja. Siksi meinasin ehdottaakkin retkimyllyä (hario slim) ja aeropressiä. Parempaa kahvia ei kyllä retkellä varmaan saa, mitä noilla saa aikaan... Ja saat jauhettua juuri mielestäsi jauhatusta omalla myllyllä.

Noiden kimppahinta lienee 60-70€ tienoilla ja painosta ei ole tietoa (ehkä alle kilon yhteensä?). Itse jauhan kotonani REKO-kahvini harion skertonilla ja painan aeropressillä suoraan mukiini. Retkelle voi jauhaa kahvit myllyssä vaikka valmiiksi, jos tuoreus ei ole ykkös-asia. Silloin painoa tulee enää vain kahvista ja aeropressistä. Eli suunnilleen kahvipannun verran. Jos painonlisäys tai tilavuus on ongelma, ei nuo ole kuitenkaan se paras yhdistelmä.


Heh...Jos viitsii murukahvia juoda, on sama jättää ne vaan kotiin kokonaan ja imeskellä vaikkapa jäkälää :lol:
Itseasiassa kaikki Nestlen murukahvi tuotetaan huonoimmasta malesialaisesta kahvilajikkeesta ja vielä luontoa rasittamalla. Eikä tuo lajike muuhun kahviin edes kelpaa... Jauhettuun kahvipölyyn lisätään Nestlen tehtaalla "salaisia" kemikaaleja, jotta saadaan siitä edes jonkun makuista. Sitä kun käyttää, niin samalla sitä tuleekin tuettua sademetsien kaatamistakin siinä sivussa. Malesiassa tämä alkaa olla katastrofaalisen vakavaa, sillä kahvia viljellään siellä jo salassa, hakaten sademetsää.

Että Nestlen goldia sitten vaan lappiin mukaan ja moittimaan paikallisia lapin sotkemisesta...
Eheeeeiiii....Ei suinkaan ristiriitaista :D!!

Ja kunnon grammarihan ei juo kahvia... Se on aivan turhaa ;)
Aaro
Viestit: 2416
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Viesti Kirjoittaja Aaro »

Kumpihan rasittaa luontoa enemmän tuottaa kilo alumiinia vai kilo neskahvia. Luonto on Lapissa parasta, muusta kai voi vähän tinkiä, jos näin voi vaellusaikaa vähän pidentää. 1/2 kg kahvia on suunnilleen yhden vaeluspäivän muonat neskahvilla.
hannes
Viestit: 10781
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Suodatinkahvia teen tällä kertaa käyttäen muovista kestosuodatinta suodatinpussin kanssa.
Muovinen kestosuodatin on kevyempi kuin varsinainen irtosuodatin ja kestosuodattimella pärjää ilman paperisuodatintakin.

Suodattimelle pitää muistaa katsoa sopivankokoinen astia ettei tarvitse kannatella suodatettaessa. Hankalaa maastossa.

Minusta Pauligin Mundo on yksi parhaista, hyviä on toki muitakin mutta juon Mundoa koska se on luomua ja Fairtrade tuote.
Arabicaa Keski-Amerikan kahvilaaduista. Keskipaahto.
jarski
Viestit: 234
Liittynyt: 21 Maalis 2011 23:31
Paikkakunta: lohja
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jarski »

BlindSide kirjoitti:
...

Itseasiassa kaikki Nestlen murukahvi tuotetaan huonoimmasta malesialaisesta kahvilajikkeesta ja vielä luontoa rasittamalla. Eikä tuo lajike muuhun kahviin edes kelpaa... Jauhettuun kahvipölyyn lisätään Nestlen tehtaalla "salaisia" kemikaaleja, jotta saadaan siitä edes jonkun makuista. Sitä kun käyttää, niin samalla sitä tuleekin tuettua sademetsien kaatamistakin siinä sivussa. Malesiassa tämä alkaa olla katastrofaalisen vakavaa, sillä kahvia viljellään siellä jo salassa, hakaten sademetsää.

Että Nestlen goldia sitten vaan lappiin mukaan ja moittimaan paikallisia lapin sotkemisesta...
Eheeeeiiii....Ei suinkaan ristiriitaista :D!!

Ja kunnon grammarihan ei juo kahvia... Se on aivan turhaa ;)
Ristiriita muodostuu vasta kun asia on tiedostettu ja silti jatketaan. Meikäläinen ei ainakaan tiennyt Nescafen tuosta tuotantomenetelmästä, joten kiitos tietoiskusta. En pistäisi pahakseni jos sinulta löytyisi vielä joku viite tuohon menetelmään & ympäristöongelmiin. Sitten kun on väite todeksi osoitettu niin voi hyvinkin jäädä Nestle kaupan hyllylle ja etsiä asiallisempaa merkkiä.

Ja kyllä grammarille kahvi maistuu. Paljossa pitää tinkiä, kahvin maussakin, mutta yleisesti tuo pikakahvi on pohjoisessa oivaa kamaa mukissa ja tupakinkorvikkeena kielellä, mutta myös antamassa raskaassa maastossa sopivaa angstia, vaikkapa ylängön ylitykseen.
Viimeksi muokannut jarski, 03 Huhti 2016 17:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sensaatiomaista, tulitaistelu osterien kesken!
http://adventuresofolodinvalid.blogspot.fi/
Vastaa Viestiin