Kumiveneet

tst
Viestit: 6553
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Sain ventsun irti kärkipihdeillä ja on siis ihan kierrekiinnitys. Veneeseen liimattu ulommainen osa jää paikalleen. Tilasin vikkelästi vastaavan varalle. Ei mielestäni kannata lähteä reissuun jos ei oo yhtä ventsua varalla, olis muuten turhaa uhkapelia moisen puoli-ilmaisen (2,19 €) osan takia. Vaikka botskissa on kolme ilmakammiota niin eipä eteneminen oikein onnistu jos yksi on tyhjä. :roll: Tuo vielä mukaan niin on varaosat: varatulppa, paikkanauhaa ja toimivaksi testattua pvc-liimaa + työkaluja. Luultavasti ei tarvitse, mutta onpa joskus tarvittukin ja ilman niitä olisi jäänyt rannalle ruikuttamaan.


tst
Viestit: 6553
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Laitoin ventsun paikalleen ja sehän toimi eli piti ilmat kölin sisällä, oli siis tullut tuijottelemalla kuntoon tai sitten oli hiekanjyvänen jossain välissä. Luulin, että olisi reikä kölin kaposemmassa päässä koska siitä vuoti ilmaa ulos. Ajattelin alkaa paikkaamaan sitä vaikka ihmettelin, että onhan ihmeellinen reikä koska oli täysin ylhäällä keskellä ja ihan kuin nahkapaskalla tehty, ei siis pistoreikä. Sattumalta kurkkasin kölin toiseen päähän ja siellähän oli samanlainen. Ovat siis varoventsuja jotka päästävät ylipaineen pois, vuoto lakkasi jossain kohtaa. Jos tietovisassa kysytään mikä tämä on niin pointsit saa vastaamalla 'kumiveneen köli'. https://www.aliexpress.com/item/3283500 ... 3c00eFR0UT
tst
Viestit: 6553
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Eipä vuoto lakannutkaan eli paikkaan nuo mysteeriksi jääneet reiät. En keksi noille muuta merkitystä kuin varot jotka ei toimi, mutta toisaalta en ymmärrä miksi kölissä pitäisi olla varot. Nurkkaan lojumaan jääneestä itsekastelevasta ruukusta saa muuten hyvät vapatelineet. Niissä on siis just sopivat putket, anastus suoritettu ja veneeseen kiinnitysväkerrys työn alla. :)
tst
Viestit: 6553
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Jos puntaroi pumpattavan tai koottavan vesikulkimen hommaamista niin kumiveneissä tai kapeammissa vastaavissa esim. Kaboateissa on hyvänä puolena mm. tukevuus ja paljon parempi kantavuus esim. Allyihin tai vastaaviin verrattuna. Toki spesiaalihommiin joku muu on parempi.
kuu-ukkeli
Viestit: 1142
Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09

Viesti Kirjoittaja kuu-ukkeli »

tst kirjoitti:Jos puntaroi pumpattavan tai koottavan vesikulkimen hommaamista niin kumiveneissä tai kapeammissa vastaavissa esim. Kaboateissa on hyvänä puolena mm. tukevuus ja paljon parempi kantavuus esim. Allyihin tai vastaaviin verrattuna. Toki spesiaalihommiin joku muu on parempi.
Pääsääntöisesti melontaan tarkoitettua koottavaa kanoottia (Ally) ei ehkä kannata verrata ilmatäytteiseen moottorilla ajettavaksi tarkoitettuun veneeseen (Kaboat)? Kysymys on aivan erilaisesta kulkuneuvosta.

Vakauden osalta Allyllä on heikompi alkuvakaus kuin Kaboatilla, mutta vastaavasti loppuvakaus on parempi. Ally keikkuu siis herkemmin esimerkiksi pienemmässä aallokossa (sekä vastaavasti kallistuu helpommin tiettyyn rajaan asti), mutta ei lopulta kaadu niin helposti suuremmassa aallokossa.

Suurimpien Kaboatien kantavuus on maksimissaan 500 kg, mikä on aivan samaa luokkaa kuin suurimpien Ally-kanoottien kantavuus. Moottorin paino on merkittävä osa kuormaa Kaboateissa, joten esimerkiksi retkeilyn kannalta tärkeä hyötykuorma lienee Ally-kanooteissa keskimäärin Kaboateja suurempi.
tst
Viestit: 6553
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Allyista ei kokemusta muuten kuin tuijottelemalla ja norskit näkyy suosivan niitä esim. Ruijan järvillä. Tuntuvat tuovan ne valmiiksi koottuna rantaan. Kaboatti tutumpi vaikka en sitä omistakaan, tukeva se on. Tuubiin 'rafting with kaboat - safe and easy', ite en tuohon ryhtyisi.
tst
Viestit: 6553
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Onko olemassa jesarin tapaista tukevaa teippiä joka toimii PVC-veneen paikkaamiseen (jesari ei kiinnity)?
iglu
Viestit: 248
Liittynyt: 15 Helmi 2012 14:51

Viesti Kirjoittaja iglu »

Tässä vanha vastaus jonka kerran laitoin:Parasta tähän mennessä höyrynsulkuteipit Tescon no 1 ja Tescon vana.
Kangaspintaisia no 1 joustava, vana venymätön.
Ainakin Starkilla saatavana.
tst
Viestit: 6553
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Re: Kumiveneet

Viesti Kirjoittaja tst »

Vinkkejä luotettavasta kevyehköstä kumiveneestä jossa olisi pari, kolme ilmakammiota ja kantavuutta min. n. 200 kg. Kantelisi sen perusleiriin ja pääsisi sillä paikkaan jonne heitot ei yllä. Pitäisi olla paljon halvempi kuin packraftit.
Vastaa Viestiin