Uskaltaisitko syödä?
Uskaltaisitko syödä?
Varusteita pakkaillessani löysin vielä viimevuotisia itse kuivattuja eväitä ( naudanlihaa, kanaa ja perunaa ) muutaman annospussin.
Vieläkö noita uskaltaisi ottaa retkelle evääksi...
Vieläkö noita uskaltaisi ottaa retkelle evääksi...
^ Samaa mietin.
Haju- ja makutesti ja jos vähänkin epäilyttää niin uusia kuivaamaan.
Ainakin aiemmat satsit ovat olleet syömäkelpoisia. Riippuu niin monesta seikasta:Lihan laatu (rasvamäärä siinä), säilytysolosuhteet, jos ollut jo mukana reissulla mutta jäänyt yli niin vaatii vielä tarkemman syynin.
Minä taidan syödä tänään kokeeksi viime vuoden ylijäämästä annoksen, sitten sen näkee.
Hyvä kun tuli asia esille!
Haju- ja makutesti ja jos vähänkin epäilyttää niin uusia kuivaamaan.
Ainakin aiemmat satsit ovat olleet syömäkelpoisia. Riippuu niin monesta seikasta:Lihan laatu (rasvamäärä siinä), säilytysolosuhteet, jos ollut jo mukana reissulla mutta jäänyt yli niin vaatii vielä tarkemman syynin.
Minä taidan syödä tänään kokeeksi viime vuoden ylijäämästä annoksen, sitten sen näkee.
Hyvä kun tuli asia esille!
-
- Viestit: 3511
- Liittynyt: 12 Tammi 2006 09:40
Re: Uskaltaisitko syödä?
Perunat voit huoletta käyttää. Lihoista kannattaa tehdä kotona kokeilu. Niinkuin Hannes totesi rasvan määrä vaikuttaa paljon lihan säilymiseen.blueraven kirjoitti:Varusteita pakkaillessani löysin vielä viimevuotisia itse kuivattuja eväitä ( naudanlihaa, kanaa ja perunaa ) muutaman annospussin.
Vieläkö noita uskaltaisi ottaa retkelle evääksi...
Re: Uskaltaisitko syödä?
Kokeile tosiaan pieni määrä kotona ennen reissua ja jos seur. päivänä ei oireita niin ok. Tätä menetelmää käytin aikanaan kun jostain sai pirtua sopivasti, pieni määrä tänään ja jos seur. päivänä ei ollut sokeutumisen oireita niin tuote ok.blueraven kirjoitti:Varusteita pakkaillessani löysin vielä viimevuotisia itse kuivattuja eväitä ( naudanlihaa, kanaa ja perunaa ) muutaman annospussin.
Vieläkö noita uskaltaisi ottaa retkelle evääksi...
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
No nyt on syöty. Odotellaan vaikutusta, muuta kun mahan täyttymistä, joka kyllä onnistui.
Ei mitään vatsanpuruja. Hyvä näin ;tänään syön vielä ylijääneen osan annoksesta.
Ei mitään vatsanpuruja. Hyvä näin ;tänään syön vielä ylijääneen osan annoksesta.
Viimeksi muokannut hannes, 03 Heinä 2015 10:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos tuotteet on hyvin kuivattu aikanaan, niin ei muuta kuin kokkailemaan ja ääntä kohti
Kuivaus on yksi vanhimpia säilömismenetelmiä, en tiedä mikä siinä olisi muuttunut ajan saatossa niin ettei enää säilyisi?
Minulla odottelee kaapissa kuivatut stroganof lihat. Olen tehnyt ne silloin kun ensimmäistä kertaa kuivasin retkiruokia. Aion käyttää ne vielä joskus, kunhan muistaisin Lupaan kertoa tulokset täällä.
Kuivaus on yksi vanhimpia säilömismenetelmiä, en tiedä mikä siinä olisi muuttunut ajan saatossa niin ettei enää säilyisi?
Minulla odottelee kaapissa kuivatut stroganof lihat. Olen tehnyt ne silloin kun ensimmäistä kertaa kuivasin retkiruokia. Aion käyttää ne vielä joskus, kunhan muistaisin Lupaan kertoa tulokset täällä.
Vanhalla päiväyksellä olevia kuivamuonia tulee syötyä, kurkkaan tosin ensin pussiin ettei siellä näy pieniä vipeltäjiä, no problem. Metvurstipötkö on myös mukana ja sen kanssa ei tarvitse ihmetellä koska se säilyy mutta uutena mukaan on tullut pekoni, se on suolaista joten säilyy mutta miten kauan? Hajutesti tietysti pitää tehdä aina mutta koska se on tuoretta niin ei oikein tiedä säilyvyydestä, pari päivää olen pidellyt rinkassa ja ei tietysti päällimmäisenä eikä auringossa.
Kokkikoulutuksen saanut vaelluskaveri, kerran kun pussiruokia lajiteltiin mukaan ja roskiin, sanoi etta tarkkelykset menevat ensimmaisina. tama ei kai koske 100%:n kuivia pasta-ainesosia; kampalla olen niita pitanyt, kun eivat jaady ja vuoden tai kaksi vanhat olleet ihan ok.
Google ei osannut suoralta kadelta kertoa, onko jollakulla tarkempaa tietoa?
Google ei osannut suoralta kadelta kertoa, onko jollakulla tarkempaa tietoa?
Maistoin joskus isävainaan tekemää vuosikerta-omenaviiniä. 25 vuotta kellarissa olleiden pullojen pohjalla oli hiukan sakkaa, mutta juoma oli kirkasta. Makuraati arvioi, ettei ollut pilalla, mutta siirryttiin sittenkin tuoreempiin juomiin. Maku oli hiukan ... hm ... kuiva.
Eiväthän sokeroidut hillot ja mehut kai mikrobiologisesti pilaannu vuosikymmeniin, mutta taitaa ravintokemia muuten tärvääntyä niin, ettei tuotteessa ole hyödyllistä muu kuin sokeri.
Eiväthän sokeroidut hillot ja mehut kai mikrobiologisesti pilaannu vuosikymmeniin, mutta taitaa ravintokemia muuten tärvääntyä niin, ettei tuotteessa ole hyödyllistä muu kuin sokeri.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.