Vegeproteiinien kuivauskokemuksia?
-
- Viestit: 75
- Liittynyt: 28 Tammi 2011 00:10
Vegeproteiinien kuivauskokemuksia?
Millaisia kokemuksia on kertynyt teille eläimettömien proteiinien kuivaamisesta?
Ainakin kaikki pavut, herneet yms. minulla onnistuneet ja ennallistuneet hyvin.
Tofusta olen aina saanut kivikovaa joka ei ennallistu lainkaan. Riippumatta siitä mitä tofua ja millaiseksi pilkottuna.
Miten Seitan onnistuu, ajattelin että jos vuolisi juustohöylä-tyyppisesti kinkusta lastuja...? Entä quorn? Maksavat niin paljon/ ovat niin aikaavieviä valmistaa, ettei viitsisi vain huvin vuoksi kokeilla jos joku tietää jo valmiiksi ettei tule onnistumaan.
Ainakin kaikki pavut, herneet yms. minulla onnistuneet ja ennallistuneet hyvin.
Tofusta olen aina saanut kivikovaa joka ei ennallistu lainkaan. Riippumatta siitä mitä tofua ja millaiseksi pilkottuna.
Miten Seitan onnistuu, ajattelin että jos vuolisi juustohöylä-tyyppisesti kinkusta lastuja...? Entä quorn? Maksavat niin paljon/ ovat niin aikaavieviä valmistaa, ettei viitsisi vain huvin vuoksi kokeilla jos joku tietää jo valmiiksi ettei tule onnistumaan.
- Sini-Marja
- Viestit: 250
- Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49
Hei! Itsellä on kanssa kaikki palkokasvit kuivaantuneet ja ennallistuneet mainiosti sekä uunikuivauksella että kuivurilla. Tofu myös on erityisesti kuivurilla onnistunut hyvin. Tärkeää on pitkä ennallistamisaika, eli liotukseen jo lounaalla niin on iltaruualla pehmeää.
Myös soijanakit jos sellaisia kaipaa (ruokin myös ne retkiporukan lihansyöjät) kuivuvat ja ennallistuvat hyvin, ja ovat tosi kivaa lisuketta retkiruokavalioon. Seitan ja quorn kiinnostavat itseäkin, toivottavasti jollain olisi kokemuksia. Voisin itsekin testailla nyt kesäkuun retkelle.
Myös soijanakit jos sellaisia kaipaa (ruokin myös ne retkiporukan lihansyöjät) kuivuvat ja ennallistuvat hyvin, ja ovat tosi kivaa lisuketta retkiruokavalioon. Seitan ja quorn kiinnostavat itseäkin, toivottavasti jollain olisi kokemuksia. Voisin itsekin testailla nyt kesäkuun retkelle.
-
- Viestit: 75
- Liittynyt: 28 Tammi 2011 00:10
Kuinka rapsakaksi tofun olet Sini-Marja kuivannut? Tofu ei ole minulla ennallistunut edes pari vuorokautta vedessä lilluessaan. Ei tunnu imevän lainkaan vettä. Olen sitä siitä huolimatta syönyt, mutta jämähtää ikävästi hampaisiin. Olen kuvitellut että se pilaantuu ellei ole samalla lailla rutikuivaa kuin kaikki muukin. Ja kyse luonnollisestikin normi kovasta, ei siis mistään silken-tofusta.
- Sini-Marja
- Viestit: 250
- Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49
Ihan kunnolla olen kuivannut, samaan tapaan kuin esim fetan murustamalla mahdollisimman pieneksi ja kuivausprosessin aikana vielä pienentänyt murusia mikäli on jäänyt isompia klönttejä. Pitääpä ensi kerralla oikein miettiä miten ja kuinkan kauan kuivaan. Olen aika "sinnepäin" tyyppi niin ei tule ajateltua.
- Sini-Marja
- Viestit: 250
- Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49
Kaikki papuruuat, soijarouhe, tofu jne uppoaa hyvin meidän lihansyöjäporukkaan. Esimerkiksi Chili sin carne maissilastuilla nautittuna on ihan ykkössuosikki, ja sisältää paljon protskuja papujen muodossa. Linssikastiketta tehdään intialaisittain, tofu menee melkein mihin vain kasvisruokaan esimerkiksi wokkiin ja soijarouhetta voi käyttää perunamuusissa, pastakastikkeessa jne. Näkisin että vegeruokien ongelma on juurikin nuo proteiinit (tai ehkä se on haaste myös lihansyöjillä retkellä, kun kaikki ei säily). Ravintoarvoja en osaa lähteä heittelemään, mutta aina on jaksettu kävellä.
Tässä "sinnepäin" resepti:
Chili sin soija
Soijarouhetta (chili, kasvisliemikuutio)
Tomaattikeittoa/kuivattua tomaattipyreetä
Linssejä
Erilaisia kuivattuja papuja (joko valmiita tai itse keitettyjä)
Kuivattua paprikaa
Kuivattua maissia
Valkosipulirouhetta
Sipulirouhetta
Kuivattua fetaa (ei ole vegaani)
Suolaa, pippuria
Nachoja
Liotetaan soijarouhe ja kasvikset. Keitetään kattilassa, maustetaan ja syödään. Nachoja dippaukseen, rikkonaiset voi ripotella padan päälle.
Tässä "sinnepäin" resepti:
Chili sin soija
Soijarouhetta (chili, kasvisliemikuutio)
Tomaattikeittoa/kuivattua tomaattipyreetä
Linssejä
Erilaisia kuivattuja papuja (joko valmiita tai itse keitettyjä)
Kuivattua paprikaa
Kuivattua maissia
Valkosipulirouhetta
Sipulirouhetta
Kuivattua fetaa (ei ole vegaani)
Suolaa, pippuria
Nachoja
Liotetaan soijarouhe ja kasvikset. Keitetään kattilassa, maustetaan ja syödään. Nachoja dippaukseen, rikkonaiset voi ripotella padan päälle.
-
- Viestit: 75
- Liittynyt: 28 Tammi 2011 00:10
Viime kuussa söin pari viikkoa putkeen joka päivä jossain muodossa jollain aterialla kuivattamiani seitanlastuja tai quornpaloja. Ennallistuvat hyvin, mutta ainakin quornia tuli ilmeisesti kuivattuja liian kauan kun kestää. Seitankinkun tönkkömaustoin tarkoituksella jo valmistusvaiheessa, josta sitten vuolin ohuehkoja lastuja kuivattimen ritilälle. Quornit pilkoin pienemmiksi. Kertakaikkisen herkullista, etenkin seitan, ja tietysti nyt potuttaa kun laiskuuttaan tämän kanssa vetkutteli vuosikymmenen.
Mitenkähän toimisi "uus"proteiinilähteiden eli aika äsken markkinoille tulleiden Muru (kaura), nyhtökauran tms. kuivaaminen?
Nuo olisivat käteviä, koska ovat jo paketista otettuna kypsiä ja melko kuivia, ja toisivat ruokaan proteiinin lisäksi kuitua. Mutta vettyvätköhän ennalleen mitenkään järjellisessä ajassa vai jäävätkö kivikoviksi muruiksi, ja kuivuvatko kunnolla sisältä asti?
Varsinkin kauramuru vaikuttaisi melko monikäyttöiseltä kaikissa texmex-tyylisissä tai tomaattipohjaisissa kastikkeissa, eikä tarvisi pelata jauhelihan paiston+kuivaamisen kanssa.
Nuo olisivat käteviä, koska ovat jo paketista otettuna kypsiä ja melko kuivia, ja toisivat ruokaan proteiinin lisäksi kuitua. Mutta vettyvätköhän ennalleen mitenkään järjellisessä ajassa vai jäävätkö kivikoviksi muruiksi, ja kuivuvatko kunnolla sisältä asti?
Varsinkin kauramuru vaikuttaisi melko monikäyttöiseltä kaikissa texmex-tyylisissä tai tomaattipohjaisissa kastikkeissa, eikä tarvisi pelata jauhelihan paiston+kuivaamisen kanssa.
Härkistä oon kuivannut ja käyttänyt jauhelihan tapaan retkiruokien esim nuudelin joukossa. Ennallistuu tosi hyvin, ei vaadi minusta mitään liottamista, kun laittaa heti veteen kun alkaa sitä lämmittämään. Mausteiset versiot toimii minulle paremmin. Uskoisin että nyhtis toimii samaan tapaan mutta en ole kokeillut.
Verso Härkäpapu rouheseos (hernettä myös seassa.sisältää 47% proteiinia, kuitua11%) on yksinkertainen muun ruuan sekaan lisättävä tuote. Maustamaton.
Itse kuivaan retkiruuat, tämä on helppo lisätä kokatessa sekaan reissussa.
Tosin syntisenä minulla on vihannesten lisäksi seassa yleensä kuivattua jauhelihaakin.
Itse kuivaan retkiruuat, tämä on helppo lisätä kokatessa sekaan reissussa.
Tosin syntisenä minulla on vihannesten lisäksi seassa yleensä kuivattua jauhelihaakin.
Tota pitäisi kanssa kokeilla. Juu, kuivaan minäkin omat retkiruokani, kun tädiltä ennakkoperintönä saatu kuivuri on niin mukava peli. Ja kyllä, myös syntisenä jauhelihaa ja riistakäristystä. Mutta jos vaikka puolet aterioista korvaa noilla kasviproteiineilla, niin onhan sekin jotain.hannes kirjoitti:Verso Härkäpapu rouheseos (hernettä myös seassa.sisältää 47% proteiinia, kuitua11%) on yksinkertainen muun ruuan sekaan lisättävä tuote. Maustamaton.
Itse kuivaan retkiruuat, tämä on helppo lisätä kokatessa sekaan reissussa.
Tosin syntisenä minulla on vihannesten lisäksi seassa yleensä kuivattua jauhelihaakin.