Laadukas &terveellinen vaellusruoka

Avatar
Pepi
Viestit: 7437
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

Kaupallisiin tomaattilajikkeisiin on kuljetuskestävyyden lisäämiseksi jalostettu ominaisuus, että ne eivät koskaan oikeasti kypsy, vaikka punastuvatkin.


Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
hannes
Viestit: 10808
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

Kyllä näistä kotimaisistakin ihan makeita tomaatteja löytyy. Yleensä ne ovat pieniä ja kunnolla punaisia.

Kerran aikoinaan meillä oli niin paljon syksyllä vihreitä tomaatteja että emäntä teki ns. hilloa purkkeihin . Maistui aluksi oikein hyvälle mutta tökkimäänhän se alkoi ja loput meni haaskuuseen. Kymmeniä purkkeja hävikkiin koska oli ilmeisesti liian eksoottista , kun ei muille kelvannut.
tst
Viestit: 6560
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

form
Viestit: 305
Liittynyt: 16 Elo 2012 09:58

Viesti Kirjoittaja form »

Mä oon tehnyt evääksi joskus maapähkinävoista, herajauheesta, kaurahiutaleista ja valinnaisista sattumista patukoita.
PeteBee
Viestit: 1085
Liittynyt: 28 Huhti 2006 14:57

Viesti Kirjoittaja PeteBee »

Kuukkeloi vaikka flapjack sanalla tai sanoilla myslipatukka resepti.

Niistä sitten voi valita maun mukaan ja laittaa energiaa tarpeen mukaan !
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Tein joskus belgialaishenkistä reissuevästä. Se on ikään kuin makeaa hiivatonta leipää sattumilla, tai tiivistä ja ei-niin-makeaa kuivakakkua. Erona edellisiin on, että tuossa on jauhot keskeisessä osassa. Viljaperäiset hiilarit kyllä tuntuu toimivan itselläni hyvin rasituksessa, mutta jos haluaa välttää, niin ei välttämättä toimi pohjana. Mukailin tämän reseptin pohjalta: http://dzjow.com/2011/08/29/myof-tour-bread/ Energiaa reilut 460kcal/100g. Syötävää sellaisenaan, tosin vähän kuivaa eli paranee kun laittaa voita päälle. :wink: Säilyi ainakin viikkoja paperipussissa kuiva-ainekaapissa kunnes söin pois.

Reissuilla jotkut asiakkaat ovat tehneet proteiinipitoisempia versioita. Resepti taisi olla Patagoniasta ja kulki nimellä "dog biscuits" eli koirankeksit. Oli kuitenkin koirankeksejä parempaa.

Flapjackit ovat hyvä vaihtoehto: helppoa, edullista, paljon energiaa. Tuli vaan syötyä niitä yhdessä välissä niin paljon, etten tiedä maistuuko vieläkään. :D
Korvapuoli
Viestit: 2678
Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja Korvapuoli »

Pepi kirjoitti:Kaupallisiin tomaattilajikkeisiin on kuljetuskestävyyden lisäämiseksi jalostettu ominaisuus, että ne eivät koskaan oikeasti kypsy, vaikka punastuvatkin.
Ja varsinkin isommat kauppaliikkeet saavat ne näyttämään erikoislampuillaan vieläkin punaisemmilta. Kotona vasta huomaa minkä värisiä oikeasti ovat.
Itse olen muuten vasta reilun 15 vuoden vaellusharrastuksen jälkeen päässyt kokonaan eroon tehdastekoisista vaellusruuista. Toki tehtaassa käsiteltyjä ja/tai pakattuja itse kuivatut tarveaineet ruokiini ovat. Nyt alkaa maistua totutulta kotiruoalta vaellusruoatkin.
PeteBee
Viestit: 1085
Liittynyt: 28 Huhti 2006 14:57

Viesti Kirjoittaja PeteBee »

Korpijaakko kirjoitti:Flapjackit ovat hyvä vaihtoehto: helppoa, edullista, paljon energiaa. Tuli vaan syötyä niitä yhdessä välissä niin paljon, etten tiedä maistuuko vieläkään. :D
Muistelisin, että olet joskus maininnut tuosta liiallisuuden ähkystä. Tästä olin viime kesänä sen verran viisastunut, että söin vain puolikkaan aamu- ja iltapäivällä ja välillä muuta Tällä onnistuin välttään tuon ähkyn.

Jos noita tekee, niin niiden onnistuneen käytön salaisuus taitaa olla patukoiden täydellinen erilaisuus niin maun kun rakenteenkin suhteen.
form
Viestit: 305
Liittynyt: 16 Elo 2012 09:58

Viesti Kirjoittaja form »

Itse ostan nykyään lähinnä Goodlifen 50 g patukoita muutamia laatikollisia aina, kun niitä on puoleen hintaan tarjolla. Makuvalikoima on hyvä, annoskoko sopiva ja hinta aika passeli.
Mava
Viestit: 222
Liittynyt: 09 Heinä 2008 08:30

Viesti Kirjoittaja Mava »

Paras itsetehty patukankaltainen eväs mitä olen retkille tehnyt, on rocky road. Ohjeita on netissä vaikka kuinka paljon. Omaani tuli suklaan sekaan hunajapähkinöitä, rusinoita, riisimuroja ja vaahtokarkkeja. Överimiehekästä ja retkeilyuskottavaa. 8)
luuppi
Viestit: 5553
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Korpijaakko kirjoitti:Tein joskus belgialaishenkistä reissuevästä. Se on ikään kuin makeaa hiivatonta leipää sattumilla, tai tiivistä ja ei-niin-makeaa kuivakakkua. Erona edellisiin on, että tuossa on jauhot keskeisessä osassa. Viljaperäiset hiilarit kyllä tuntuu toimivan itselläni hyvin rasituksessa, mutta jos haluaa välttää, niin ei välttämättä toimi pohjana. Mukailin tämän reseptin pohjalta: http://dzjow.com/2011/08/29/myof-tour-bread/ Energiaa reilut 460kcal/100g. Syötävää sellaisenaan, tosin vähän kuivaa
Tulee tuosta mieleen kotona tehty sour dough; eilen oli hapankorppukoteloon ahdettuna 5 puolikasta viipaletta, kahdelle, ja viimeinen jai syomatta, kun oli niin ruokaisaa
- onko paivityksia Belgialaisesta (taitaa olla vahan sukua, vain energia-rikkaammat ainekset?)
- saaristoleipa on toki seka hyvaa etta ruokaisaa, mutta sailyy vain viikon
Aaro
Viestit: 2458
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Viesti Kirjoittaja Aaro »

Tulin juuri Muotkan vaellukselta ja mukana ollut tytär aiheutti aika monta muutosta totuttuun ruokavalioon, mutta kaksi uuttaa ruokaa jää pysyvästi listalle. Siemennäkkileipä: tehty pääosin eri siemenistä näkkileivän muotoon. Painavaa, joten menee pieneen tilaan, erittäin energiapitoista (5500 kcal/kg), joten paino pienenaa (/kalori). Proteiinia, hyviä rasvoja, sopivasti hiilareita. Voi syödä voin kanssa tai ilman - hyvän makuista. Tällä voit puolittaa painossa näkkärin ja melkein neljäsosaan tilavuuden (kalorit samat). Toinen mielenkiintoinen tuttavuus ole kirkastettu voi, ei vettä, valkuaista tai suolaa. Maku hyvä, soveltuu myös (siemen)leivän päälle. Säästyy turhalta veden kannolta. Saattaa olla talvella notkeampaa kuin vedellinen???, koska suomalaiset Grönlannin retkeilijät 60-luvulla käyttivät vedetöntä voita.
omat polut
Viestit: 4223
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja omat polut »

^Tavallisessa voissa on niin vähän vettä että energiapitoisuuden kannalta tällä ei ole merkitystä.
Aaro
Viestit: 2458
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Viesti Kirjoittaja Aaro »

omat polut kirjoitti:^Tavallisessa voissa on niin vähän vettä että energiapitoisuuden kannalta tällä ei ole merkitystä.
Millä nyt sitten on merkitystä? 20% pois painosta vettä kai merkitsee jotakin, mutta en nyt tarkoita yhden hengen 6 päivän pyrähdystä.
kuu-ukkeli
Viestit: 1142
Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09

Viesti Kirjoittaja kuu-ukkeli »

Aaro kirjoitti:
omat polut kirjoitti:^Tavallisessa voissa on niin vähän vettä että energiapitoisuuden kannalta tällä ei ole merkitystä.
Millä nyt sitten on merkitystä? 20% pois painosta vettä kai merkitsee jotakin, mutta en nyt tarkoita yhden hengen 6 päivän pyrähdystä.
Kirkastetun voin merkittävin etu on sen erinomainen kuumuuden kesto. Sillä saa paistettua erittäin hyvän ja maukkaan pinnan lihaan, kalaan ja kasviksiin esimerkiksi nuotiolla tai tehokkaalla keittimellä. Suolattomuus on myös etu: voi käyttää haluamaansa suolaa juuri sopivaksi katsomansa määrän.
Vastaa Viestiin