Paras talviteltta (kahdelle)?

markkut
Viestit: 479
Liittynyt: 13 Helmi 2009 15:49

Viesti Kirjoittaja markkut »

Olisikohan tämä Bergansin Helium Dome 3 passeli budjettivaihtoehto em. Pegasukselle? Pegasus on reilusti yli tonnin hintainen, Bergansia saa kuuteen sataan. Mitoiltaan samaa luokkaa, tuuletus ylhäällä lämmitystä/kamojen kuivattelua ajatellen, lumiliepeet jne...

Tällä videolla näytti, että pystytys pitää tehdä sisäteltta ensin. En kyllä ole tuota Marmotin kesäkupolin kanssakaan koskaan kokenut ongelmaksi.


hannes
Viestit: 10743
Liittynyt: 12 Tammi 2006 10:06

Viesti Kirjoittaja hannes »

^Hyvät sisätilat, eli mukava tuossa on asustella.
Painoa sen verran että kesällä kolmelle.
Talvipystys myrskyssä avotunturissa ainakin minusta tuntuisi vaikealta. Ehkä jollakin on kokemusia.
Sisäteltta ensin ei ole minun makuun. Jonkun kerran sateessa pystyttäneenä olen mielessä siunannut että kaikki nousee ylös yhdessä.
Talvella lumi ei varmaan läpi mene, joten sisäpuoli pysyy kuivana kun vähän ravistelee .
kallepahajoki
Viestit: 20
Liittynyt: 29 Heinä 2013 01:03

Viesti Kirjoittaja kallepahajoki »

markkut kirjoitti:Olisikohan tämä Bergansin Helium Dome 3 passeli budjettivaihtoehto em. Pegasukselle? Pegasus on reilusti yli tonnin hintainen, Bergansia saa kuuteen sataan. Mitoiltaan samaa luokkaa, tuuletus ylhäällä lämmitystä/kamojen kuivattelua ajatellen, lumiliepeet jne...

Tällä videolla näytti, että pystytys pitää tehdä sisäteltta ensin. En kyllä ole tuota Marmotin kesäkupolin kanssakaan koskaan kokenut ongelmaksi.
Esim. Keroniin verrattuna tuo on mukavan tilava kahdelle (erityisesti korkeussuunnassa), tosin absidi jää sitten pieneksi. Myrskyssä en ole ollut, mutta laatuvaikutelma hyvä. Tunnelitelttoihin tottuneena pidän juuri kasauksen monimutkaisuutta heikkoutena. Hyvänä puolena ei pitäisi joutua tilanteeseen, jossa keskellä yötä on lähdettävä rakentamaan lumivallia kun tuulen suunta kääntyy.

Jos muutama yö käytetty kiinnostaa, niin voisin harkita omastani luopumista huomattavasti uutta edullisemmin, koska pahasti näyttää ettei sille ole tulossa pariin vuoteen käyttöä.
markkut
Viestit: 479
Liittynyt: 13 Helmi 2009 15:49

Viesti Kirjoittaja markkut »

kallepahajoki kirjoitti:Jos muutama yö käytetty kiinnostaa, niin voisin harkita omastani luopumista huomattavasti uutta edullisemmin, koska pahasti näyttää ettei sille ole tulossa pariin vuoteen käyttöä.
Kiitos tarjouksesta, pidetään mielessä. Ei ole ihan tämän vuoden juttu tämä talviteltan hankinta, jos ensi vuodenkaan. Aihe on vain nyt pinnalla, kun tuli tuossa viettettyä ensimmäinen talviyö teltassa sitten inttiaikojen. Hengissä selvittiin ja oli jopa varsin mukavaa. Kunnon talvivaellusta Lappiin pystyy suunnittelemaan aikaisintaan keväälle 2019 ja sinne tarvitsee kyllä sitten uuden teltan.
diver
Viestit: 2317
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Viesti Kirjoittaja diver »

Expedin pegasushan se tuli ostettua kun halvalla sai.Talven kokemuksella ei voi valittaa.
Lumiliepeet tosin piti itse tehdä mutta eipä tuo iso homma ollut.Tilaa tosiaan kahdelle
tarpeeksi eikä pystytys ole ollenkaan hankalaa.Erittän tyytyväinen tähän hankintaan.
Kasper
Viestit: 1
Liittynyt: 20 Loka 2013 11:25
Paikkakunta: Lohja

Viesti Kirjoittaja Kasper »

Minullakin talviteltan hankinta edessä. Yhtenä vaihtoehtona olen ajatellut Fjällrävenin polar endurance 3. Teltan käyttö lähinnä Lapin olosuhteisiin, mutta haluaisin kuitenkin teltan, jolla pärjäisi vaikka Grönlanissa, koska kuitenkaan ei voi tietää jos sellainen mahdollisuus joskus tulisi.
Onko kokemuksia ko. teltasta?
LauriA
Viestit: 815
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Kasper kirjoitti:...mutta haluaisin kuitenkin teltan, jolla pärjäisi vaikka Grönlanissa....
https://www.halkigronlannin.fi/wp-conte ... joitus.jpg

https://www.halkigronlannin.fi/
kaamos
Viestit: 199
Liittynyt: 09 Maalis 2011 20:14

Viesti Kirjoittaja kaamos »

LauriA kirjoitti:
Kasper kirjoitti:...mutta haluaisin kuitenkin teltan, jolla pärjäisi vaikka Grönlanissa....
https://www.halkigronlannin.fi/wp-conte ... joitus.jpg

https://www.halkigronlannin.fi/
"Varusteet Grönlantiin oli tarkoin valittu ja teetetty, mutta siitä huolimatta ensimmäinen teltta hajosi jo matkan toisena päivänä.

– Reissun päätteeksi yhtään ainutta ehjää telttaa ei enää ollut jäljellä, kertoo Risto Tella."


https://yle.fi/uutiset/3-10839806

Kyseisestä Hellsportista ei ole omaa kokemusta mutta ei kyllä muistakaan "black label" tason teltoista. Fjellun Akka RS3 ja Hillen Nallo 4GT ovat itsellä olleet talvikäytössä ja ovat pelanneet hyvin. Kahden hengen talvireissuille lähtee nykyään yleensä tuo Nallo mukaan koska kolmen hengen Akka on mielestäni kahdelle liian ahdas jos teltassa on kahden kattilan keitinlaatikko kaiken muun talvisälän lisäksi.
petteril
Viestit: 27
Liittynyt: 22 Maalis 2012 11:48

Viesti Kirjoittaja petteril »

Tuli hankittua Helsportin Lofoten X-Trem 3 camp teltta, kohtuu hintainen kun oli.
Kolmen hengen telttahan tämä ei ole, vaikka spekseissä niin väitetään. Kaksi kyllä nukkuu, mutta leirielämään ahdas.
Kaarien pujottaminen kujaan on hankalaa. Johtuneeko siitä, että kuja on tuplakaarelle ja on väljä? Kaari tökkii koko ajan kujan seinään. Lopussa on myös hankaluuksia saada kaaren pää kujan päässä olevaan vahvikkeeseen. Vai onko vain harjoituksen puutetta?? Ei ole muilla teltoilla tullut moista ongelmaa ennen vastaan.
-Petteri
Avatar
Mustola
Viestit: 86
Liittynyt: 23 Touko 2018 10:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Mustola »

Tuli hankittua.
Ei varmaankaankaan paras, mutta minun tarpeisiin sopiva kompromissi. Ehkä?
Sulan maan aikaan kun omin päin kuljen majoitteena tarppiteltta joka painaa hieman reippaat 400g.
Nyt vaimo innostui, että hänkin haluaisi taas eräilemään. Tiedän pitkän avioliiton opettamana, että hän haluaa tilavan majoitteen ja mukavuutta.. Ok.
Siihen sitten se kompromissi. Jos kerran hankin majoitteen kesäiseen leppoisaan retkeilyyn olisi ihanne jos voin käyttää sitä korpilapin hiihtovaelluksilla, mielestäni mukavuutta lisää, että tarvittaessa voi petroolikeittimellä vähän lämmittää ja kuivatella vermeitä.
Vaeltajankaupasta löysin Trimm valikoimasta Giza kotateltan. . Kilkkeineen kaikkineen painoa rapiat 3kg. Tuon teräksisen keskisalon voinee vaihtaa keveämpään jne.. Tosin ahkiossa muuan gramma suuntaansa ei paljoa merkkaa..
Mielenkiinnolla odotan kokeilua.. No, korkealta en putoa, hinta jäi satasen tuntumiin.. Jos pelittää lienee kustannus kohtuullinen.. Toivon mukaan on myös sitä käyttöarvoa, edes hitunenkaan toivomastani.
Joukon jatkona kuin Luttinen kaartissa
http://sealaker.blogspot.com/
Vastaa Viestiin