Jerkyliha
No niin takaisin sivistyksessä. Eipä tuossa montaa päivää muistaakseni mennyt. Oisko noin kolmessa, neljässä päivässä tullut.
Täytyy sanoa, että hyvää oli tuo jerkyliha, kun sotki sen mummonmuussin sekaan (ne maustetut on kyllä hyviä mmmm). Ens reissulle lähtee päivälliseksi pelkästään tuota jerkyä ja muussia
Täytyy sanoa, että hyvää oli tuo jerkyliha, kun sotki sen mummonmuussin sekaan (ne maustetut on kyllä hyviä mmmm). Ens reissulle lähtee päivälliseksi pelkästään tuota jerkyä ja muussia
Mulla meni 2 viikkoa tilauksesta siihen, että tuote oli kotona. Laittoivat pari päivää tilauksesta mailin, että nyt on uusi satsi tulossa ja menee jonkin aikaa, mutta saan sitten pitemmän säilyvyyden. Tänään se tuli ja vuoden päässä päiväys. Kyllä se hyvää on. Onneksi ei ollut kovin kiire tuon kanssa. Toissa päivänä kysysyin toimituksen perään kun ei alkanut kuulua, ja vastasivat siihen kysymykseen heti. Eipä ole valittamista, vaikka hieman kestikin toimitus.
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Älkää nyt sentään noin halpaa jauhelihaa kuivatko, jotain vanhentunutta jätettä siinä on kuitenkin liian suurella todennäköisyydellä. Mahatauti yhdellä vuoden tärkeimmistä reissuista ei liene se toivottava juttu, eihän? Luokkaa kympin kilo saa oikein laadukasta ja tuoretta tavaraa, jauhattaa vaikka paistia lihatiskillä jos sellainen vielä jostain löytyy. Ja päädytään tuohon jerkyhintaan, mutta hintaero tuohon pa*kaan jää kuitenkin jonnekin kaljatuoppiluokkaan. Tai tuo vinetot Superalkosta ja säästää siinä...
-
- Viestit: 6935
- Liittynyt: 07 Touko 2009 16:14
- Paikkakunta: Etelä-Karjala
- Viesti:
Joo, täytyy myöntää, että pääasiassa kuivaan vähärasvaiseksi leikattua hirvenjauhelihaa. En halua edes arvata kilohintaa kaupassa, enkä laske sitä käyttämälleni lihallekaan.
Keväällä Grönlannin reissuun tarvitsi enemmän kuin oli ja ostin kaupasta tarjoustavaraa (juuri silloin ei saanut 2,50eur/kg sisäänheitto hintaan vaan oli siinä 4-5eur luokassa). Luotan aistinvaraiseen havainnointiin. Grönlannissa vatsa toimi erinomaisesti ja kuivattu jauhelihakin maistui tavalliseen tapaan.
Keväällä Grönlannin reissuun tarvitsi enemmän kuin oli ja ostin kaupasta tarjoustavaraa (juuri silloin ei saanut 2,50eur/kg sisäänheitto hintaan vaan oli siinä 4-5eur luokassa). Luotan aistinvaraiseen havainnointiin. Grönlannissa vatsa toimi erinomaisesti ja kuivattu jauhelihakin maistui tavalliseen tapaan.
Varsinkin noin eksoottiselle reissulle lähtiessä valitsisin jotain muuta kuin kauppojen halvinta laatua. Jauheliha on tunnetusti kovin herkkää. En yleensä käytä jauhelihaa (nimim. vieläkin Poroa Pakkanen Pullollaan), mutta enpä kuitenkaan muista tuollaiseen 2,50 euron kilohintaan täällä pääkaupungissa törmänneeni...
Jaa, pitääkin reissun jälkeen alkaa vaikka jerkyn tekoon, velimies lopetti porohommat ja taitaa kuivalihan saanti mennä huonoksi. Ja kyllä poromies bisneksen osaa, sukulaistenkin kanssa. Mutta laadusta olen mielelläni maksanut melkein tuplahinnan tuohon ulkomaan tavaraan verrattuna.
Jaa, pitääkin reissun jälkeen alkaa vaikka jerkyn tekoon, velimies lopetti porohommat ja taitaa kuivalihan saanti mennä huonoksi. Ja kyllä poromies bisneksen osaa, sukulaistenkin kanssa. Mutta laadusta olen mielelläni maksanut melkein tuplahinnan tuohon ulkomaan tavaraan verrattuna.
kuka tuon jerkyn laatuakaan tietää.Pro kirjoitti:Älkää nyt sentään noin halpaa jauhelihaa kuivatko, jotain vanhentunutta jätettä siinä on kuitenkin liian suurella todennäköisyydellä. Mahatauti yhdellä vuoden tärkeimmistä reissuista ei liene se toivottava juttu, eihän? Luokkaa kympin kilo saa oikein laadukasta ja tuoretta tavaraa, jauhattaa vaikka paistia lihatiskillä jos sellainen vielä jostain löytyy. Ja päädytään tuohon jerkyhintaan, mutta hintaero tuohon pa*kaan jää kuitenkin jonnekin kaljatuoppiluokkaan. Tai tuo vinetot Superalkosta ja säästää siinä...
Ei oo häränpäivää!!
^En ole tilannut, nyt kurkin sivuja ja monessa maussa oli sold out teksti. Toimitus Suomeen oli 18€
eli milteipä kannattaisi tilata kaikki jäljellä olevat pussit ja niitä taisi olla 1-5/maku. (Meinasin tilata pari pussia mutta tuo kulupuoli oli liikaa sille määrälle). Joku tilaa kaikki ja jaetaan kulut ja pussit.
EDIT Juna tais männä jo, nopeat söi hitaat! (Oli enää pari hassua pussia).
eli milteipä kannattaisi tilata kaikki jäljellä olevat pussit ja niitä taisi olla 1-5/maku. (Meinasin tilata pari pussia mutta tuo kulupuoli oli liikaa sille määrälle). Joku tilaa kaikki ja jaetaan kulut ja pussit.
EDIT Juna tais männä jo, nopeat söi hitaat! (Oli enää pari hassua pussia).
^Smokea oli eilen 4 jäljellä nyt loppu, cajun eilen 10 jäljellä ja juuri nyt 7, muitakin muutoksia oli eilen mutta perusmaut olivat nollilla. Pari cujunia lunastan joltain jos vain joku tilaa loput, halavalla sais koska jossain oli maininta että raakalihaa menee 3,5-4 kg yhden kuivakilon valmistukseen.