Säilyvyys myös, kirkastettua voita voi pitää huoneenlämmössä useamman kuukauden jos ei mene sitä likaisilla ottimilla sotkemaan.kuu-ukkeli kirjoitti:Kirkastetun voin merkittävin etu on sen erinomainen kuumuuden kesto. Sillä saa paistettua erittäin hyvän ja maukkaan pinnan lihaan, kalaan ja kasviksiin esimerkiksi nuotiolla tai tehokkaalla keittimellä. Suolattomuus on myös etu: voi käyttää haluamaansa suolaa juuri sopivaksi katsomansa määrän.Aaro kirjoitti:Millä nyt sitten on merkitystä? 20% pois painosta vettä kai merkitsee jotakin, mutta en nyt tarkoita yhden hengen 6 päivän pyrähdystä.omat polut kirjoitti:^Tavallisessa voissa on niin vähän vettä että energiapitoisuuden kannalta tällä ei ole merkitystä.
Laadukas &terveellinen vaellusruoka
No, jostain kaupasta saa kylla (toinen nimi on Ghee, tai double-Ghee, kun se on rikastettu kahteen otteeseen). Ongelma on pakkauskoko; 450 g pienin loytamani. Yleisemmin ne ovat ravintolakayttoon.
Paistamiseen toinen tallainen vaihtoehto
"
Säilyvyys myös, kirkastettua voita voi pitää huoneenlämmössä "
on poron kuu
- lieko sita muualla kuin pohjoisessa kaupan (kokonaisesta ruhostahan tulee aina, sivutuotteena)
Paistamiseen toinen tallainen vaihtoehto
"
Säilyvyys myös, kirkastettua voita voi pitää huoneenlämmössä "
on poron kuu
- lieko sita muualla kuin pohjoisessa kaupan (kokonaisesta ruhostahan tulee aina, sivutuotteena)
-
- Viestit: 1142
- Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09
Voin voi kirkastaa myös itse. Tässä Valion ohje:
https://www.valio.fi/reseptit/ghee-kirkastettu-voi/
Kirkastettu voi liittyy oleellisesti esimerkiksi intialaiseen ruokakulttuuriin.
Erittäin hyvin toimivia ja säilyviä rasvoja retkillä ovat oliiviöljy sekä savukylki/pekoni/pancetta.
Oliiviöljy kuuluu Välimeren alueen ruokiin, joihin moni on Suomessakin tottunut.
https://www.valio.fi/reseptit/ghee-kirkastettu-voi/
Kirkastettu voi liittyy oleellisesti esimerkiksi intialaiseen ruokakulttuuriin.
Erittäin hyvin toimivia ja säilyviä rasvoja retkillä ovat oliiviöljy sekä savukylki/pekoni/pancetta.
Oliiviöljy kuuluu Välimeren alueen ruokiin, joihin moni on Suomessakin tottunut.
Viimeksi muokannut kuu-ukkeli, 07 Syys 2018 21:59. Yhteensä muokattu 1 kertaa.