Viinaksia grammanviilaajillekin

Avatar
codepic
Viestit: 100
Liittynyt: 05 Elo 2011 03:19

Viinaksia grammanviilaajillekin

Viesti Kirjoittaja codepic »

Tämä nyt ei varsinaisesti ole ruoanlaittoa mutta sopii tänne paremmin kuin kesävarusteisiin:


Ladies and gentlemen, may I present...
Palcohol - Powdered Alcohol (lisää vain vesi)


kasperi
Viestit: 585
Liittynyt: 10 Maalis 2008 10:25

Viesti Kirjoittaja kasperi »

Ei oo kyllä semmosta estettä mitä ei ihminen viinanhimoissaan onnistuis ylittämään...
Avatar
varg62
Viestit: 5828
Liittynyt: 03 Syys 2008 18:34
Paikkakunta: Pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja varg62 »

Suomeen vain ei saada ikinä.Saksassa oli myynnissa jo vuosia sitten vastaavia vaan tulliin jäi vaikka Eu maassa ollaankin.
tyy

Viesti Kirjoittaja tyy »

Miksi molekyylipakattu alkoholi kiinnostaisi grammanviilaajia?
Avatar
codepic
Viestit: 100
Liittynyt: 05 Elo 2011 03:19

Viesti Kirjoittaja codepic »

tyy kirjoitti:Miksi molekyylipakattu alkoholi kiinnostaisi grammanviilaajia?
Se oli lähinnä vitsi jonka johdin siitä omasta ihmetyksestä että miksi ihmeessä pitää alkoholista saada jauhetta aikaiseksi (muu kuin keksijän tahto rikastua toisten kokeilunhalulla).

No, ainoa omaan elämääni liittyvä assosiaatio (kun en alkoholia käytä) löytyi vaellusmuonista. Joten päätin laittaa löydökseni tänne ihan läpällä.

En itse ainakaan usko siihen että grammanviilaajia (kuten ketään muutakaan vaeltajaa) ainakaan yleisesti kiinnostaa alkoholin ronttaaminen erämaahan mutta joitakin jotka sinne alkoholia kuskaa kenties voi itseironisesti naurattaa ajatus että nyt on tuohonkin saatu tapa aikaiseksi ottaa ylimääräinen pois.
tyy

Viesti Kirjoittaja tyy »

Jauhealkoholia tehdään niin, että siinä pakataan etyylialkoholimolekyylit syklodekstriineihin. Pakkausmolekyylit liukenevat veteen vapauttaen alkoholin.

Eli jauheen alkoholipainoprosentti ei voi olla mitenkään suurempi, kuin esim pirtun tai vaikkapa heimoveljen 80% votkan. Muovipullon paino on merkityksetön.

Ehkä jauhealkoholilla on käyttöä, jos haluaa helposti valmistettavaa viskihkön makuista makeaa juomaa.
Avatar
TREKKING
Viestit: 4138
Liittynyt: 15 Elo 2009 18:22
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TREKKING »

Saattais hyvinkin sopia iltateen mausteeksi grammanviilaajalakkaviskinnautiskelijalle, joka muutenkin yleensä ronttaa sen pari desiä makunautintoa erämaahan.
Tosin epäilen, että juurikin maun takia jäisi jauhot nauttimatta.
Kyllä Siperia opettaa!
kuu-ukkeli
Viestit: 1142
Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09

Viesti Kirjoittaja kuu-ukkeli »

codepic kirjoitti:
tyy kirjoitti:Miksi molekyylipakattu alkoholi kiinnostaisi grammanviilaajia?
Se oli lähinnä vitsi jonka johdin siitä omasta ihmetyksestä että miksi ihmeessä pitää alkoholista saada jauhetta aikaiseksi (muu kuin keksijän tahto rikastua toisten kokeilunhalulla).

No, ainoa omaan elämääni liittyvä assosiaatio (kun en alkoholia käytä) löytyi vaellusmuonista. Joten päätin laittaa löydökseni tänne ihan läpällä.

En itse ainakaan usko siihen että grammanviilaajia (kuten ketään muutakaan vaeltajaa) ainakaan yleisesti kiinnostaa alkoholin ronttaaminen erämaahan mutta joitakin jotka sinne alkoholia kuskaa kenties voi itseironisesti naurattaa ajatus että nyt on tuohonkin saatu tapa aikaiseksi ottaa ylimääräinen pois.
Aika asenteellinen ja samalla niin kovin perinteisen suomalainen näkökulma kiteytyy tuohon "alkoholin ronttaamiseen". Mielestäni alkoholipitoisia juomia voi nauttia missä tahansa juuri niiden tuoman nautinnon vuoksi. Usein tuo nautinto liitetään hyvään seuraan ja ruokaan sekä miellyttävään ympäristöön ja vapaa-aikaan. Aika monella nämä asiat menevät ainakin osittain päällekkäin vaellettaessa ja erämaaympäristössä aikaa vietettäessä. Hyvistä luonnollisista raaka-aineista (ehkä jopa itse luonnosta keräämällä, kalastamalla tai metsästämällä hankituista) valmistettu ateria, joka nautitaan kauniissa ympäristössä suorastaan vaatii arvoisensa juoman. Jollekin tuo juoma on viini, toiselle olut ja jollekin kolmannelle jotain muuta. Eikä ole väärin sekään jos esim. viinin kera nautitun ruoan päälle ottaa digestiiviksi konjakin tai vastaavasti esimerkiksi olutta ruoan kanssa nauttinut viimeistelee nautintonsa tilkalla hyvää viskiä. Ei liene edes kovin harvinaista. En myöskään kutsuisi sitä "ronttaamiseksi".

En tiedä, saako noista jauheista mitään juotavaksi kelpaavaa (ja nyt tarkoitan nimenomaan makua). Epäilen. Hauska kuriositeetti tuo kuitenkin on. Lupaan, että minä en ainakaan kiristele kulmiani enkä tuomitse ketään, joka tuota jauhetta kantaa repussaan. Sen sijaan lupaan nostaa maljan ja kilistellä hymyssä suin yhdessä nuotiotulilla, mikäli sattuisin kohtaamaan jauhealkoholin käyttäjän jossain kaukana erämaassa.

Ei muuta kuin kippis!
Vastaa Viestiin