Viinaksia grammanviilaajillekin
Viinaksia grammanviilaajillekin
Tämä nyt ei varsinaisesti ole ruoanlaittoa mutta sopii tänne paremmin kuin kesävarusteisiin:
Ladies and gentlemen, may I present...
Palcohol - Powdered Alcohol (lisää vain vesi)
Ladies and gentlemen, may I present...
Palcohol - Powdered Alcohol (lisää vain vesi)
Se oli lähinnä vitsi jonka johdin siitä omasta ihmetyksestä että miksi ihmeessä pitää alkoholista saada jauhetta aikaiseksi (muu kuin keksijän tahto rikastua toisten kokeilunhalulla).tyy kirjoitti:Miksi molekyylipakattu alkoholi kiinnostaisi grammanviilaajia?
No, ainoa omaan elämääni liittyvä assosiaatio (kun en alkoholia käytä) löytyi vaellusmuonista. Joten päätin laittaa löydökseni tänne ihan läpällä.
En itse ainakaan usko siihen että grammanviilaajia (kuten ketään muutakaan vaeltajaa) ainakaan yleisesti kiinnostaa alkoholin ronttaaminen erämaahan mutta joitakin jotka sinne alkoholia kuskaa kenties voi itseironisesti naurattaa ajatus että nyt on tuohonkin saatu tapa aikaiseksi ottaa ylimääräinen pois.
Jauhealkoholia tehdään niin, että siinä pakataan etyylialkoholimolekyylit syklodekstriineihin. Pakkausmolekyylit liukenevat veteen vapauttaen alkoholin.
Eli jauheen alkoholipainoprosentti ei voi olla mitenkään suurempi, kuin esim pirtun tai vaikkapa heimoveljen 80% votkan. Muovipullon paino on merkityksetön.
Ehkä jauhealkoholilla on käyttöä, jos haluaa helposti valmistettavaa viskihkön makuista makeaa juomaa.
Eli jauheen alkoholipainoprosentti ei voi olla mitenkään suurempi, kuin esim pirtun tai vaikkapa heimoveljen 80% votkan. Muovipullon paino on merkityksetön.
Ehkä jauhealkoholilla on käyttöä, jos haluaa helposti valmistettavaa viskihkön makuista makeaa juomaa.
-
- Viestit: 1142
- Liittynyt: 04 Elo 2010 18:09
Aika asenteellinen ja samalla niin kovin perinteisen suomalainen näkökulma kiteytyy tuohon "alkoholin ronttaamiseen". Mielestäni alkoholipitoisia juomia voi nauttia missä tahansa juuri niiden tuoman nautinnon vuoksi. Usein tuo nautinto liitetään hyvään seuraan ja ruokaan sekä miellyttävään ympäristöön ja vapaa-aikaan. Aika monella nämä asiat menevät ainakin osittain päällekkäin vaellettaessa ja erämaaympäristössä aikaa vietettäessä. Hyvistä luonnollisista raaka-aineista (ehkä jopa itse luonnosta keräämällä, kalastamalla tai metsästämällä hankituista) valmistettu ateria, joka nautitaan kauniissa ympäristössä suorastaan vaatii arvoisensa juoman. Jollekin tuo juoma on viini, toiselle olut ja jollekin kolmannelle jotain muuta. Eikä ole väärin sekään jos esim. viinin kera nautitun ruoan päälle ottaa digestiiviksi konjakin tai vastaavasti esimerkiksi olutta ruoan kanssa nauttinut viimeistelee nautintonsa tilkalla hyvää viskiä. Ei liene edes kovin harvinaista. En myöskään kutsuisi sitä "ronttaamiseksi".codepic kirjoitti:Se oli lähinnä vitsi jonka johdin siitä omasta ihmetyksestä että miksi ihmeessä pitää alkoholista saada jauhetta aikaiseksi (muu kuin keksijän tahto rikastua toisten kokeilunhalulla).tyy kirjoitti:Miksi molekyylipakattu alkoholi kiinnostaisi grammanviilaajia?
No, ainoa omaan elämääni liittyvä assosiaatio (kun en alkoholia käytä) löytyi vaellusmuonista. Joten päätin laittaa löydökseni tänne ihan läpällä.
En itse ainakaan usko siihen että grammanviilaajia (kuten ketään muutakaan vaeltajaa) ainakaan yleisesti kiinnostaa alkoholin ronttaaminen erämaahan mutta joitakin jotka sinne alkoholia kuskaa kenties voi itseironisesti naurattaa ajatus että nyt on tuohonkin saatu tapa aikaiseksi ottaa ylimääräinen pois.
En tiedä, saako noista jauheista mitään juotavaksi kelpaavaa (ja nyt tarkoitan nimenomaan makua). Epäilen. Hauska kuriositeetti tuo kuitenkin on. Lupaan, että minä en ainakaan kiristele kulmiani enkä tuomitse ketään, joka tuota jauhetta kantaa repussaan. Sen sijaan lupaan nostaa maljan ja kilistellä hymyssä suin yhdessä nuotiotulilla, mikäli sattuisin kohtaamaan jauhealkoholin käyttäjän jossain kaukana erämaassa.
Ei muuta kuin kippis!