Tuo on varmasti OK pannu, mutta on ihan peltipannuna, en tiedä miten hyvin ottaa vastaan rasvapolton ja sitä myötä liukkaan pinnan. Yhtä tuommoista peltipannua käsittelin oikein ajatuksella pellavansiemenöljyllä samalla kun isompaa valurautaista wokkia tein ja siihen en ainakaan saanut kunnon pintaa aikaiseksi..StefanG kirjoitti:https://www.partioaitta.fi/ada-bau-lettupannu-1002761/Buli kirjoitti:Liekkö joskus jonkun retkimallisen hiiliteräspannun vielä löytäisin..
paras pikku paistinpannu rinkkaan?
Mies voi lähteä lapista, mutta lappi ei koskaan lähde miehestä.
Sianrasva on varmaan hyvä hiiiteräs-rautapannun rasvanpolttoon, itse käytin alusta asti rypsiöljyä - aikomus oli hankkia tarkoitukseen myytävää "erikoisrasvaa", vaan on jäänyt kun ei kylältä löydy, eikä ole viitsinyt netin kautta tilata ainakaan vielä.
Hyvä kerros on rypsiöljylläkin pohjaan tullut. Kerran jouduin sen hiomaan pois, kun laitoin epähuomiossa tomaattia muun kokattavan sekaan ja pohjasta irtoili osa poltettua kerrosta , tätä ns. luonnon teflonia (teflonia on varmaan erinäinen määrä liuennut aikoinaan ruuan sekaan vaikka puu/muovilasta ollut käytössä teflonpohjan paljastuneista kohdista päätellen).
Tuo Partioaitan pannu on näemmä kupera pohjasta, joten siihen voi polttaa pohjakerroksen vain kaasuhellalla. Käyhän se retkikeittimelläkin.
Kuumaan uuniinkin pannun voi pistää voideltuna. Olen laittanut välillä oman pannun kuumaan puuhellan uuniin , on toiminut.
Pannuahan pitää hoitaa: itse pesen sen heti käytön jälkeen kuumalla vedellä ja useimmiten poltan samantien uuden ohuen kerroksen rypsiöljyä pintaan. Jos en polta niin ainakin sivelen ölyisellä talouspaperin tupolla pannun sisältä.
Muistaakseni Stefan on ammattilainen, joten kerrohan vinkkejä : otetaan mielellään vastaan!
Hyvä kerros on rypsiöljylläkin pohjaan tullut. Kerran jouduin sen hiomaan pois, kun laitoin epähuomiossa tomaattia muun kokattavan sekaan ja pohjasta irtoili osa poltettua kerrosta , tätä ns. luonnon teflonia (teflonia on varmaan erinäinen määrä liuennut aikoinaan ruuan sekaan vaikka puu/muovilasta ollut käytössä teflonpohjan paljastuneista kohdista päätellen).
Tuo Partioaitan pannu on näemmä kupera pohjasta, joten siihen voi polttaa pohjakerroksen vain kaasuhellalla. Käyhän se retkikeittimelläkin.
Kuumaan uuniinkin pannun voi pistää voideltuna. Olen laittanut välillä oman pannun kuumaan puuhellan uuniin , on toiminut.
Pannuahan pitää hoitaa: itse pesen sen heti käytön jälkeen kuumalla vedellä ja useimmiten poltan samantien uuden ohuen kerroksen rypsiöljyä pintaan. Jos en polta niin ainakin sivelen ölyisellä talouspaperin tupolla pannun sisältä.
Muistaakseni Stefan on ammattilainen, joten kerrohan vinkkejä : otetaan mielellään vastaan!
Ei ihan rinkkaan kannettavaksi sopivasta valurautapannusta: Minulla on ollut 25v retkikäytössä Upon valurautapannu. On mainio retkille, joissa tavarat ovat selässä vain vähän aikaa. Vain kerran olen sen varsinaisesti joutunut pesemään, kun hiiri silppusi sille paistinlastan kotona varastossa. Muuten olen huoltanut pannua vain nuotiolla. Riippuen paistettavasta. Kermaperunoiden jälkeen täytyy vähän lämmittää vettä tai sulatta lunta ja putsailla sillä enimpiä pois. Aina viimeisenä sulatan voita runsaasti pannuun ja kuivaan talouspaperilla liiat pois. Lettujen, pihvien läskin tms. jäljiltä riittää rasva putsaukseen. Ulkopintoja pyyhin lumeen tai sammaleisiin silloin tällöin.
Kannettavaksi ostin Muurikan pannun, mutta se on vielä ekoilla käytöillä ja vielä ei ole kunnon rasvapatinaa pinnassa. Hyvä alku kuitenkin. Se taitaa olla ihan hyvä kompromissi painon ja käytettävyyden suhteen. Ihan ohut ei vaan toimi. Minusta.
Kannettavaksi ostin Muurikan pannun, mutta se on vielä ekoilla käytöillä ja vielä ei ole kunnon rasvapatinaa pinnassa. Hyvä alku kuitenkin. Se taitaa olla ihan hyvä kompromissi painon ja käytettävyyden suhteen. Ihan ohut ei vaan toimi. Minusta.
-
- Viestit: 351
- Liittynyt: 25 Tammi 2008 22:32
Mahtaako Bilteman Retkipannusta olla mihinkään? Ruostumatonta terästä!
https://www.biltema.fi/vapaa-aika/puuta ... 2000035991
https://www.biltema.fi/vapaa-aika/puuta ... 2000035991
-
- Viestit: 10
- Liittynyt: 28 Huhti 2019 19:41
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
-
- Viestit: 2678
- Liittynyt: 11 Tammi 2006 21:08
- Paikkakunta: Jyväskylä
Edellisellä hiihtovaelluksella oli mukana tämä ja en voi kuin kehua sitä. Riittävän iso, että siinä viitsii tehdä kastikkeen kahdelle, varmaan saisi tehtyä pastakastikkeen tms neljällekin. Ainakin talvella aion käyttää sitä jatkossakin.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
If you don´t like it, here I stand"
En paistanut lettuja (itseasiassa en ole niitä retkellä +30 vuoteen paistanut), lähinnä teen paistinpannulla kastikkeita tms muun lisukkeeksi. Lettupannuksi on varmaan 1000 parempaa valintaa, vaikka kait tuolla letunkin joku heittämällä kääntää.Walker kirjoitti:^Hyvän näköinen paistinpannu. Paistoitko lettuja? Näyttää siihen tarkoitukseen kovin korkeareunaiselta.
"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
If you don´t like it, here I stand"