Akka View kokemuksia?

suvereeni
Viestit: 50
Liittynyt: 26 Heinä 2013 23:06

Akka View kokemuksia?

Viesti Kirjoittaja suvereeni »

En löytänyt oma ketjua tästä ja telttakeskustelusta hankala yksittäistä telttaa kaivella. Joten otetaan oma ketju tälle mallille.

Eli kiinnostaisi Akka View. Nykyinen perinteinen Akka 3 on kyllä sinänsä toimiva, mutta siinä on muutama hankaluus:
-kahden hengen käytössä absidissa tavarat sekaisin (View:ssä molemmilla omat absidit)
-Aurinkoisella kelillä kuin uuni (View:ssähän tätä ongelmaa ei ole kun seinät saa auki pelkälle verkolle)

Hiplasin View:tä paikallisesa Partioaitassa. Muutama kysymys:
-Jääkö vesi seisomaan katolle?
-Vuotaako katolla olevista poikittaissaumoista?
-Jos vuotaa niin oletteko käsitelleet saumoja silikonilla ja korjautuiko ongelma (=vuotaako vielä sen jälkeen kankaasta läpi)
-Mites tuulen kestävyys?
-Koko: tilat vrt perinteinen akka?
-Muita kommentteja/kokemuksia?

Kiitos jo etukäteen !


Avatar
Sini-Marja
Viestit: 250
Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49

Viesti Kirjoittaja Sini-Marja »

Jee, maailmassa on sittenkin ainakin yksi ihminen minun lisäkseni joka on kiinnostunut kyseisestä teltasta. :D Alla olevasta linkistä löydät blogini, jossa on jotain pientä juttua Viewistä. Omani ostin noin kuukausi sitten, ja käyttökokemusta on kahdesta yöstä pihalla ja yhdestä pikkuvaelluksesta. Samalla meiltä lähti uuteen kotiin Akka Endurance 3 -teltta.

Vastauksena kysymyksiisi:

-Jääkö vesi seisomaan katolle?: Ei jää. Teltta on helppo pystyttää pinkeäksi, joten vesi valuu nopsaan pois katolta. Esimerkiksi Akka Enduranceen verrattuna View säilytti paremmin pinkeän mallinsa sateesta huolimatta. Vaikka tunnelin pystyttäisi rumpukalvon tiukaksi, se tuppaa aina vähän löystymään. Ainoa ongelma mitä veden kanssa voi olla on se (tämä on ongelma kaikkien kupoleiden kanssa) että märkää ovea avatessa pitää olla varovainen ettei kippaa vettä teltan sisälle. Mutta tästäkin selviää kun vain keskittyy siihen mitä tekee.

-Vuotaako katolla olevista poikittaissaumoista?: Ei ole vuotanut ainakaan meidän käytöllä vielä. Minivaelluksella satoi koko yön.

-Jos vuotaa niin oletteko käsitelleet saumoja silikonilla ja korjautuiko ongelma (=vuotaako vielä sen jälkeen kankaasta läpi): Ei ole ollut vielä tarvetta.

-Mites tuulen kestävyys?: Tämä huoletti minuakin eniten, kun teltta on lähdössä heinäkuussa Islantiin. Ihan hirveästi ei ole kokemusta tullut kovista tuuliolosuhteista, mutta muutaman kerran telttaa pystyttäneenä olen jo vakuuttunut että kyllä se kestää. Rakenne on pikkaisen korkeampi kuin normaalikupoleissa, mutta muoto on kuitenkin virtaviivainen ja kaaret tukevat.

-Koko: tilat vrt perinteinen akka?: Korkeus on aivan luksusta! Ollaan mieheni kanssa molemmat pitkiä, joten on ihana kun saa istua selkä suorana teltassa ja silti mahtuu sukkaa, paitaa ja nyssäkkää roikkumaan kattoon. Normaalimittainen kaverini sai vaihdettua vaatteet kumarassa seisoen. Kuten jo totesit tuosta absidihommasta, niin on kiva että molemmille on omat absidit joihin pääsee käsiksi makuuasennosta ja kaikki tavarat voi levittää silleen käden ulottuville ilman että tarvitsee könytä tunnelin absidin toiseen päähän. Sisäteltalla on pituutta riittävästi, sanoisin melkein että voisi olla 10 cm vähemmänkin. Sisäteltan leveys on myöskin riittävä vaikka kahdelle leveämmällekin makuualustalle. Jälleen kerran ottaisin omaan käyttöön 10 cm pois niin olisi just passeli. Mutta en valita, hyvä näin. :)

-Muita kommentteja/kokemuksia?: Ensimmäinen yö Hirvaan kierroksella ja majoittuminen Lehtosenjärvelle. Melkoisesti hyttysiä kimpussa, aurinko paistaa ja järvellä paljon joutsenia. Pystytetään teltta siten että toinen absideista on käännetty järvelle päin. Ladataan toinen absidi täyteen meidän tavaroista, ja toinen kääritään ylös "näköala-asentoon". Siinä sitten istutaan hyttysverkon suojissa ja nautitaan esteettömästä näkymästä järvelle ja kokkaillaan. Tuo oli se hetki kun sanoin, että tämä on ihan pirun hyvä teltta. Laavu ja kupoli samassa paketissa. :)

Ollaan kyllä hankkimassa Hillebergin Keron talvikäyttöön, mutta tästä Viewistä toivotaan luotettavaa kolmen ajan kumppania koti- ja ulkomaan reissuihin. Meillä oli monta muutakin vaihtoehtoja, esimerkiksi Marmotin teltat mutta lopulta luottamus Fjällrävenin kankaisiin ja kestävyyteen vei voiton. Minusta 3 kg noin tilavasta ja monikäyttöisessä teltassa ei ole paino eikä mikään.
luuppi
Viestit: 5553
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Tuo " Laavu ja kupoli samassa paketissa" minullekin tuli mieleen, kun kavin istuskelemassa kaupassa pystytetyn sisalla. Paras teltta sitten oranssisesta puuvilasta tehdyn Sopun, josta tosin tuli vesi lapi, painoi kuin synti eika ollut tuota nakoalaakaan (vaikka valoa sentaan tuli sisaan).
- on suunnitelmissa hankkia (ajan myota), koska painosarjassa on sille aukko: 400g - 900g - 2000g ---3kg---
ja 4.8 talvi/vuoristoteltalle. Joku syyhan taytyy keksia, sen
verran iso investointi kuitenkin!

Tata "The sides don’t quite reach the ground and the inner has a lot of mesh, so in really foul weather this is going to be draughtier than some other designs, - See more at: http://www.livefortheoutdoors.com/Gear- ... Rris2.dpuf" en kaupassa huomannut, onko tuo kommentin alkupuoli myos kaytossa kaynyt ilmi?
Avatar
Sini-Marja
Viestit: 250
Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49

Viesti Kirjoittaja Sini-Marja »

Saman lauseen lukaisin ostopäätöstä punnistessa. Onhan se totta että sisäteltta on lähes kokonaan verkkoa, joten lämpöä poistuu enemmän. Sama on käytössä monen muun kevyttelttavalmistajan teltoissa. Jos on oikein kylmät kelit tämä saattaa olla ongelma, mutta yleensä niistä selviää makuupussilla ja vaatetusta lisäämällä. Talvikäyttöön tästä teltasta ei kyllä ole jos ei sitten tilaa fjällulta toista sisätelttaa. :)

Lämpimässä taas oli positiivista huomata, että verkkosisätelttaan ei tosiaan kerää kosteutta ihmisistä kun tuuletus on niin tehokasta. Eli ei enää semikosteita makuupussin jalkopäitä tai niskaan valuvaa vesinoroa aamuisin.

Muutaman "heikon" kohdan löysin teltasta. Päädyissä alhaalla pääliteltan lieve nousee melko ylös, joten jos nyt sattuisi iskemään räntäsade tai vihmoisi kunnolla vettä tuulen kera siitä suunnasta, niin voisi pukata vettä sisätelttaan. Sisäteltan pohja nousee kyllä korkealle, että periaatteessa tämä ei ole ongelma. Mutta siitä ehkä selviäisi jos sivuilla olisi kiilanpaikat joilla liepeen saisi tarvittaessa "alemmas". Toinen on tuo "view-asento". Jos ulkoteltan kankaassa olisi yhdet narunpaikat lisää, saisi sitä vedettyä hieman "ulospäin" ja näin tehtyä pientä katosta suojaamaan mahdolliselta pieneltä tihkusateelta joka nyt pakottaa vetämään ulkoteltan liepeet alas ja vetoketjut kiinni. Tyhmä koittaa näin selittää, vois yrittää demota tuolla teltalla ja ottaa kuvia.
suvereeni
Viestit: 50
Liittynyt: 26 Heinä 2013 23:06

Viesti Kirjoittaja suvereeni »

Kiitos paljon hyvistä kommenteista! Hyvä huomio tuo kylmyys verkon kanssa, tosin itse haen lähinnä plussakelin telttaa jolloin tuolla pärjännee kunnon makuupussilla. Painoahan tällä hieman on, mutta kuten totesit, mukavuudesta on valmis hieman maksamaan painona.

Tämä view:hän on sisämitoiltan akka 3:een (165/140 lev/225 pit) verrattuna aika paljon kapeampi (view 135lev/220pit). Miten koitte tämän erona vanhaan, tuleeko turhan ahdasta? Kyllähän sitä vaimon kanssa mahtuu :wink: , mutta jos onkin kalareissulla kuorsaavan kaverin kanssa :?
JukkaTapani
Viestit: 165
Liittynyt: 20 Touko 2013 23:36
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja JukkaTapani »

suvereeni kirjoitti: Kyllähän sitä vaimon kanssa mahtuu :wink:
Hoikka vaimo :)

Yötä en ole akka view:ssä nukkunut, mutta kun naapurin isäntä akkansa laittoi oman jenkki putkeni viereen levälleen niin olihan se komeaa katseltavaa.. Hyvät näkymät joka suuntaan. Suosittelen!
Avatar
Sini-Marja
Viestit: 250
Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49

Viesti Kirjoittaja Sini-Marja »

Meillä on yleensä ollut kolme tyyppiä matkassa jos ollaan kesäkelillä retkeilty Akalla, ja talvella kaikki lisätila on keitinlaatikon kanssa säheltäessä tarpeen. Olin kaverin kanssa matkassa Viewillä, ja molemmilla oli normaalilevyiset ilmamakuualustat. Silti sivuille jäi sellaiset rapiat parikymmentä senttiä ylimääräistä tilaa, joten luulisi kahden raavaan miehen mahtuvan mukavasti ilman että olkapäät kolisevat toisiinsa. Minusta olisi ollut mukavampi että makuualustat asettuvat tiiviisti sisäteltan pohjalle jottei synny mitään rakoja, mutta ihan hyvä näinkin. :) Oikeastaan tuolla tulee vähemmän klaustrofobinen olo kuin tunnelissa.
oaivi
Viestit: 443
Liittynyt: 18 Syys 2011 20:24

Viesti Kirjoittaja oaivi »

Vaikuttaisi aivan huikealta teltalta minun käyttööni. Tähän asti olen elo-syyskuisilla vaelluksillani majoittunut Pena-laavussa, koska en halua sulkeutua minkään sisälle jos ei ole pakko. Akka View'ssa näyttäisivät olevan laavumajoituksen hyvät puolet käytettävissä, mutta huonot puuttuvat.

Pitääpä lähteä tutkimaan moista tarkemmin.
Metsä. Kuntosali ja juhlasali. Työpaikka ja lepopaikka. Kirkko ja kapakka.
suvereeni
Viestit: 50
Liittynyt: 26 Heinä 2013 23:06

Viesti Kirjoittaja suvereeni »

Laitoin tilaukseen - scandinavianoutdoorissa tarjouksessa 399e (-20%).
-Kärkkäisellä olis 389e mutta ollut jo pari vk ei saatavissa....
Tuon huokeampaa hintaa en netistä löytänyt ja saksassakin pikasurffauksella kalliimpi hintataso.

Testataan kunhan saan käsiini.

p.s. laavukäytössä kyllä epäilen mahtaako kipinäkestävyys näissä telttakankaissa olla järin hyvä. Mutta onko jollain tästä kokemusta? Tosiaankin voisi olla hyvä kapistus myös nuotiolla istuessa syksymmällä, ellei sitten kattoon ilmesty armeijan puolijoukkueteltasta tuttua tähtitaivasnäkymää...
suvereeni
Viestit: 50
Liittynyt: 26 Heinä 2013 23:06

Viesti Kirjoittaja suvereeni »

Viikonloppuna View oli ensitestissä - tilaa tosiaan on hieman vähemmän kuin perinteisessä Akassa mutta hyvin tuohon vaimon kanssa mahduttiin. Mitä nyt vaimo vähän kommentoi ensikäytössä ollutta Thermarestin Luxurylite UL Cot -telttasänkyä että vie kuulema yli puolet tilasta :wink: ... Mutta omat absidit erinomaiset ja tuuletus pelaa.

Yksi kehitysajatus tosin tuli - johtuen ehkä osittain retkisängystä joka nostaa nukkujan 10cm irti lattiasta - itikkaverkko voisi alkaa hieman korkeammalta kuin nykyversiossa - liepeiden alta jos tuulee tuuli puskee suoraan nukkujaan. Jos itikkaverkko alkaisi vaikka 30cm tasolta tämä jo helpottaisi tilannetta, ilman että koko seinän panoraama-ikkuna -ajatus heikentyisi. Eli hiukan arveluttaisi ottaa tätä avotunturiin, elleivät sääprofetiat näyttäisi todella hyviä (tyyniä) kelejä. Mutta mielelläni kuulisin tästä kokemuksianne.

Nuotion edessä käyttöä en uskaltaisi ehkä kyllä kuitenkaan kokeilla - ei taida nämä kankaat tykätä kipunoista.
Avatar
Sini-Marja
Viestit: 250
Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49

Viesti Kirjoittaja Sini-Marja »

Akka View -kokemuksia Islannin saarivaltiosta. Hornstrandirissa tuuli oli välillä varsin navakkaa, mutta rakenne kesti hyvin tuulen molemmista suunnista. Oltiin muutenkin todella tyytyväisia Akkaan. Sisätilat on ihanan avarat, rinkka on heti käden ulottuvilla molemmilla ja kokkailu onnistuu vaikka seinät on kiinni. Maisemia sai ihailla koko illan "laavussa" ja vasta nukkumaan mennessä laitettiin toinenkin seinä alas. Hieno kapistus.
Capella
Viestit: 370
Liittynyt: 18 Marras 2014 10:55

Viesti Kirjoittaja Capella »

Akka 2 view kyllä kiinnostaisi. On vain aika iso pakkaus ja aika painava. Tarjouksiakin olisi tarjolla.
Esuli
Viestit: 90
Liittynyt: 08 Joulu 2013 14:48
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Esuli »

MSR hubba hubba ajaa saman asian. On monipuolisempi ja paremmin tehty sekä kevyempi.
kuu-ukkeli
Viestit: 1142
Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09

Viesti Kirjoittaja kuu-ukkeli »

Akka View 2 on kolmen vuodenajan käyttöön tarkoitetuksi teltaksi kokokin huomioon ottaen noin kilon eli kolmanneksen vertailukohteitaan painavampi.

Teltta vaikuttaa kuvissa ja myös todellisuudessa "laavuksi" avattuna alaosaltaan jäljelle jäävää kattoa selvästi leveämmältä. Onko kyseessä visuaalinen harha vai onko asia todella näin? Onko pienelläkin sateella siis kiinnitettävä absidit paikoilleen, jotta sisään ei sataisi vettä?
Avatar
Sini-Marja
Viestit: 250
Liittynyt: 05 Kesä 2009 12:49

Viesti Kirjoittaja Sini-Marja »

On kiinnitettävä, ainakin jos tuuli painaa sadetta absidin suunnasta. Pohja tulee suunnilleen samalle tasolle katon kanssa.

Näkisin että view ei olekaan ihan tavallinen kupoliteltta, vaan ihan omanlaisensa näkemys kolmen vuodenajan teltasta. Kannattaa kokeilla ennenkuin tekee lopullisen johtopäätöksen. Me ainakin miehen kanssa suorastaan jännitämme että pääsee taas kesällä majoittumaan viewiin. Hieno teltta. Minulla on ollut aiemmin Marmotin Traillight -teltta mutta ainakin omasta mielestä View hakkaa sen mennen tullen. Mutta makuasia, tietenkin. :)
Vastaa Viestiin