Kaffia vaellukselle?
Kaffia vaellukselle?
Vannoutuneena teen juojana onnistuin elämään yli kolmikymppiseksi niin, että olin keittänyt kahvia vain poikineille lehmille ja armeijassa alikessuille. Sittemmin jouduin jopa hankkimaan Trangia-settiini kahvipannun.
Nykyinen kumppani on lähdössä ensimmäistä kertaa kanssani vaeltamaan ja on taasen intohimoinen kahvin ystävä ja nimenomaan tarkka kahvinsa laadusta. Pannukahvista ei pidä eikä halua testata kaikkia mahdollisia pikakahvilaatuja. Aurinkovoimaista keitintä tuskin löytyy rinkkaan kannettavaksi ainakaan järjelliseen hintaan.
Arvelen että täällä olisi joku kahvin juoja, jolla olisi tuntemusta eri vaihtoehdoista. Mikä olisi siis paras vaihtoehto retkijuomaksi, kun lähtökohtana on tummapaahtoinen Nordqvistin Reko-kahvi?
Kiitokset jo etukäteen.
Nykyinen kumppani on lähdössä ensimmäistä kertaa kanssani vaeltamaan ja on taasen intohimoinen kahvin ystävä ja nimenomaan tarkka kahvinsa laadusta. Pannukahvista ei pidä eikä halua testata kaikkia mahdollisia pikakahvilaatuja. Aurinkovoimaista keitintä tuskin löytyy rinkkaan kannettavaksi ainakaan järjelliseen hintaan.
Arvelen että täällä olisi joku kahvin juoja, jolla olisi tuntemusta eri vaihtoehdoista. Mikä olisi siis paras vaihtoehto retkijuomaksi, kun lähtökohtana on tummapaahtoinen Nordqvistin Reko-kahvi?
Kiitokset jo etukäteen.
Re: Kaffia vaellukselle?
Itse pidän samasta kahvista. Heitetään yksi ja tärkein kysymys, jonka jälkeen voin vastataWalden kirjoitti:Vannoutuneena teen juojana onnistuin elämään yli kolmikymppiseksi niin, että olin keittänyt kahvia vain poikineille lehmille ja armeijassa alikessuille. Sittemmin jouduin jopa hankkimaan Trangia-settiini kahvipannun.
Nykyinen kumppani on lähdössä ensimmäistä kertaa kanssani vaeltamaan ja on taasen intohimoinen kahvin ystävä ja nimenomaan tarkka kahvinsa laadusta. Pannukahvista ei pidä eikä halua testata kaikkia mahdollisia pikakahvilaatuja. Aurinkovoimaista keitintä tuskin löytyy rinkkaan kannettavaksi ainakaan järjelliseen hintaan.
Arvelen että täällä olisi joku kahvin juoja, jolla olisi tuntemusta eri vaihtoehdoista. Mikä olisi siis paras vaihtoehto retkijuomaksi, kun lähtökohtana on tummapaahtoinen Nordqvistin Reko-kahvi?
Kiitokset jo etukäteen.
Saako kahvin keittämiseen tarvittavien varusteiden paino ja koko olla kuinka suuri?
Edit:Ja mitä kahvivarustelu saa maksaa?
Ymmärrän tarkan kahvimaun tärkeyden, koska siitä ei voi tinkiä kauheasti, jos sen oikean löytää...
Viimeksi muokannut BlindSide, 03 Huhti 2016 12:09. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Suosittelen tätä. Junnuna ei maistunut pannukahvi niin silloin mentiin tällä metodilla.rautu kirjoitti:Ottaa suodatinpusseja ja suppilon mukaan, sekä samaa kahvia mitä on tottunut muutenkin juomaan.
Siitä sitten trangian pannukahviin.
Ja lopulta murukahviin kun grammaus yltyi. Murukahvi on myös tupakkien loputtua hyvä mauste kielellä
Sensaatiomaista, tulitaistelu osterien kesken!
http://adventuresofolodinvalid.blogspot.fi/
http://adventuresofolodinvalid.blogspot.fi/
-
- Viestit: 2522
- Liittynyt: 12 Heinä 2013 21:22
Hyviä kahvinkeittoreissuja Sinulle (Walden) ja kumppanillesi. Eihän tuo kahvinkeitto mettässä mitään vakavaa rakettitiedettä ole...tunnelmahan se tärkeintä.
Huomenissa lähdemmekin taas kahvia keitelemään Savukosken metsiin.
Huomenissa lähdemmekin taas kahvia keitelemään Savukosken metsiin.
Omaa ja oikeaa kahvia ja kahvinkeittotapaa ei löydä kuin kokeilemalla. Kotona ehdoton lempikahvi voi maastossa maistua tai alkaa parin päivän päästä maistumaan kurjalta. Kahvin makuun tuntuu veden laadun ja lämpötilan lisäksi vaikuttavan kaikki muukin mitä ympärillä on. Esimerkiksi ilman kosteus ja lämpötila sekä tuuliolosuhteet.
Kauan tuli keiteltyä pannukahveja, mutta vähitellen kahvipakettien kantaminen ja pannunpohjien kätkeminen karikkeesseen alkoi rasittaa. Siitä sitten vähin erin siirryin pikakahviin enkä ole katunut. Nescafe Gold on merkki ja jostain syystä se maastossa herkkua Hermesetaksella makeutettuna. Kotioloissa en perusta makeutusaineista lainkaan.
Kauan tuli keiteltyä pannukahveja, mutta vähitellen kahvipakettien kantaminen ja pannunpohjien kätkeminen karikkeesseen alkoi rasittaa. Siitä sitten vähin erin siirryin pikakahviin enkä ole katunut. Nescafe Gold on merkki ja jostain syystä se maastossa herkkua Hermesetaksella makeutettuna. Kotioloissa en perusta makeutusaineista lainkaan.
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
Nestle gold myös vakiintunut itselle. Tosin makeutusaineena tilkka rommia.
Sensaatiomaista, tulitaistelu osterien kesken!
http://adventuresofolodinvalid.blogspot.fi/
http://adventuresofolodinvalid.blogspot.fi/
Oma retkikahvintekokone on titaaninen pressokannu.
https://www.rei.com/media/product/708069
Mutta melko hyvä pikakahvi Nescafe Espresso annospusseissa.
https://www.edeka-lebensmittel.de/image ... 5x1-8g.jpg
https://www.rei.com/media/product/708069
Mutta melko hyvä pikakahvi Nescafe Espresso annospusseissa.
https://www.edeka-lebensmittel.de/image ... 5x1-8g.jpg
-
- Viestit: 2522
- Liittynyt: 12 Heinä 2013 21:22
Kattelin kans samaa Aloittaja ilmoitti, ettei pannukahvi käy, eikä murukahvien maisteluun ole aikaa... Itse juon täsmälleen samaa kahvia, jota alkuperäinen kirjoittaja. Siksi meinasin ehdottaakkin retkimyllyä (hario slim) ja aeropressiä. Parempaa kahvia ei kyllä retkellä varmaan saa, mitä noilla saa aikaan... Ja saat jauhettua juuri mielestäsi jauhatusta omalla myllyllä.mettäantero kirjoitti:No jopas täällä kirjoittelee laatutietoisia... ja hätäisiä vaeltajia, kun kahvikin tuntuu useimmilla olevan reissussa "pikaa"...
Anteeksi typerä kuittailuni...jokainen tehköön tietenkin niin itse parhaaksi näkee...
Noiden kimppahinta lienee 60-70€ tienoilla ja painosta ei ole tietoa (ehkä alle kilon yhteensä?). Itse jauhan kotonani REKO-kahvini harion skertonilla ja painan aeropressillä suoraan mukiini. Retkelle voi jauhaa kahvit myllyssä vaikka valmiiksi, jos tuoreus ei ole ykkös-asia. Silloin painoa tulee enää vain kahvista ja aeropressistä. Eli suunnilleen kahvipannun verran. Jos painonlisäys tai tilavuus on ongelma, ei nuo ole kuitenkaan se paras yhdistelmä.
Heh...Jos viitsii murukahvia juoda, on sama jättää ne vaan kotiin kokonaan ja imeskellä vaikkapa jäkälää
Itseasiassa kaikki Nestlen murukahvi tuotetaan huonoimmasta malesialaisesta kahvilajikkeesta ja vielä luontoa rasittamalla. Eikä tuo lajike muuhun kahviin edes kelpaa... Jauhettuun kahvipölyyn lisätään Nestlen tehtaalla "salaisia" kemikaaleja, jotta saadaan siitä edes jonkun makuista. Sitä kun käyttää, niin samalla sitä tuleekin tuettua sademetsien kaatamistakin siinä sivussa. Malesiassa tämä alkaa olla katastrofaalisen vakavaa, sillä kahvia viljellään siellä jo salassa, hakaten sademetsää.
Että Nestlen goldia sitten vaan lappiin mukaan ja moittimaan paikallisia lapin sotkemisesta...
Eheeeeiiii....Ei suinkaan ristiriitaista !!
Ja kunnon grammarihan ei juo kahvia... Se on aivan turhaa
Suodatinkahvia teen tällä kertaa käyttäen muovista kestosuodatinta suodatinpussin kanssa.
Muovinen kestosuodatin on kevyempi kuin varsinainen irtosuodatin ja kestosuodattimella pärjää ilman paperisuodatintakin.
Suodattimelle pitää muistaa katsoa sopivankokoinen astia ettei tarvitse kannatella suodatettaessa. Hankalaa maastossa.
Minusta Pauligin Mundo on yksi parhaista, hyviä on toki muitakin mutta juon Mundoa koska se on luomua ja Fairtrade tuote.
Arabicaa Keski-Amerikan kahvilaaduista. Keskipaahto.
Muovinen kestosuodatin on kevyempi kuin varsinainen irtosuodatin ja kestosuodattimella pärjää ilman paperisuodatintakin.
Suodattimelle pitää muistaa katsoa sopivankokoinen astia ettei tarvitse kannatella suodatettaessa. Hankalaa maastossa.
Minusta Pauligin Mundo on yksi parhaista, hyviä on toki muitakin mutta juon Mundoa koska se on luomua ja Fairtrade tuote.
Arabicaa Keski-Amerikan kahvilaaduista. Keskipaahto.
Ristiriita muodostuu vasta kun asia on tiedostettu ja silti jatketaan. Meikäläinen ei ainakaan tiennyt Nescafen tuosta tuotantomenetelmästä, joten kiitos tietoiskusta. En pistäisi pahakseni jos sinulta löytyisi vielä joku viite tuohon menetelmään & ympäristöongelmiin. Sitten kun on väite todeksi osoitettu niin voi hyvinkin jäädä Nestle kaupan hyllylle ja etsiä asiallisempaa merkkiä.BlindSide kirjoitti:
...
Itseasiassa kaikki Nestlen murukahvi tuotetaan huonoimmasta malesialaisesta kahvilajikkeesta ja vielä luontoa rasittamalla. Eikä tuo lajike muuhun kahviin edes kelpaa... Jauhettuun kahvipölyyn lisätään Nestlen tehtaalla "salaisia" kemikaaleja, jotta saadaan siitä edes jonkun makuista. Sitä kun käyttää, niin samalla sitä tuleekin tuettua sademetsien kaatamistakin siinä sivussa. Malesiassa tämä alkaa olla katastrofaalisen vakavaa, sillä kahvia viljellään siellä jo salassa, hakaten sademetsää.
Että Nestlen goldia sitten vaan lappiin mukaan ja moittimaan paikallisia lapin sotkemisesta...
Eheeeeiiii....Ei suinkaan ristiriitaista !!
Ja kunnon grammarihan ei juo kahvia... Se on aivan turhaa
Ja kyllä grammarille kahvi maistuu. Paljossa pitää tinkiä, kahvin maussakin, mutta yleisesti tuo pikakahvi on pohjoisessa oivaa kamaa mukissa ja tupakinkorvikkeena kielellä, mutta myös antamassa raskaassa maastossa sopivaa angstia, vaikkapa ylängön ylitykseen.
Viimeksi muokannut jarski, 03 Huhti 2016 17:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Sensaatiomaista, tulitaistelu osterien kesken!
http://adventuresofolodinvalid.blogspot.fi/
http://adventuresofolodinvalid.blogspot.fi/