Kaasukeittimen valinta
-
- Viestit: 141
- Liittynyt: 31 Heinä 2013 09:13
Sinä sen jo totesit. Primus on laadukas ja kestävä tuotemerkki. Esittämäsi keitin sopii vakaana ja järeänä hyvin kokkailuun isommalla porukalla suurillakin kattiloilla tai paistamiseen kalastusreissuilla. Varmasti hyvä valinta. Ainoa miinus on paino jos varusteiden painolla on merkitystä. Itse käytän noin 300g kevyempää keitinsysteemiä eikä varsinaista keittimen tuulisuojaa ole mukana. Siten esimerkiksi avotunturissa keittopaikka täytyy valita huolella ja tarvittaessa kokata teltan absidissa. Miinusta on se että pienikin tönäys kaataa kattilan ja kaasua saattaa joskus kulua ylimääräistä. Kokeilemalla löytyy itselle sopiva varustus. Se on mukavaa mutta tulee harmittavaa kyllä melko tyyriiksi.
Jos ajautuu ja yleensäkin pääsee kesällä puuttomalle alueelle niin voisin turvautua kaasukeittimeen. Käyköhän tähän vanhaan keittimeen jokin lähempää löytyvä patruuna kuin mainittu Campingaz?tst kirjoitti:Ajattelin hommata kevyen kaasukeittimen varuiksi koska luulin että kätköistä löytyneeseen Primus 2281 -keittimeen ei saa enää kaasupatruunaa. Ilmeisesti siihen käy myynnissä oleva patruuna "Unsurprisingly, Campingaz cartridges fit the stove." Jos näin on niin tällä mennään ja vanhassa kaasussakin on vielä potkua: https://goo.gl/T4xTCc
-
- Viestit: 55
- Liittynyt: 28 Joulu 2013 11:45
Kaasukeittimen valinta
https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... upatruunattst kirjoitti:Jos ajautuu ja yleensäkin pääsee kesällä puuttomalle alueelle niin voisin turvautua kaasukeittimeen. Käyköhän tähän vanhaan keittimeen jokin lähempää löytyvä patruuna kuin mainittu Campingaz?tst kirjoitti:Ajattelin hommata kevyen kaasukeittimen varuiksi koska luulin että kätköistä löytyneeseen Primus 2281 -keittimeen ei saa enää kaasupatruunaa. Ilmeisesti siihen käy myynnissä oleva patruuna "Unsurprisingly, Campingaz cartridges fit the stove." Jos näin on niin tällä mennään ja vanhassa kaasussakin on vielä potkua: https://goo.gl/T4xTCc
Näyttäisi aivan tavalliselta venttiilittömältä puhkaistavalta kaasupatruunalta. Ainakin toistaiseksi olen niitä löytänyt Suomesta (parin kolmen vuoden välein ostellut). Minulla sattuu olemaan 60 luvun puolivälistä originaali metallinen Campingaz keitin, joka pelittää edelleen. Pitäisi laittaakin tonne kestävien retkeilyvälineiden säikeeseentst kirjoitti:Jos ajautuu ja yleensäkin pääsee kesällä puuttomalle alueelle niin voisin turvautua kaasukeittimeen. Käyköhän tähän vanhaan keittimeen jokin lähempää löytyvä patruuna kuin mainittu Campingaz?tst kirjoitti:Ajattelin hommata kevyen kaasukeittimen varuiksi koska luulin että kätköistä löytyneeseen Primus 2281 -keittimeen ei saa enää kaasupatruunaa. Ilmeisesti siihen käy myynnissä oleva patruuna "Unsurprisingly, Campingaz cartridges fit the stove." Jos näin on niin tällä mennään ja vanhassa kaasussakin on vielä potkua: https://goo.gl/T4xTCc
^Kiitoksia! Ite oon luonnontulimiehenä onnistunut välttämään kaasukeittimiä, eikä niitä ole ees reissussa ollut. Viimeksi paistelin kananmunia isommalla kaasukeittimellä Lentuankuskella joskus -85. Voiko tuollaisen puhkaistavan irrottaa jos se ei ole tyhjä vai pitääkö poltella tyhjäksi? Tutkailin ja tämä pitäisi käydä tuohon 2281:n. https://www.kaasuvalo.fi/verkkokauppa/c ... 4-kpl.html
Ei voi irroittaa. Viimeisten kaasujen polttelu vaatii kärsivällisyyttä. Pyrin löytämään auringonsäteen lämmitämään pulloa niin palaa vähän sähäkämmin.tst kirjoitti:^Kiitoksia! Ite oon luonnontulimiehenä onnistunut välttämään kaasukeittimiä, eikä niitä ole ees reissussa ollut. Viimeksi paistelin kananmunia isommalla kaasukeittimellä Lentuankuskella joskus -85. Voiko tuollaisen puhkaistavan irrottaa jos se ei ole tyhjä vai pitääkö poltella tyhjäksi? Tutkailin ja tämä pitäisi käydä tuohon 2281:n. https://www.kaasuvalo.fi/verkkokauppa/c ... 4-kpl.html
Ostin Teidän viksumpien suosittelemana Optimus Vega keittimen talvella.
Viikonloppuna tuli testattua sitä Lauhanvuoressa, hyvin tuntuu pelittävän!
Vaan, nyt oliskin kysymys.
Kesäkuussa Karhunkierrokselle, kuinkapaljon kaasua pitää varata mukaan? Päivien lukumäärää en ole tarkkaan pohtinut, mutta max 7pv taitaa reissuun saada kulumaan.
Kokkaan siis oikeaa ruokaa, ei mitään 'lisää vain vesi' tyyppistä. Aamulla puuro + tee, päivällä päivällinen, nälkän mukaan välipala/lounas (harvemmi) ja illalla vielä 'oikea' ruoka ja tee.
Yhtään mitään käsitystä ei ole kaasun kuluvuudesta?
Viikonloppuna tuli testattua sitä Lauhanvuoressa, hyvin tuntuu pelittävän!
Vaan, nyt oliskin kysymys.
Kesäkuussa Karhunkierrokselle, kuinkapaljon kaasua pitää varata mukaan? Päivien lukumäärää en ole tarkkaan pohtinut, mutta max 7pv taitaa reissuun saada kulumaan.
Kokkaan siis oikeaa ruokaa, ei mitään 'lisää vain vesi' tyyppistä. Aamulla puuro + tee, päivällä päivällinen, nälkän mukaan välipala/lounas (harvemmi) ja illalla vielä 'oikea' ruoka ja tee.
Yhtään mitään käsitystä ei ole kaasun kuluvuudesta?
Kunhan Kuljeksin
http://norpinjutut.blogspot.fi/
http://norpinjutut.blogspot.fi/
Tuon on pakko pitää sisällään makaroninkeittelyä ja reilusti kahvitaukoja, eli siitä "oikean" ruoan kokkaajalle joku numeroarvo mistä lähteä.StefanG kirjoitti:Varuste.net-sivulla väitetään että kesäkulutus on 50g/päivä/henkilö.
Nimittäin ei se ainakaan pussiruoan syöjän kulutus ole, koska itselläkin kestää sata grammaa kaasua vajaan viikon. Lisää-vesi ruokia menee pari-kolme päivässä, ja parit kahvit, mitään ei keitetä pidempään.
Sellainen hyvä keskiarvo puolen litran kiehautukseen menevästä kaasusta on joku 6-7 grammaa. Olettaa kesäkelin, melko tuulettoman paikan ja veden joka ei ole ihan nolla-asteista, ja sen että keitintä osaa käyttää (ei täydellä teholla, ei liian pienipohjaisella kattilalla, kansi tietenkin paikoillaan). Lämmönvaihdinritilällä varustetut kattilat ovat tuosta tehokkaampia, olikohan Jetboililla kulutus luokkaa 5 grammaa / puoli litraa tai allekin.
Tuostapa laskee että päivässä 3 x 0.5 litraa kiehauttaessa kuluu n. 20 grammaa päivälle, eli 5 päivää 100 gramman kanisterilla. Kokemuspohjaisesti aika tarkasti kohdallaan.
Keittimissä on jotain eroja, mutta ei niin kauhean paljoa, koska palavasta kaasusta kuitenkin lähtee se tietty lämpömäärä grammaa kohti. Tuulella tietysti korostuu tuulensieto, ketjussa mainittu BRS-3000T ei oikein edes saa kiehautettua vettä riittävällä viimalla (mutta sitä onkin pöljää edes yrittää käyttää ilman tuulensuojaa).
Haudutukseen ja kiehumisen ylläpitoon kuluvasta kaasusta mulla ei ole oikein käsitystä. Senhän voi testatakin kuplittamalla vettä vaikka puoli tuntia ja mittaamalla keittiövaa'alla paljonko kanisterin paino putosi, niin saa laskettua vaikka 10 min pastan keittoon vaadittavan kaasumäärän.
Tuostapa laskee että päivässä 3 x 0.5 litraa kiehauttaessa kuluu n. 20 grammaa päivälle, eli 5 päivää 100 gramman kanisterilla. Kokemuspohjaisesti aika tarkasti kohdallaan.
Keittimissä on jotain eroja, mutta ei niin kauhean paljoa, koska palavasta kaasusta kuitenkin lähtee se tietty lämpömäärä grammaa kohti. Tuulella tietysti korostuu tuulensieto, ketjussa mainittu BRS-3000T ei oikein edes saa kiehautettua vettä riittävällä viimalla (mutta sitä onkin pöljää edes yrittää käyttää ilman tuulensuojaa).
Haudutukseen ja kiehumisen ylläpitoon kuluvasta kaasusta mulla ei ole oikein käsitystä. Senhän voi testatakin kuplittamalla vettä vaikka puoli tuntia ja mittaamalla keittiövaa'alla paljonko kanisterin paino putosi, niin saa laskettua vaikka 10 min pastan keittoon vaadittavan kaasumäärän.
Jos edes auttavasti osaa ommella niin suosittelen lämpösuojan ompelemisen neopreenistä jos haluaa hauduttaa. Olen itse ommellut yhdelle litran kattilalle. Kokeessa kaadoin kiehuvaa vettä ja vielä puolen tunnin päästä oli vesi niin kuumaa että sormia ei tohtinut pitää vedessä, poltti. Olin liimannut neopreeniä myös kannen päälle. Se oli 5mm paksua neopreeniä.