Kokemuksia lumikengistä repun tai kevyen rinkan kanssa

Mertzi
Viestit: 178
Liittynyt: 14 Touko 2009 14:35

Viesti Kirjoittaja Mertzi »

opmdevil kirjoitti: Kun minä puhun että hanki upottaa liian pienen kengän alla, tarkoitan että siellä mennään sitten lantiota myöten lumessa.
No, ok, tuollaisesta en tiedä mitään, vaikka edellisinä muutamina vuosina olenkin aika paljon lumikenkäillyt ja myös nuoska- ja puuterilumessa.
Oma pointtini kuitenkin oli se -- vaikka alkuperäistä kysyjää asia ei ehkä niin koskekaan -- että kyllä sille on ihan perustelut, että joitakin lumikenkiä mainostetaan "naisten ja juniorien" malleiksi.

Jos omat lumikenkäkokemukseni olisivat vain niitä, kun olen testannut mieheni isompipinta-alaisia (mutta mm. siteiden osalta omiani laadukkaampia) lumikenkiä, olisi lumikenkäilyharrastukseni luultavasti jäänyt sikseen, koska niillä kävely kerta kaikkiaan on kömpelömpää, hitaampaa ja kurjempaa kuin omillani. Siksi yritän muistuttaa tästäkin näkemyksestä aina, kun aloittelijalle annetaan ohjeeksi "mitä isommat sen paremmat".

Liukulumikengistä vasta haaveilen... Ja lumesta :roll:


Ursus
Viestit: 9510
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Normisuksissa käytetään luiston parantamiseksi luistovoidetta, mutta tarvitaanko liukulumikenkiä käytettäessä liukuvoidetta?
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
AnttiH
Viestit: 1327
Liittynyt: 06 Kesä 2006 19:29
Viesti:

Viesti Kirjoittaja AnttiH »

Ursus kirjoitti:Normisuksissa käytetään luiston parantamiseksi luistovoidetta, mutta tarvitaanko liukulumikenkiä käytettäessä liukuvoidetta?
Ei kannata varmaan ainakaan vesipohjaista kokeilla. Jäätyy pian.
StefanG
Viestit: 1858
Liittynyt: 17 Joulu 2013 12:21

Viesti Kirjoittaja StefanG »

Ursus kirjoitti:tarvitaanko liukulumikenkiä käytettäessä liukuvoidetta?
Niissähän on karvat pohjassa, ei kai niitä passaa voidela millään. Se "liuku"-osuus nimessä varmaan antaa väärän kuvan. Ei niillä niinkään hiihdetä vaan kyllä se on kävelyä nimestä huolimatta.
cobbo
Viestit: 700
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Viesti Kirjoittaja cobbo »

StefanG kirjoitti:
Ursus kirjoitti:tarvitaanko liukulumikenkiä käytettäessä liukuvoidetta?
Niissähän on karvat pohjassa, ei kai niitä passaa voidela millään. Se "liuku"-osuus nimessä varmaan antaa väärän kuvan. Ei niillä niinkään hiihdetä vaan kyllä se on kävelyä nimestä huolimatta.
Yleisluistoa karvattomille alueille, karva-aluelle karvanhoitoainetta joka tekee siitä vettähylkivämmän. KAR:in omat ohjeet : https://fi.skinbased.com/instructions

Ihan kiva se on jos liukulumikengissä on se liukukin kohdallaan, kyllä niillä parhaassa tapauksessa pääsee vähän hiihtämistä muistuttavaan liikerataan.
omat polut
Viestit: 4206
Liittynyt: 19 Tammi 2006 21:32
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja omat polut »

Liukuvoiteet jättäisin muihin hommiin, luistovoidetta voi aina harkita.
PyyMetso
Viestit: 740
Liittynyt: 25 Elo 2016 14:24

Viesti Kirjoittaja PyyMetso »

Hiihtäessä käyttäisin kuivalla kelillä silikonipohjaista liukuvoidetta. Se sujuvoittaa lykkimistä ja parantaa kumin kestävyyttä. Netistä luin, muuten en näistä tiedä. Kumilla tarkoitettanee kumisaapasta.
Vastaa Viestiin