17.Kaukopartiohiihto

jnejnejne
Viestit: 72
Liittynyt: 23 Huhti 2013 09:18

17.Kaukopartiohiihto

Viesti Kirjoittaja jnejnejne »

Tuommoiseen tapahtumaan osallistuttiin viikonloppuna, matkaksi valittiin 75 km pikamatka. Osalle partion jäsenistä talven ekat hiihtokilsat tuli tapahtumassa, itsellä oli n. 150 km pertsaa pohjilla siviilisuksella.

Reitti Pajulahdesta Uttiin oli olosuhteisiin nähden ihmeen hyvässä kunnossa (kelkan jälki johon oli pitempien matkojen hiihtäjien toimesta muodostunu latu, konelatupohjaa taajamien lähistöllä, järjestävän seurakunnan lumettamia alikulkuja...), onneksi vain jokunen kilsa oli pienipiirteistä pusikoissa pujottelua.

Itse hiihin Yokon nanopohjaisella eräsuksella, märällä jääpallerolumella piti ja luisti, vähän kuivemmalla jääpallerolumella potku vaati jo vähän enemmän keskittymistä. Kanssahiihtäjillä oli liisterit intin lankussa ja kuulemma ihan hyvin toimi. Toki tuolla matkalla liisteriä sai lisäillä enemmän tai vähemmän, pohjavoitelusta riippuen.

Aikaa lähdöstä maaliin käytettiin 10h 50min (55min hiihtoa/5min taukoa+3x25min taukoa), suunnistusvirheitä ei tehty(en vastannut reitillä pysymisestä) ja maalissa oli ihan saanut olo.


Aikainen pappi syntisen nappaa.
omat polut
Viestit: 4213
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja omat polut »

^Kuulemma tappioina vain yksi kaatunut koko reissulla, eli hyvin meni.
jnejnejne
Viestit: 72
Liittynyt: 23 Huhti 2013 09:18

Viesti Kirjoittaja jnejnejne »

Niin...

Vetihän se vähän hiljaseksi kun kuusen juurella on viltti, jonka alta monot pilkottaa.
Voimia omaisille, tiä vaikka osa heistä on tälläkin foorumilla.
Aikainen pappi syntisen nappaa.
Avatar
Diesel
Viestit: 29
Liittynyt: 14 Huhti 2009 13:24
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Diesel »

Terve.
Oli kyllä kaikesta huolimatta varsin mukava tapahtuma. Kuultiin tuo suru-uutinen vasta seuraavana päivänä. RIP.

Tultiin varmaan porukalla (yksi mies ja kaksi naista) teitä vastaan jossain vaiheessa. Hiihdettiin 75km Utti-Anhava-Utti väli. Meidänkin oli aluksi tarkoitus hiihtää se Pajulahti-Utti väli mutta vaihdettiin se kelien takia.

Meillä oli tunturisukset käytössä ja liistereillä mentiin. Voitelu onnistui hyvin. Puolessavälissä lisättiin pehmeämmät liisterit pohjiin.

Muutama haastava kohta oli tuossa Anhavan ja Utin välissä. Varsinkin pimeän tultua mäen laskussa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita ;)
jnejnejne
Viestit: 72
Liittynyt: 23 Huhti 2013 09:18

Viesti Kirjoittaja jnejnejne »

Tervehdys. Sukset ja sukupuolijakauma viittaisi Voikkaan sillan kulmalla tavattuun partioon, jonka kanssa vaihdettiin jonkin verran kuulumisia. Meillä(3+0) oli yhtenäiset , tämän vuodenajan värimaailmaan sulautuvat, veronmaksajien kustantamat puvut päällä.

Pimeätä ehittiin sen verran karkuun, että ottalamput piti kaivaa viimisiksi pariksi kilsaksi esille. Itselle jäi semmonen kuva, että tuo Pajulahti-Anhava osuus oli huomattavasti helpompi/nopeampi hiihtää kuin tuo Anhava-Utti. Jälkimmäiselle sattui ne vähälumiset/taajat mettäpiiperrykset ja tien ylitykset/alitukset/tien vieressä kävelyt sukset kainalossa.

Pari päivää on ollut "loputon nälkä", hetki menee että 5000 kcal pilkotaan takaisin energiavarastoihin.
Aikainen pappi syntisen nappaa.
Tunnelivaeltaja
Viestit: 266
Liittynyt: 16 Kesä 2006 18:38
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Tunnelivaeltaja »

Kaksi hyvin tuntemaani henkilöä, en kuitenkaan minä, urakoi Kaukopartiohiihdossa 225 km matkan. Aikaa meni n. 35 tuntia. Näistä toinen raportoi syöneensä hiihdon aikana (ainakin) 12000 kcal:n edestä.
jnejnejne
Viestit: 72
Liittynyt: 23 Huhti 2013 09:18

Viesti Kirjoittaja jnejnejne »

Kovia äijiä, välitähän kavereilles kiitos valmiiksi aukaistuista laduista.

Vuonna 2000 osallistuttiin samaiseen tapahtumaan, silloin hiihdettiin yhtenä päivänä Tyrrin ampumapaviljongilta Pajulahteen, nukuttiin yö tartanilla ja tultiin seuraavana takasin.

Heti perään, ajan jo kullattua huolella muistot, 2011 yritettiin samaista 150 km jaettuna kahdelle päivälle. Ekana päivänä tummuttiin sekä fyysisesti, että henkisesti ihan täysin. Jos oikein muistan niin aamu6:lta lähettiin hiihtään ja joskus 23 korvilla oltiin takasin Utti-hallilla. Hallin pihassa ei tarttenu arpoa, että moneksiko pistää aamulla kellon herättämään.
Aikainen pappi syntisen nappaa.
Hanu
Viestit: 4011
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Minäkin kävin tuolla retkeilemässä. Tavoitteena oli pe 75km ja la 75km, mutt ekan hyvin menneen osuuden jälkeen taistelijapari otti ja sairastui, joten lauantain osuus jä väliin.

Ekaa kertaa osallistuin ja en tiedä tuleeko uusittua. Ihan mukavasti sujui kyllä. Intin pitopohjat pelitti hyvin ja keli oli melko liukas.
StefanG
Viestit: 1905
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

jnejnejne kirjoitti:nukuttiin yö tartanilla
:?: :?: :?: :?: Nyt en ymmärrä. Tartan on skottilaisten ruutukuvio, ei mikään materiali.
Avatar
TREKKING
Viestit: 4138
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

Kyllä Siperia opettaa!
StefanG
Viestit: 1905
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

:D Ahaa!
Vastaa Viestiin