Kuoritakki hakusessa

Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Pertti Kurki kirjoitti: - -
En keksi tästä takista mitään muuta negatiivista tässä vaiheessa kuin se, että hupun rullausmahdollisuus on turha ominaisuus, koska rullattuna kaulus ei ole kovin mukava. On mielenkiintoista nähdä miten eVent-kalvo toimii käytännössä...
Toivotaan, että paksumpi kangas tuo lisää kestävyyttä. Itse olin eVentin toimintaan tyytyväinen (piti tuulta, vettä ja hengitti varsin hyvin kuoritakiksi), mutta ohuissa kamppeissa kalvo kului ja alkoi vuotaa luvattoman nopeasti (housut n. 10vrk, takki pari vuotta kesäkäyttöä).


Capella
Viestit: 370
Liittynyt: 18 Marras 2014 10:55

Viesti Kirjoittaja Capella »

Minä ostin Haglöfsin Rocin tälle talvelle kokeiluun. Täällä etelässä ei nuo talvet enää ole lumisia, joten taivaalta tulee useimmiten märkää ja siksi en enää pelkällä puuvillapolyesterillä mene.

Negatiivinen juttu on se, että se kahisee ja väritys ei ole maastoon kauhean hyvin sulautuva. Mutta niitä hommia vartenhan voi aina vetästä naamioverkon ylleen. :lol:
Ursus
Viestit: 9596
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Ostakaa suomalaisia tuotteita ja työllistäkää omassa maassa.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Tiedoksi tästä edespäin kommentteihini, että posti toi koekäyttöön Sastan Three Poles -takin, enkä maksanut siitä. Seison edelleen kaikkien aiempien Sastan tuotteita koskevien kommenttieni takana, ja myös tulevia, mutta tämä kyynisille epäilijöille tiedoksi.

Vanhaan versioon verrattuna on sekä parannuksia että muutoksia, joita pidän huonompana. Positiivisena huomiona mm. että helma on selvästi pidempi ylettyen XL-kokoisessa takissa alle 186cm käyttäjän haarojen ja peittäen pakarat kokonaan. Hyvä!
Avatar
Sini-Marja
Viestit: 250
Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49

Viesti Kirjoittaja Sini-Marja »

Voitko kertoa Jaakko tarkemmin mitä hyviä ja huonoja ominaisuuksia takkien välillä on?
AnttiH
Viestit: 1327
Liittynyt: 06 Kesä 2006 19:29
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AnttiH »

Korpijaakko kirjoitti: Vanhaan versioon verrattuna on sekä parannuksia että muutoksia, joita pidän huonompana. Positiivisena huomiona mm. että helma on selvästi pidempi ylettyen XL-kokoisessa takissa alle 186cm käyttäjän haarojen ja peittäen pakarat kokonaan. Hyvä!
Ostin tällaisena saamelaisena leukunkokoisena miehenä L-kokoisen kuoritakin. Ylettyy reilusti suojaamaan miehuutta tuulelta. Ei kuitenkaan kannata ostaa liian pitkää, hankaloittaa jalkojen nostelua.
luuppi
Viestit: 5553
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Kavin sita Antin kehumaa Rush-mallia kokeilemassa. Liian lyhyt. Ja se huppukin oli kyparaa varten suunniteltu. Toki rullaamalla saa loysat pois, mutta miksi vaivautua.
- Sulla, Antti kai oli jo sellainen? Eli mihin paadyit uusostoksessa?
Capella
Viestit: 370
Liittynyt: 18 Marras 2014 10:55

Viesti Kirjoittaja Capella »

Ursus kirjoitti:Ostakaa suomalaisia tuotteita ja työllistäkää omassa maassa.
Jos suomalainen on ominaisuuksiltaan huonompi, niin en kyllä taatusti osta sellaista. Onko Suomessa edes yhtään kalvovalmistajaa?
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Sini-Marja kirjoitti:Voitko kertoa Jaakko tarkemmin mitä hyviä ja huonoja ominaisuuksia takkien välillä on?
Koska en ole ehtinyt käyttää Three Poles -takkia vielä tositoimissa, niin menee arvailuksi. Toukokuun lopulla osaan sanoa oikeasti enemmän. Lisäksi on hyvä huomioida, että ainakaan toistaiseksi Sastan "Everest Vaiska Edition" takkia ei saa muuten kuin käytettynä eikä minulla ole tietoa, että sitä olisi tulossa myyntiinkään. Mutta eiköhän Sasta tekisi jos joku päättäisi tilata 50-100 takkia. Kyllähän kaavat on olemassa. Ongelma on tällä hetkellä, että vanhaa materiaalia ei enää saa.

Mutta arvailtuna:
- Hupusta en osaa vielä sanoa, The Pole ja Three Poles -malleissa jäykiste on paljon jäykempi ja säätöjä vähän vähemmän. Huppukarvan kanssa toiminee vähintään yhtä hyvin ja sivutuulessa paljon paremmin kuin "Everest". Ilman karvaa tuntuu jäävän jäykisteen mutkiin pienet "reiät", joista vinka voi löytää tiensä sisään...
- Rintataskujen asettelu Everestissä parempi (pystyssä päävetoketjun molemmin puolin), Three Polesissa korkealle sijoitetut "A line" taskut.
- Three Polesin vedenkestävät vetoketjut hyvä asia, ainakin päävetoketju (YYK Aquaguard Vislon). Taskujen vetoketjut tuntuvat vähän heppoisilta (tavalliset Aquaguardit?), mutta ovat vähintään yhtä järeät kuin 99% muissa kuoritakeissa.
- Three Polesin plussia: pidempi helma, rintataskuissa valmiina lenkit asioiden kiinnittämiseksi (mutta ei hihataskussa!), Napoleon-tasku, taskujen verkkovuori (luultavasti hyvä juttu)
- Everestin materiaali tuntuu tuhdimmalta, joka näkyy myös useamman sadan gramman painoerona. Vaikutukset kestävyyteen selviävät vasta vuoden tai parin käytöllä. Everestissä on lantiolla tuplakangas kulutukselle alttiissa kohdissa. Minä en ole tätä tarvinnut, mutta joillain takki kuluu nimenomaan tuosta ahkiota vetäessä ja tuplakangas lisää elinikää. Epäilisin Everestiä muutenkin kestävämmäksi, mutta ei sitä vielä tiedä...
Korpijaakko
Viestit: 6935
Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
Paikkakunta: Etelä-Karjala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Korpijaakko »

Capella kirjoitti:Jos suomalainen on ominaisuuksiltaan huonompi, niin en kyllä taatusti osta sellaista. Onko Suomessa edes yhtään kalvovalmistajaa?
Tietääkseni ei ole, ja taitaa ylipäätänsä olla "teknisten" ulkoilukankaiden valmistajiakin vähän. Aluskerrastoihin taidetaan tehdä kankaita kotimaassakin, mutta siinä se taitaa olla? Ja merinovillakin tulee ulkomailta, vaikka Suomessa kangas kudottasiinkin...

Ja kuoriasuja ei taida kovin moni suomalainen firma enää Suomessa ompeluttaa. Tuntsan kamppeet kai ommellaan edelleen Suomessa? Onko muita?
AnttiH
Viestit: 1327
Liittynyt: 06 Kesä 2006 19:29
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AnttiH »

luuppi kirjoitti:Kavin sita Antin kehumaa Rush-mallia kokeilemassa. Liian lyhyt. Ja se huppukin oli kyparaa varten suunniteltu. Toki rullaamalla saa loysat pois, mutta miksi vaivautua.
- Sulla, Antti kai oli jo sellainen? Eli mihin paadyit uusostoksessa?
Ostin mainitun Arc'teryx Rush takin vuosi sitten ja käytin viime talven. Mulle just sopiva, kun ostin kokoa isomman. Tykkään myös hupusta. Omassa käytössäni tykkäsin takin keveydestä suhteessa järeyteen. Pidän myös siitä, miten huppu suojaa niskaa ja kaulaa lepoasennossaan.

Suomessa ei oikein osata käyttää tuulenpitäviä kuorilakkeja. Suosittelen kokeilemaan.
Avatar
Pepi
Viestit: 7437
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

AnttiH kirjoitti:Suomessa ei oikein osata käyttää tuulenpitäviä kuorilakkeja. Suosittelen kokeilemaan.
Millä tavalla suomalaiset sitten käyttävät niitä väärin?
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
AnttiH
Viestit: 1327
Liittynyt: 06 Kesä 2006 19:29
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AnttiH »

Pepi kirjoitti:
AnttiH kirjoitti:Suomessa ei oikein osata käyttää tuulenpitäviä kuorilakkeja. Suosittelen kokeilemaan.
Millä tavalla suomalaiset sitten käyttävät niitä väärin?
:lol: :lol: :lol: Niitä ei juuri kellään näy.
sakepe
Viestit: 2
Liittynyt: 11 Heinä 2013 11:06

Viesti Kirjoittaja sakepe »

Onkos hyviä vinkkejä mitenkä huppukarvan kiinnittäisi huppuun ( esim. Sasta The Pole), se pitäisi varmaan pystyä irroittamaan esim pesun ajaksi ??
luuppi
Viestit: 5553
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

AnttiH kirjoitti:
Korpijaakko kirjoitti:Erilaiset huput erilaisiin tarpeisiin. Esim. kiivetessä tarvitsee nähdä ympärilleen enemmän kuin hiihtäessä 500 kilometriä yhteen ja samaan suuntaan tasaisella latalla.
Alkuperäisestä kysymyksenasettelusta saa sen kuvan, että haetaan monipuolista takkia:

"sama takki toimisi sateenpitäjänä sulanmaan aikaankin"

Sasta 3 Poles on puhtaasti retkikuntatakki. Ketkä sen tarvitsevat, sen tietävät. Muut eivät sitä tarvitse :wink:
Vaikka sen Antin suositteleman takin kokeilussa reputin, niin sattumalta (Camu:ssa) tuli vastaan toinen Arcteryx, pidempi ja huppu erittain hyva, joka oli viela 100e alennettu. Toimii kaikkina vuodenaikoina ja valjyyden perusteella ajateltukin kerrospukeutumiseen, eli kay kaikille vuodenajoille.

Sasta 3 Poles tyyppisia retkikunta-asuja olen Bergansilta linkannutkin, mutta kalliita ovat. Nyt on tullut asteen verran kevyempi takki telemark-vaellukseen, hintakin (alennettuna) alkaa jo puhuttelemaan:

BERGANS
Mens Stryn Jacket (Dandelion/Red/Light Sea Blue)

SAVE 54% £249.99 £540.00
Price Guaranteed Guaranteed Best Price for this Authentic Bergans Product

Qty:
1
ADD TO BASKET
view size chart


Description
3-layer jacket specially developed for challenging ski touring. It is waterproof and windproof and made in a soft and comfortable 4-way stretch for maximum freedom of movement. The award-winning Dermizax NX membrane provides unique breathability.
Features:
Fabric: 3-layer Dermizax™ NX with 4-way stretch. Waterproof, windproof and excellent breathability.
Hood: Fixed helmet compatible hood.
Ventilation Zips: Long underarm zip vents.
Pockets: Front pockets, chest pocket, inner pocket, internal ski pass pocket, and goggle pocket in mesh for optimum breathability and ventilation. The design ensures that the front pockets do not interfere with the hip belt when you carry a backpack.
Additional Features: Detachable snowskirt. Recco® reflectors. Goggle lens cloth. Extended back. Laser cut and welded reflector details.
Use: Specially developed for ski touring. Also suitable for freeride, alpine, telemark, nordic, alpine mountaineering and outdoor.
Fabric: 3-layer Dermizax™ NX: 100 % Polyester
Weight: Men's size L: 770 g (1lb 11oz) Women's size: M: 670 g (1lb 8oz)
Vastaa Viestiin