Laadukas &terveellinen vaellusruoka
Kyllä näistä kotimaisistakin ihan makeita tomaatteja löytyy. Yleensä ne ovat pieniä ja kunnolla punaisia.
Kerran aikoinaan meillä oli niin paljon syksyllä vihreitä tomaatteja että emäntä teki ns. hilloa purkkeihin . Maistui aluksi oikein hyvälle mutta tökkimäänhän se alkoi ja loput meni haaskuuseen. Kymmeniä purkkeja hävikkiin koska oli ilmeisesti liian eksoottista , kun ei muille kelvannut.
Kerran aikoinaan meillä oli niin paljon syksyllä vihreitä tomaatteja että emäntä teki ns. hilloa purkkeihin . Maistui aluksi oikein hyvälle mutta tökkimäänhän se alkoi ja loput meni haaskuuseen. Kymmeniä purkkeja hävikkiin koska oli ilmeisesti liian eksoottista , kun ei muille kelvannut.
Onko kukaan tehnyt energiakakkuja? http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=15402 _____ http://www.utsidan.se/cldoc/fem-skal-at ... ikakor.htm
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Tein joskus belgialaishenkistä reissuevästä. Se on ikään kuin makeaa hiivatonta leipää sattumilla, tai tiivistä ja ei-niin-makeaa kuivakakkua. Erona edellisiin on, että tuossa on jauhot keskeisessä osassa. Viljaperäiset hiilarit kyllä tuntuu toimivan itselläni hyvin rasituksessa, mutta jos haluaa välttää, niin ei välttämättä toimi pohjana. Mukailin tämän reseptin pohjalta: http://dzjow.com/2011/08/29/myof-tour-bread/ Energiaa reilut 460kcal/100g. Syötävää sellaisenaan, tosin vähän kuivaa eli paranee kun laittaa voita päälle. Säilyi ainakin viikkoja paperipussissa kuiva-ainekaapissa kunnes söin pois.
Reissuilla jotkut asiakkaat ovat tehneet proteiinipitoisempia versioita. Resepti taisi olla Patagoniasta ja kulki nimellä "dog biscuits" eli koirankeksit. Oli kuitenkin koirankeksejä parempaa.
Flapjackit ovat hyvä vaihtoehto: helppoa, edullista, paljon energiaa. Tuli vaan syötyä niitä yhdessä välissä niin paljon, etten tiedä maistuuko vieläkään.
Reissuilla jotkut asiakkaat ovat tehneet proteiinipitoisempia versioita. Resepti taisi olla Patagoniasta ja kulki nimellä "dog biscuits" eli koirankeksit. Oli kuitenkin koirankeksejä parempaa.
Flapjackit ovat hyvä vaihtoehto: helppoa, edullista, paljon energiaa. Tuli vaan syötyä niitä yhdessä välissä niin paljon, etten tiedä maistuuko vieläkään.
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
Ja varsinkin isommat kauppaliikkeet saavat ne näyttämään erikoislampuillaan vieläkin punaisemmilta. Kotona vasta huomaa minkä värisiä oikeasti ovat.Pepi kirjoitti:Kaupallisiin tomaattilajikkeisiin on kuljetuskestävyyden lisäämiseksi jalostettu ominaisuus, että ne eivät koskaan oikeasti kypsy, vaikka punastuvatkin.
Itse olen muuten vasta reilun 15 vuoden vaellusharrastuksen jälkeen päässyt kokonaan eroon tehdastekoisista vaellusruuista. Toki tehtaassa käsiteltyjä ja/tai pakattuja itse kuivatut tarveaineet ruokiini ovat. Nyt alkaa maistua totutulta kotiruoalta vaellusruoatkin.
Muistelisin, että olet joskus maininnut tuosta liiallisuuden ähkystä. Tästä olin viime kesänä sen verran viisastunut, että söin vain puolikkaan aamu- ja iltapäivällä ja välillä muuta Tällä onnistuin välttään tuon ähkyn.Korpijaakko kirjoitti:Flapjackit ovat hyvä vaihtoehto: helppoa, edullista, paljon energiaa. Tuli vaan syötyä niitä yhdessä välissä niin paljon, etten tiedä maistuuko vieläkään.
Jos noita tekee, niin niiden onnistuneen käytön salaisuus taitaa olla patukoiden täydellinen erilaisuus niin maun kun rakenteenkin suhteen.
Tulee tuosta mieleen kotona tehty sour dough; eilen oli hapankorppukoteloon ahdettuna 5 puolikasta viipaletta, kahdelle, ja viimeinen jai syomatta, kun oli niin ruokaisaaKorpijaakko kirjoitti:Tein joskus belgialaishenkistä reissuevästä. Se on ikään kuin makeaa hiivatonta leipää sattumilla, tai tiivistä ja ei-niin-makeaa kuivakakkua. Erona edellisiin on, että tuossa on jauhot keskeisessä osassa. Viljaperäiset hiilarit kyllä tuntuu toimivan itselläni hyvin rasituksessa, mutta jos haluaa välttää, niin ei välttämättä toimi pohjana. Mukailin tämän reseptin pohjalta: http://dzjow.com/2011/08/29/myof-tour-bread/ Energiaa reilut 460kcal/100g. Syötävää sellaisenaan, tosin vähän kuivaa
- onko paivityksia Belgialaisesta (taitaa olla vahan sukua, vain energia-rikkaammat ainekset?)
- saaristoleipa on toki seka hyvaa etta ruokaisaa, mutta sailyy vain viikon
Tulin juuri Muotkan vaellukselta ja mukana ollut tytär aiheutti aika monta muutosta totuttuun ruokavalioon, mutta kaksi uuttaa ruokaa jää pysyvästi listalle. Siemennäkkileipä: tehty pääosin eri siemenistä näkkileivän muotoon. Painavaa, joten menee pieneen tilaan, erittäin energiapitoista (5500 kcal/kg), joten paino pienenaa (/kalori). Proteiinia, hyviä rasvoja, sopivasti hiilareita. Voi syödä voin kanssa tai ilman - hyvän makuista. Tällä voit puolittaa painossa näkkärin ja melkein neljäsosaan tilavuuden (kalorit samat). Toinen mielenkiintoinen tuttavuus ole kirkastettu voi, ei vettä, valkuaista tai suolaa. Maku hyvä, soveltuu myös (siemen)leivän päälle. Säästyy turhalta veden kannolta. Saattaa olla talvella notkeampaa kuin vedellinen???, koska suomalaiset Grönlannin retkeilijät 60-luvulla käyttivät vedetöntä voita.
-
- Viestit: 4223
- Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
- Paikkakunta: Espoo
-
- Viestit: 1142
- Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09
Kirkastetun voin merkittävin etu on sen erinomainen kuumuuden kesto. Sillä saa paistettua erittäin hyvän ja maukkaan pinnan lihaan, kalaan ja kasviksiin esimerkiksi nuotiolla tai tehokkaalla keittimellä. Suolattomuus on myös etu: voi käyttää haluamaansa suolaa juuri sopivaksi katsomansa määrän.Aaro kirjoitti:Millä nyt sitten on merkitystä? 20% pois painosta vettä kai merkitsee jotakin, mutta en nyt tarkoita yhden hengen 6 päivän pyrähdystä.omat polut kirjoitti:^Tavallisessa voissa on niin vähän vettä että energiapitoisuuden kannalta tällä ei ole merkitystä.