paras pikku paistinpannu rinkkaan?
paras pikku paistinpannu rinkkaan?
Juuri hoksasin tosi napsakan sellaisen MSR:lta, mutta kahvan lukituksesta paljastui kaksi pienta muoviosaa, ja taytyyhan paistinpannua pystya kayttamaan myos nuotiolla.
Keveys olisi A ja O, kun ei se joka aterialla tule kayttoon, niinkuin taas kattilat/ pakki, jotka hyvin ajavat kahvipannun asiaa siina sivussa.
Millaisia on loytynyt?
Keveys olisi A ja O, kun ei se joka aterialla tule kayttoon, niinkuin taas kattilat/ pakki, jotka hyvin ajavat kahvipannun asiaa siina sivussa.
Millaisia on loytynyt?
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Pari Trangian nonstick-pannua on ollut, yksi Primuksen rosterinen ja nyt Primuksen nonstick. Trangian pinnoitteet ei ole kestäneet toivotulla tavalla. Rosteripannu taas oli turhan painava ja tykkäisin nonstickistä. Primuksen nonstickistä ei ole vielä paljon kokemuksia, mutta on turhan korkeat reunat omiin tarpeisiini.
Luulen, että perusteellisesti rasvapoltettu Muurikan Nuotiopaistinpannu olisi paras valinta. Jos tahtoo reissulla paistaa, niin paistaa sitten kunnon pannulla ja sietää ne grammat. Sitäkin olen käyttänty ja olen ollut tyytyväinen. Joku lyhyt ultakevyt kahva voisi olla jees, niin ei tarvitsisi aina veistellä kahvaa. Myös Muurikan Leisku on hyvä pannu, mutta turhan painava rinkkaan muuten kuin lyhyille retkille...
Luulen, että perusteellisesti rasvapoltettu Muurikan Nuotiopaistinpannu olisi paras valinta. Jos tahtoo reissulla paistaa, niin paistaa sitten kunnon pannulla ja sietää ne grammat. Sitäkin olen käyttänty ja olen ollut tyytyväinen. Joku lyhyt ultakevyt kahva voisi olla jees, niin ei tarvitsisi aina veistellä kahvaa. Myös Muurikan Leisku on hyvä pannu, mutta turhan painava rinkkaan muuten kuin lyhyille retkille...
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Juu, rasvaa mukana ilman muuta. Kaupasta laktoositon voi, jo kotoa mukan varoiksi pieni muoviastia ghee'ta (98% voirasvaa) ja silloin kunSallan lapi kuljen, olen loytanyt paikan, mista nappaan pakastettua poron kuuta mukaani (sita kuluu uskomattoman vahan per kayttokerta!).
Trangian HA kattilaa voi kayttaa p-pannun omaisesti. Ja loppukesasta, kun suunnitelmaan kuului kalastaa pari paivaa, mukana oli vahvoja foliovuokia. Nehan kestavat rinkassa, kun pakkaa vaatteita sisaan (muodon sailyttamiseksi).
Taytyypa katsoa Primuksen pannua, korkea laita on pelkkaa plussaa, koska hammentamisen voi tehda kaiken muun touhuamisen joukossa surutta.
Trangian HA kattilaa voi kayttaa p-pannun omaisesti. Ja loppukesasta, kun suunnitelmaan kuului kalastaa pari paivaa, mukana oli vahvoja foliovuokia. Nehan kestavat rinkassa, kun pakkaa vaatteita sisaan (muodon sailyttamiseksi).
Taytyypa katsoa Primuksen pannua, korkea laita on pelkkaa plussaa, koska hammentamisen voi tehda kaiken muun touhuamisen joukossa surutta.
Korpijaakko, tarkoititko tata, jossa ei ole mitaan, joka ei nuotiota kestaisi (alu-teras kerroksittain):
Height (mm): 65
Diameter (mm): 219
Weight (g): 393
Vaiko tata kevyempaa Primusta (muovitetut kahvat, voishan ne kuoria pois jo etukateen):
Ylalaidasta halkaisija220mm
Width - base:
165mm
Height:
50mm
Weight:
250g,
Joka on kokonaan alu (HA) ja siten poikkeaa vahemman vastaavan katttilan kayttamisesta"korvikkeena".
Tuo ensimmainen pakkautuu saman sarjan nuotiokattilan kanssa hyvin, mutta yhdistelmana menee jo vahan ooveriksi, kun seurueen keskimaarainen koko on yksi.
Height (mm): 65
Diameter (mm): 219
Weight (g): 393
Vaiko tata kevyempaa Primusta (muovitetut kahvat, voishan ne kuoria pois jo etukateen):
Ylalaidasta halkaisija220mm
Width - base:
165mm
Height:
50mm
Weight:
250g,
Joka on kokonaan alu (HA) ja siten poikkeaa vahemman vastaavan katttilan kayttamisesta"korvikkeena".
Tuo ensimmainen pakkautuu saman sarjan nuotiokattilan kanssa hyvin, mutta yhdistelmana menee jo vahan ooveriksi, kun seurueen keskimaarainen koko on yksi.
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Teräspannuni oli tämä.
Nykyinen nonstick-pannuni on vastaava kuin tässä setissä. Kahva siis erilainen kuin nykyään irtomyynnissä olevassa, ja mielestäni myös reunan malli poikkeaa vähän. Ei tuolle paljon käyttöä tule, mutten malta luopuakaan kun toisinaan on talviretkellä ihan kätevä keittimellä. Nuotiolle sitten Muurikkaa...
Nykyinen nonstick-pannuni on vastaava kuin tässä setissä. Kahva siis erilainen kuin nykyään irtomyynnissä olevassa, ja mielestäni myös reunan malli poikkeaa vähän. Ei tuolle paljon käyttöä tule, mutten malta luopuakaan kun toisinaan on talviretkellä ihan kätevä keittimellä. Nuotiolle sitten Muurikkaa...
Tuli tämmöinen ajatus mieleeni: Onko kukaan yrittänyt rasvapolttaa alumiinia? Pakin kansihan olisi aika optimaalinen nuotiopaistinpannu, jos siihen ei palaisi kaikki kiinni. Tai onnistuuko paistaminen reilulla rasvalla? Omat kokemukseni ovat vuosikymmenen takaa ja muistan vain, että kaikki paloi kiinni.
-
- Viestit: 1571
- Liittynyt: 19 Joulu 2008 11:36
Jos joku tekisi ohutta hiiliteräspannua, siis samaa vahvuutta kuin aasialaiset wok-pannut, niin olisi luultavasti erinomainen. Kotona on ollut kovassa käytössä kaasuliedellä em. wok-pannu, tosi hyvä. Partiokaupan ns. lättypannun teräs ei ole yhtä hyvää laatua. Trangian nonstick on ihan käyttökelpoinen myös tulilla.
Kuvailutulkki
Kaikkein maistuvinta paistettua haukea sain syödä Rommaenolla kauan sitten. Pakin kanteen laitettiin reilusti voita ja siinä haukifileet kypsyivät palamatta kiinni.mkalima kirjoitti:Tuli tämmöinen ajatus mieleeni: Onko kukaan yrittänyt rasvapolttaa alumiinia? Pakin kansihan olisi aika optimaalinen nuotiopaistinpannu, jos siihen ei palaisi kaikki kiinni. Tai onnistuuko paistaminen reilulla rasvalla? Omat kokemukseni ovat vuosikymmenen takaa ja muistan vain, että kaikki paloi kiinni.
Meni herkuttelun puolelle kylläkin, tikunnokassakin paistettunakaan Romman haukea ja taimenta ei erota toisistaan.
Onnistuin kauan sitten löytämään huoltoasemalta peltisiä teflonpaistinpannuja. Ostin useampia eli kaikki mitä siellä oli. Pitäkää silmänne auki, jos vielä jossain olisi vastaavaa. Kun vielä tehtäisiin kermaamisella pinnoitteella pinnoitettuja keveitä peltisiä pannuja niin rasvaa ei paljoa tarvitsisi.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Ok. Mä oon ilmeisesti paistanut liian vähällä rasvalla tai liian kuumassa. Pitääpä yrittää uudelleen.sahamies kirjoitti: Pakin kanteen laitettiin reilusti voita ja siinä haukifileet kypsyivät palamatta kiinni.
Meni herkuttelun puolelle kylläkin, tikunnokassakin paistettunakaan Romman haukea ja taimenta ei erota toisistaan.
Pakki on hieno keksintö ja korvaa keittimen hyvin, jos vaan voi tehdä tulet joka ilta. Kannen teräskahva on turhan painava, sitä voisi ehkä keventää.