Talvimakuupussin valinta

Micke
Viestit: 2344
Liittynyt: 30 Maalis 2011 14:15
Paikkakunta: Maalla

Viesti Kirjoittaja Micke »

Mulla on ollut Highlite vajaa 19 vuotta ja siihen olen ollut erittäin tyytyväinen. Toki se on ihan erikelien pussi, mutta hinta lienee Western Mountaineeringin pussien ainoa vika. Halvammalla saa kutakuinkin vastaavia moneltakin laatumerkiltä.


"This is my nature, who I am
If you don´t like it, here I stand"
Avatar
Pepi
Viestit: 7437
Liittynyt: 23 Tammi 2006 18:16

Viesti Kirjoittaja Pepi »

^^ Tuplapussia vaativassa säässä ulos pyrkivä kosteus tiivistyy yleensä ulkopussiin, jos siihenkään. Silloin ulkopussin on hyvä olla kosteutta paremmin sietävä kuitupussi. Sisäpussina taas untuva käy hyvin, koska se ei juuri tuppaa kastumaan. Tuplauntuvaa puoltaisi pakattavuus ja paino, mutta jos ne ovat määrääviä tekijöitä, ei tuplapussi ole muutenkaan paras ratkaisu.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
diver
Viestit: 2401
Liittynyt: 28 Helmi 2008 19:10

Viesti Kirjoittaja diver »

Onko kenelläkään palstalaisista kokemusta noista helsportin
valmiista tupla pusseista?Saaneeko rahalle vastinetta millään
muotoa verrattuna oma valintaiseen yhdistelmään?
akallio
Viestit: 2077
Liittynyt: 18 Elo 2010 14:20

Viesti Kirjoittaja akallio »

JLo_ven kirjoitti:Tuli luettua vanha lanka läpi ja tämä yllätti sisällöllisesti oikein positiivisesti. Kovin moni ei näyttänyt tuplapusseilla luottavan tuplauntuviin. Miksi näin ja onko tämä perusteltua jo pelkästään eri kosteudensieto-ominaisuuksien vuoksi?
Pepi hyvin summeerasi, miksi kuitupussi päällimmäisenä on kosteuden hallinnan kannalta parempi. Ja tosiaan yleensä, tai no ainakin itsellä, se menee niin, että sisäpussi on se normaali kolmen vuodenajan pussi, joka vähän jokaiselta löytyy. Tällöin aika pienellä rahalla saa päivitettyä kokonaisuuden talvikäyttöön, kun valitsee päälle kuitupussin.

Sen sijaan jos hankkii XL-untuvapussin erikseen, niin hintaa tulee enemmän. Kovin paljon kalliimmaksi ei tule kokonaan erillinen talvikäytön untuvapussi, joka kuitenkin olisi sitten kevyempi ja pakkautuvampi.
Aaro
Viestit: 2458
Liittynyt: 12 Tammi 2010 16:30

Viesti Kirjoittaja Aaro »

Onko kokemusta kuinka paljon Suomen Untuvan/Joutsenen pusseja voi upgradeta (lämpötila-alueparannus) lisäämällä niihin untuvaa esim 200g. Joku mainitsi että se onnistuisi pesun yhteydessä Untuvalla. Onnistuisikohan sama jossakin esim Marmotin Helium pussilla?
Avatar
-KP-
Viestit: 261
Liittynyt: 01 Maalis 2010 13:36

Viesti Kirjoittaja -KP- »

Ei muuta kokemusta, kuin kaveri laittoi pesuun ja pyysi lisäämään untuvaa ja palautteessa sanoivat ettei untuvaa tarvinnut lisätä.

Kannattaa siis ainakin painottaa, että todellakin haluaa sinne lisää...

EDIT: sori, en lukenut kysymystäsi tarkkaan...
-Kokemus se on huonokin kokemus-
Vastaa Viestiin