Nyhtökaura
^ Tuota pitää päästä maistamaan vikkelästi vaikka kilohinta lienee positiivisen palautteen kautta melkoinen. Liekö tämä Nobel-palkinnon arvoinen keksintö?
"Huh, helpotus, mutta ei Risto kuulijaansa niin vähällä päästä. Yksi ilmasto-ongelma on vielä jäljellä, ja se on iso.
Jos ihmiskunta haluaa lihaa joka lautaselle, taistelu lämpenemistä vastaan on hävitty.
Jos se ratkaistaisiin, ilmastovaikutukset olisivat huikeat. Samalla päästäisiin eroon kasteluvesipulasta ja uusien tartuntatautien vaarasta. Sydän- ja verisuonitaudit, syöpä ja diabetes vähenisivät. Taistelu nälkää vastaan helpottuisi. Metsiä ei enää tarvitsisi raivata pelloiksi, peltoja voitaisiin metsittää uudelleen.
”Valitettavasti se on myös ainoa asia, johon hallitukset eivät halua puuttua. Myös tavalliselle ihmiselle se on vaikein uhraus.” http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ ... nsyonti_on
"Huh, helpotus, mutta ei Risto kuulijaansa niin vähällä päästä. Yksi ilmasto-ongelma on vielä jäljellä, ja se on iso.
Jos ihmiskunta haluaa lihaa joka lautaselle, taistelu lämpenemistä vastaan on hävitty.
Jos se ratkaistaisiin, ilmastovaikutukset olisivat huikeat. Samalla päästäisiin eroon kasteluvesipulasta ja uusien tartuntatautien vaarasta. Sydän- ja verisuonitaudit, syöpä ja diabetes vähenisivät. Taistelu nälkää vastaan helpottuisi. Metsiä ei enää tarvitsisi raivata pelloiksi, peltoja voitaisiin metsittää uudelleen.
”Valitettavasti se on myös ainoa asia, johon hallitukset eivät halua puuttua. Myös tavalliselle ihmiselle se on vaikein uhraus.” http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/ ... nsyonti_on
-
- Viestit: 3511
- Liittynyt: 12 Tammi 2006 09:40
Nyt on nautittu ensimmäinen nyhtökaurasta tehty "jauhelihakastike". Laitoin pannulle oivariinia ja vähän rypsiöljyä. Jonkun verran kasvielientä, pippuria ja ruokakermaa. Sopivasti maustettuna hyvää syötävää. Kyllä nyhtökaurasta saa hyvää retkiruokaa kun kilohinta laskee sopivalle tasolle.
Joku voisi kokeilla kuivaamista silloin säilyvyys paranisi. Nyt vaatii säilytyksen alle +6 astessa.
En ole niin vihreä että ostaisin jatkuvasti 16€/kg hinnalla.
Kun tuotanto saadaan vauhtiin niin tuonhan pitäisi olla jollain aikavälillä edellisempaa kuin jauheliha.
Joku voisi kokeilla kuivaamista silloin säilyvyys paranisi. Nyt vaatii säilytyksen alle +6 astessa.
En ole niin vihreä että ostaisin jatkuvasti 16€/kg hinnalla.
Kun tuotanto saadaan vauhtiin niin tuonhan pitäisi olla jollain aikavälillä edellisempaa kuin jauheliha.
-
- Viestit: 8
- Liittynyt: 31 Heinä 2015 15:07
- Paikkakunta: Helsinki
- Sini-Marja
- Viestit: 250
- Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49
Nyhtökauraa pääsin maistamaan vasta viime viikolla kun oli melko pieneen lähikauppaankin eksynyt. Ihan postiivinen kokemus. Rakenne ja suutuntuma "broilerimainen", maku jotain muuta. Ei siis lihan makuinen mutta tuntuinen. Maku aika neutraali, minusta miedompi kuin härkis tai jotain sinnepäin. Täytynee maistaa toisen kerran niin tarkentuu arvio.
Tuo kuivaaminen täytyy kyllä kokeilla. Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.
Tuo kuivaaminen täytyy kyllä kokeilla. Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.
Molempia on nyt kuivattuna, ei kuitenkaan maistettuna. Saattaa mennä hetki ennen kuin pääsen kokeilemaan ennallistumista. Kuivaaminen ainakin onnistui helposti.Kullervo kirjoitti:Nyhtökauraa pääsin maistamaan vasta viime viikolla kun oli melko pieneen lähikauppaankin eksynyt. Ihan postiivinen kokemus. Rakenne ja suutuntuma "broilerimainen", maku jotain muuta. Ei siis lihan makuinen mutta tuntuinen. Maku aika neutraali, minusta miedompi kuin härkis tai jotain sinnepäin. Täytynee maistaa toisen kerran niin tarkentuu arvio.
Tuo kuivaaminen täytyy kyllä kokeilla. Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.
Kävi niin, että kaveri sairastui ja reissu jäi hänen osaltaan. Eli en päässyt vielä maistamaan.form kirjoitti:Ennallistuiko kuivattu Härkis hyvin? Versollahan on myös kuivatuotteena oleva härkäpapu-herneproteiinirouheseos, mutta kiinnostaa toi Härkiksenkin kuivaaminen.Kullervo kirjoitti:Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.
Tuo kuivattu Härkis on aika jauhemaista sekin. Pienentelin sitä murusiksi, että kuivaantuisi tasaisesti. Uskoisin, että ennallistuu siis hyvin, mutta eroaako sitten valmiista jauheesta, en tiedä.
Juu en näistä tiennyt kun en aktiivisesti ole seurannut.form kirjoitti:Toi härkäpapu-herneproteiinirouhe ja valmis Härkishän ovat ihan eri tuotteita. Härkis on käyttövalmis, siinä on mm. sipulia, mausteita ja rasvaa. Härkäpapurouhe on härkäpapurouhetta.
Katsoin nopsaan tuoteselosteet
Härkis
Härkäpapurouheseos
Rouheseoksessa paljon enemmän kaloreita, proteiinia jne , tietysti johtuu että on kuivatuote.
Maku on tietty yksi tärkeä juttu, härkis ainakin on kohtuu hyvän makuista.
Nyhtökauraa olen maistanut vasta kerran. Hyvää oli hyvin maustettuna. Varmasti kuivaan sitä mukaan reissuille.
Härkistä en ole päässyt vielä maistamaan. Toki härkäpapua olen syönyt paljonkin (itse sitä kasvattanut monena kesänä). Nytkin on jääkaapissä härkäpaputahnaa leivän päälle. Ystävän tuliainen on tuo ja erittäin hyvää!
Uskon myös, että kuivuvat helposti ja myös ennallistuvat mukavasti. Miksikäs näin ei tapahtuisi ?
Härkistä en ole päässyt vielä maistamaan. Toki härkäpapua olen syönyt paljonkin (itse sitä kasvattanut monena kesänä). Nytkin on jääkaapissä härkäpaputahnaa leivän päälle. Ystävän tuliainen on tuo ja erittäin hyvää!
Uskon myös, että kuivuvat helposti ja myös ennallistuvat mukavasti. Miksikäs näin ei tapahtuisi ?
Mulla oli viime kesän viikon melonta retkellä mukana tätä verson härkäpapu rouhetta ja oli tarkoitus lisätä sitä pussiruokiin proteiinin lähteeksi. Oli kuitenkin mun suuhun pahaa ja jauhoista, eli se jäi yhteen kokeiluun. Soijarouhe sopii ainakin mun suuhun paremmin.Kullervo kirjoitti:Juu en näistä tiennyt kun en aktiivisesti ole seurannut.form kirjoitti:Toi härkäpapu-herneproteiinirouhe ja valmis Härkishän ovat ihan eri tuotteita. Härkis on käyttövalmis, siinä on mm. sipulia, mausteita ja rasvaa. Härkäpapurouhe on härkäpapurouhetta.
Katsoin nopsaan tuoteselosteet
Härkis
Härkäpapurouheseos
Rouheseoksessa paljon enemmän kaloreita, proteiinia jne , tietysti johtuu että on kuivatuote.
Maku on tietty yksi tärkeä juttu, härkis ainakin on kohtuu hyvän makuista.
Mä taas en soijaa syö ollenkaan, ellei pakko ole. Minusta se maituu jauhetulle pahville, eikä sitä ominaismakua edes mausteet muuta. Härkäpapusapuskat ovat sen sijaan hyviä sekä rouheesta että Härkiksestä tehtyinä.
Kumpaakaan, soijaa enkä härkäpapurouhetta, lisäisi ruokiin sellaisenaan, vaan molemmat vaativat valmistamisen ja maustamisen.
Kumpaakaan, soijaa enkä härkäpapurouhetta, lisäisi ruokiin sellaisenaan, vaan molemmat vaativat valmistamisen ja maustamisen.
Minustakin soija on maistunut aina pahvilta. Onneksi kuitenkin pari viimeistä kertaa tajusin lukea netistä maustamisohjeita, ja kas, ei se niin pahaa ollutkaan. Laitoin 20 minuutiksi kasvisliemeen maustumaan, lisäsin reilusti öljyä ja ketsuppia ja mausteita. Sitten sipulien kanssa pannulla paistaen. Tuosta tarvitsee vielä kehitellä retkiversio, ainakin liemikuutiolla turvottaminen onnistuu leirioloissakin, miksei nuo muutkin temput.form kirjoitti:Mä taas en soijaa syö ollenkaan, ellei pakko ole. Minusta se maituu jauhetulle pahville, eikä sitä ominaismakua edes mausteet muuta. Härkäpapusapuskat ovat sen sijaan hyviä sekä rouheesta että Härkiksestä tehtyinä.
Kumpaakaan, soijaa enkä härkäpapurouhetta, lisäisi ruokiin sellaisenaan, vaan molemmat vaativat valmistamisen ja maustamisen.