Martinselkonen - Kainuu

maximi
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Joulu 2013 11:26

Martinselkonen - Kainuu

Viesti Kirjoittaja maximi »

Käytiin jätkien kanssa pieni ressu martinselkosella ja matkalla tuli tämmönen vastaan.
Pysäytti ja laittoi miettimään, mitä vaan voi tapahtua.

Kuva


petepoika21
Viestit: 277
Liittynyt: 20 Elo 2006 12:45
Paikkakunta: Uusikaupunki

Viesti Kirjoittaja petepoika21 »

Martinselkonen on hienoa seutua, ihan lapin väärti. Tuttu kyltti. Ei kannata paljon miettiä mitä voisi sattua, sattuu jos sattuu, eipä sille mitään mahda. Täytyy vaan koittaa aina olla lähtövalmiina...
Osmo
Viestit: 107
Liittynyt: 02 Syys 2010 18:48

Viesti Kirjoittaja Osmo »

Tjaah.. Kun kevättalven autojunat pohjoseen on näemmä jo loppuunmyytyjä, niin ehkäpä tässä olisi passeli kohde lähteä mettäsuksia ulkoiluttamaan. Ilmeisesti sulan maan aikaan varsin ruuhkatonta seutua? Talvella varmaan vielä väljempää.. :D
Onko palstalaisilla talvireissukokemuksia seudulta?
Jouni
Viestit: 1236
Liittynyt: 24 Huhti 2006 20:43

Viesti Kirjoittaja Jouni »

On toki. Mainio erämaanpalanen, taigaa, havumetsän ja soiden mosaiikkia. Kaksi autiotupaa, yksi lähes autiotuvan veroinen kamiinallinen umpilaavu, ja tavallista laavua ja tulipaikkaa lisäksi. Mukava on pitkillä metsäsuksilla hiihdellä ja rauhassa saa olla. Viimeksi olin talvireissun juuri kevätkeleillä, hanki kantoi ja kulku oli helppoa. Hankikanto toki on tuurissaan, jos nyt jo asemoit reissun ajankohdan.
Jounin kirjamyymälä: Vaeltajan erämaat, Talviretkeilijän opas, Vaellustarinoita, Retkeilijän kansallispuistot, Pohjois-Suomen vaellusreitit, Suomen autiotuvat...
Osmo
Viestit: 107
Liittynyt: 02 Syys 2010 18:48

Viesti Kirjoittaja Osmo »

Niinpäniin.. Olishan se mahtavaa, jos voisi viikon-parin varoitusajalla sopia hiihtoreissuviikon ajankohdan. Joissakin hommissa varmaan onnistuu.
Toisaalta jos mielii autojunakyydillä suhistella etelärannikon rähmäkeleistä pohjoisen hangille, niin reissu olisi ilmeisesti pitänyt varata jo lokakuussa. Eioota myy veeärrä tällä hetkellä.
Jahar
Viestit: 72
Liittynyt: 05 Touko 2006 13:39

Viesti Kirjoittaja Jahar »

Onhan siellä kulkijaa varsinkin talvella nykyään enemmän, kuin ennen. Monasti autiotuvilla halot vähissä varsinkin maaliskuusta lähtien. Kaksi matkailuyritystä pitää latuja ja läskipyöräreittiä auki tuolla ja sitä kautta sinne on tullut kulkijaakin. Mutta ei siellä moni yöpymään jää näille tuville, polttavat päivän halkoja nuotiossa ja menevät lakanoiden väliin matkailuyrityksen lämpöön yöksi.
Echo
Viestit: 435
Liittynyt: 05 Marras 2007 13:05
Paikkakunta: Roistonkulma

Viesti Kirjoittaja Echo »

Uskaltaako tuonne Martinselkoseen lähteä koiran kanssa? Lähinnä siis karhuja ajattelen. Koira kulkee tietenkin kiinni, mutta kun ei ole mitään kokemusta vielä, miten tämmöiset luontokappaleet toisiinsa suhtautuu. Ajankohtana kesäkuu.
Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo.
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
diver
Viestit: 2350
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Viesti Kirjoittaja diver »

Uskaltaa.
Avatar
Eräkulkuri
Viestit: 3118
Liittynyt: 19 Tammi 2006 08:56

Viesti Kirjoittaja Eräkulkuri »

Martinselkosessa on hyvät mahdollisuudet nähdä karhu, jos liikkuu hiljaa ja aistit valppaana. Karhutiheys on siellä koko maan parasta luokkaa.
Elämä opettaa, varsinkin eräelämä
esakuni
Viestit: 39
Liittynyt: 08 Elo 2017 10:44

Viesti Kirjoittaja esakuni »

Jeps, pari juhannusta sitten olin Eräkeskuksen karhukojulla yötä kameran kanssa, laskin alun toistakymmentä eri yksilöä. On siellä niitä.
Raato
Viestit: 189
Liittynyt: 10 Maalis 2008 12:13

Viesti Kirjoittaja Raato »

Karhuja ei koirasi kiinnosta, karkuun menevät. Koira joko hämmentyy karhun hajusta tai haluaa mennä perään.
Echo
Viestit: 435
Liittynyt: 05 Marras 2007 13:05
Paikkakunta: Roistonkulma

Viesti Kirjoittaja Echo »

Kiitos kaikille vastauksista! Pitänee käydä katsastamassa paikka Hossan reissulla.
Jos voipala tappaa erämaassa, se on kaunis kuolo.
Suupielet silavassa. Takin etumus traanissa. Ympärillä autius.
-Tura-
hummelo
Viestit: 100
Liittynyt: 28 Heinä 2013 19:12

Viesti Kirjoittaja hummelo »

Tein viime viikolla koiran kanssa mukavan packraft/vaellusretken Martinselkosen ympäristöön. Meloin aluksi Ala-Karttimolta Öllörinsärkän kiertäen Yli-Karttimolle ja takaisin. Sitten Peurolta Karttimonjokea Taivalkoskelle. Sieltä sitten kävellen Martinselkosen läpi takaisin Eräkeskukselle. Suunnitelmana oli vielä meloa Martinjokea/Löytöjokea takaisin Karttimonjoelle jostain laavun tasalta, mutta melomiseen joki on liian pusikkoinen ja kapea.
Öllörinsärkkä on hieno paikka leiriytyä ja katsella vanhaa luontoa. Järvet ympärillä ovat pieniä ja niillä pärjää packraftin kanssa vaikka vähän tuuleekin. Karttimonjoki on muutoin sopiva melottavaksi, mutta Lintulammen yläpuoliset kosket ovat jo tähän aikaan kivisiä. Martinselkosessa on hyvä pysähtyä kankaille katselemaan suomaisemia. Ilmeisesti aika mittava pitkossavotta on tulossa, koska puutavaraa oli tuotu paikalle pitkin matkaa. Maastossa en tavannut yhtään ihmistä.
Vastaa Viestiin