paras pikku paistinpannu rinkkaan?
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Kävin muilla asioilla paikallisessa Puuilossa. Kävelin astiahyllyn ohi ja bongasin matalalaitaisen, erittäin kevyen pinnoitetun lettupannun. Tarkoitettu siis tavalliselle liedelle, mutta painoi näppituntumalla saman verran kuin Primuksen nonstick-pannu. Kahva muovia, mutta senhän voi tehtailla itse uusiksi jos pannu on muuten passeli.
PS. Mikä siinä pakissa on niin erityisen hienoa? Olen sellaista käyttänyt ja minulla taitaa kaksi ollakin, mutta useammin tulisteluun lähtee mukaan pieni titaanikattila...
PS. Mikä siinä pakissa on niin erityisen hienoa? Olen sellaista käyttänyt ja minulla taitaa kaksi ollakin, mutta useammin tulisteluun lähtee mukaan pieni titaanikattila...
Eihän siinä mitään supererikoista ole, mutta näppärästi sillä keittää sopat, pöperöt ja kahvit pienelläkin nuotiolla. Saman tekee toki monella muullakin vehkeellä. Pakkia on vaan tullut käytettyä, kun semmoisen omistan. Muoto on ehkä hieman parempi avotulelle kuin lieriön kattilan, mutta ehkä enemmän nyanssi. Ja toki katu-uskottavuus tunturissa säilyy pakilla paremmin kuin high-tech-keittimillä.Korpijaakko kirjoitti:PS. Mikä siinä pakissa on niin erityisen hienoa? Olen sellaista käyttänyt ja minulla taitaa kaksi ollakin, mutta useammin tulisteluun lähtee mukaan pieni titaanikattila...
Itselläni on ikivanha peltipannu, jolla olen lättyjä ja kaikkea muutakin (mm. pannupizzaa) paistellu nuotiolla parikymmentä vuotta. Reunat on sopivan viistot, niin lättyjen kääntelykin käy heittämällä ilman lastaa. Yli puoli kiloa painaa varsineen.
Se paistaminen etenkin nuotiolla on vähän taitolaji, että osaa arvioida pannun kuumuuden oikein.
Aiemmin kun tuli lättyjä paistettua tiuhaan ja paljon, ei välillä ollut edes lastaa mukana ja hyvin sujui. Nykyään kun on tullu retkeiltyä enempi alueilla joilla ei notskia saa/voi tehdä, niin on jääny nuotioretket vähemmälle, eikä tahdo edes letun paisto onnistua kun palaa pohjaan, pannu on liian kuuma tai kylmä...
Partioaitassa on välillä ollut kotimaisia pellistä prässättyjä pannuja, jotka toimivat kohtuu hyvin.
Se paistaminen etenkin nuotiolla on vähän taitolaji, että osaa arvioida pannun kuumuuden oikein.
Aiemmin kun tuli lättyjä paistettua tiuhaan ja paljon, ei välillä ollut edes lastaa mukana ja hyvin sujui. Nykyään kun on tullu retkeiltyä enempi alueilla joilla ei notskia saa/voi tehdä, niin on jääny nuotioretket vähemmälle, eikä tahdo edes letun paisto onnistua kun palaa pohjaan, pannu on liian kuuma tai kylmä...
Partioaitassa on välillä ollut kotimaisia pellistä prässättyjä pannuja, jotka toimivat kohtuu hyvin.
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Olisiko jo ketjussa kehuttu OPAn/Muurikan lettupannu?luuppi kirjoitti:Kiitos vinkista
"
Partioaitassa on välillä ollut kotimaisia pellistä prässättyjä pannuja, jotka toimivat kohtuu hyvin."
- muistaako kukaan merkkia? En ole nahnyt,vaikka kayn monta kertaa vuodessa (siella ihan vain silla kun on helppo paikka poiketa)
En ole keittiömestari enkä metallimies, mutta arvelen rasvapoltolla tarkoitettavan *huokoisen* valuraudasta tehdyn pannun/padan käsittelyä, joka kuuluu valurauta-astian säännölliseen huoltoon ja suoritettavaksi erityisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa. Alumiini ei taida olla huokoista eikä sovellu rasvapolttoon tai ei tarvitse sitä.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Alumiinihan on huokoista (HA kasittelyn jalkeen pinta ei kai ole?).
Tavallisesta en osaa sanoa sita enka tata, mutta HA:n myyja neuvoi rasvapoltamaan. En usko sen olevan tarpeen, koska toimii kuin muutkin non-stickit, ilman etta olisi pinnoite? Eli toimii yhta hyvin, muttei o!e samalla tapaa herkka naarmuuntumiselle, tai ylikuumentumisesta (tyhjana) kuoriutumaan.
Tavallisesta en osaa sanoa sita enka tata, mutta HA:n myyja neuvoi rasvapoltamaan. En usko sen olevan tarpeen, koska toimii kuin muutkin non-stickit, ilman etta olisi pinnoite? Eli toimii yhta hyvin, muttei o!e samalla tapaa herkka naarmuuntumiselle, tai ylikuumentumisesta (tyhjana) kuoriutumaan.
Ursus kirjoitti:En ole keittiömestari enkä metallimies, mutta arvelen rasvapoltolla tarkoitettavan *huokoisen* valuraudasta tehdyn pannun/padan käsittelyä, joka kuuluu valurauta-astian säännölliseen huoltoon ja suoritettavaksi erityisesti ennen ensimmäistä käyttökertaa. Alumiini ei taida olla huokoista eikä sovellu rasvapolttoon tai ei tarvitse sitä.
Niin, tässähän se on tuon kysymyksen ydin. Jos alumiinia voi rasvapolttaa jollain tavalla, niin pakin kannesta saa oivan paistinpannun. Sellaisenaan se on liian herkkä polttamaan ruoan kiinni.
-
- Viestit: 1211
- Liittynyt: 06 Helmi 2006 22:22