Uusi ennätys Etelänapa-hiihdosta?

Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Uusi ennätys Etelänapa-hiihdosta?

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Saksalainen Martin Szwed on omien sanojensa mukaan murskannut aiemman ennätyksen (Christian Eide 2011, Hercules Inlet - Etelänapa, 1130km, 24vrk 1h 13min) aikamoisella marginaalilla. Uusi ennätys olisi 14vrk 18h 13min.

Olisi, sen vuoksi, että mitään todisteita ennätyksestä ei ainakaan toistaiseksi ole miehen omien sanojen lisäksi. GPS-koordinaatteja ei ole. Kukaan ei ole nähnyt miestä lähdössä tai maalissa. Mies itse ei voi kertoa, kuka on hoitanut hänen logistiikkansa. Jopa tarkka navalle saapumispäivä puuttuu useista lähteistä. Tosin, varmistetun tiedon mukaan mies kävi kiipeämässä Mt Vinsonille Antarktiksella. Todisteita odotellessa.

Kaikenlaista voi väittää, mutta moni asia ei tunnu pitävän paikkaansa. Etelänavalla käyntiä on vaikea väärentää. :?

Szwedillä on ollut hankkeelleen useita isoja sponsoroita, mm. Carinthia, Gerber, Adidas, Microsoft/lumia ja suomalainen Tespack löytyvät listalta.

Muutama linkki jutusta:
- Exwebin uutinen "haamuhiihtäjästä, Exwebin julkaisema Eiden ja Szwedin Facebook-keskustelu
- Tespackin lehdistöpaketti
- Jonkinlaisia päivättyjä uutisia etenemisestä, hyvä juttu on se, että sentään ajoittain tekstiviestit ja Whatsapp ovat toimineet Etelämantereella.


vetta
Viestit: 411
Liittynyt: 27 Joulu 2012 13:24

Viesti Kirjoittaja vetta »

Linkkeihin tutustumatta tuli mieleen, että onhan paljon helpompi kuljettaa kahden viikon tavarat, kuin vajaan neljän viikon. Nopeuttaa kummasti. Miksihän kukaan ei ole ennen keksinyt sitä :wink:
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

vetta kirjoitti:Linkkeihin tutustumatta tuli mieleen, että onhan paljon helpompi kuljettaa kahden viikon tavarat, kuin vajaan neljän viikon. Nopeuttaa kummasti. Miksihän kukaan ei ole ennen keksinyt sitä :wink:
On toki, mutta kai se on sen verran kova homma hiihtää 2vko kamojen kanssa lähes 100km/vrk ja joku vajaa 3000m ylämäkeen, että kukaan ei ole sitä aiemmin hoksannut. Tosin en ole varma hiihtämisestäkään, koska ainakin joissain kuvissa kaveri kävelee perässään Fjellpulkenin 144cm ahkio eikä sen päälläkään näy suksia. Ehkä juokseminen on vielä helpompaa?
Savolainen
Viestit: 396
Liittynyt: 04 Heinä 2008 22:29

Viesti Kirjoittaja Savolainen »

Viimeksi muokannut Savolainen, 15 Touko 2019 07:23. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Savolainen kirjoitti:Henry Worsley menehtyi 50 kilometrin päässä määränpäästään yrittäessään Etelämantereen poikki täysin ilman ulkopuolista apua

Iltalehti
Guardian
Evakuoinnin jälkeisissä uutisissa mainittiin vatsakalvontulehdus, mutta varmasti kroppansa rasittamisella äärimmilleen on vaikutusta tapaukseen. Tämä on hyvä muistutus siitä, että inhimillisen suorituskyvyn koetteleminen on kovaa leikkiä, varsinkin kaukana nyky-yhteiskunnan avusta. Kevyet mullat Henrylle.
Vastaa Viestiin