Pick-salami pilattu!
-
- Viestit: 1571
- Liittynyt: 19 Joulu 2008 11:36
Pick-salami pilattu!
Unkarilainen Pick-salami oli rakenteeltaan, maultaan ja suolaisuudeltaan ainutlaatuisen hieno ja omaperäinen salami. Saatavuus on ollut hieman heikkoa, mutta Stockmannin herkussa kun kävin pitkästä aikaa, niin sieltä ostin heti kaksi pötkyä.
Järkytys oli suuri kun revin suojan auki ja leikkasin: näyttää tavalliselta salamilta. Maistoin: maistuu tavalliselta salamilta. Miksi Pick hylkäsi ikivanhan reseptinsä ja alkoi tekemään bulkkia? Pickin tarina on luultavasti lopussa, koska 250 g pötkö maksoi 7,50 €, mikä on täysin järjetön hinta keskinkertaisuudesta.
Euroopassa tehdään paljon hyviä salamimakkaroita, mutta niitä rantautuu tosi vähän tänne. Liidelistä on joskus löytynyt aika hyviä, mutta ei niitä säännöllisesti ole hyllyssä. Onko vinkkejä mistä löytyisi hyvää salamia?
Järkytys oli suuri kun revin suojan auki ja leikkasin: näyttää tavalliselta salamilta. Maistoin: maistuu tavalliselta salamilta. Miksi Pick hylkäsi ikivanhan reseptinsä ja alkoi tekemään bulkkia? Pickin tarina on luultavasti lopussa, koska 250 g pötkö maksoi 7,50 €, mikä on täysin järjetön hinta keskinkertaisuudesta.
Euroopassa tehdään paljon hyviä salamimakkaroita, mutta niitä rantautuu tosi vähän tänne. Liidelistä on joskus löytynyt aika hyviä, mutta ei niitä säännöllisesti ole hyllyssä. Onko vinkkejä mistä löytyisi hyvää salamia?
Kuvailutulkki
Re: Pick-salami pilattu!
Mikä maussa on vikana? Itse joskus ostelin Pick:ä Saksassa käydessäni ja ei se silloinkaan mitenkään kauhean erikoinen salami ollut. Jääkaapissa kuivattamalla ja pippuria lisäämällä maku parani aika hyvin.Pertti Kurki kirjoitti:Unkarilainen Pick-salami oli rakenteeltaan, maultaan ja suolaisuudeltaan ainutlaatuisen hieno ja omaperäinen salami. Saatavuus on ollut hieman heikkoa, mutta Stockmannin herkussa kun kävin pitkästä aikaa, niin sieltä ostin heti kaksi pötkyä.
Järkytys oli suuri kun revin suojan auki ja leikkasin: näyttää tavalliselta salamilta. Maistoin: maistuu tavalliselta salamilta. Miksi Pick hylkäsi ikivanhan reseptinsä ja alkoi tekemään bulkkia? Pickin tarina on luultavasti lopussa, koska 250 g pötkö maksoi 7,50 €, mikä on täysin järjetön hinta keskinkertaisuudesta.
Vanhan tyylin kovia metwursteja/salameja ei enää ole kun suurempi kosteuspitoisuus tuottaa paremmin rahaa. Jääkaapissa kosteutta saa poistettua muutaman viikon kuivaamisella. Samalla suola maistuu paremmin kun vettä on vähemmän.
Aikanaan, kun reissusimme Neukkulassa, ostimme aina menomatkalla Moskovasta perioskasta mm. hevosenkengän muotoista salamia. Ohuina lastuina syötynä oli erinomaisen hyvää. Arvuuttelimme, missä päin laajaa maata se oli tehty.
Kunnes kerran junassa Suomeen tultaessa seuraamme liittyi myyntiedustaja. Siinä rupatellessa selvisi, että suomalaistajan se salami on. Kouvolassa tehtyä.
Kunnes kerran junassa Suomeen tultaessa seuraamme liittyi myyntiedustaja. Siinä rupatellessa selvisi, että suomalaistajan se salami on. Kouvolassa tehtyä.
Kun eksyn, lähden kotiin.
Laadukaat salamit ovat kalliita. Kasten tekee kotimaista laatutavaraa.
Suosittelen porosalamia.
http://www.a-kasten.fi/articles/491/
Suosittelen porosalamia.
http://www.a-kasten.fi/articles/491/
Silloin "vanhaan aikaan" kun Suomessa oli metwurstia tarjouksessa se saattoi olla meetwurstia, jota oli junallinen käännytetty rajalta takaisin esim. liian suuren kosteus-%:n vuoksi.Pekka kirjoitti:Aikanaan, kun reissusimme Neukkulassa, ostimme aina menomatkalla Moskovasta perioskasta mm. hevosenkengän muotoista salamia. Ohuina lastuina syötynä oli erinomaisen hyvää. Arvuuttelimme, missä päin laajaa maata se oli tehty.
Kunnes kerran junassa Suomeen tultaessa seuraamme liittyi myyntiedustaja. Siinä rupatellessa selvisi, että suomalaistajan se salami on. Kouvolassa tehtyä.
Tuon vuoksi hyviä salameja ei enää oikein löydy. Lihafirmat haluavat mahdollisimman paljon voittoa mahdollisimman vähillä kustannuksilla. Hyvään salamiin olisi laitettava paljon lihaa, sopivan vähän rasvaa(läskiä) eikä vettä tai muita täyteaineita. Vettä ja muita täyteaineita on halpaa laittaa sekaan sen vuoksi moni salami alkaa muistuttamaan nykyään Balkan-makkaraa.tyy kirjoitti:Laadukaat salamit ovat kalliita.
Toi tekee:JBay kirjoitti: Tuon vuoksi hyviä salameja ei enää oikein löydy.
https://www.facebook.com/lihamestarivaskeoy
(ei ole mitään tekemistä firman kanssa muuten kuin että olen ostanut viimeksi eilen sieltä napakkaa, kuivaa salamia).
En tiedä myydäänkö niitä muualla kuin paikallisesti, toivottavasti koska ovat hyviä. Hintaakin valitettavasti kertyy.
Vakaana seisoo metsä paikoillaan.
Ihmisen vaellukset täällä ovat niin turhia.
-Erno Paasilinna
Ihmisen vaellukset täällä ovat niin turhia.
-Erno Paasilinna
Tällä hetkellä on Viron villisioissa afrikkalainen sikarutto joka on myös levinnyt sikaloihin.
26.08.2016
Viron eläintautitilanne muuttuu yhä vakavammaksi. Afrikkalaista sikaruttoa on Manner-Viron lisäksi todettu ensimmäistä kertaa Saarenmaalla.
Tauti löytyi 2 700 sian sikalasta 22.8. Kuolleita sikoja on viime perjantain jälkeen ollut 48. Nyt kaikki siat on lopetettu
Eläinten terveys ry kertoo Viron eläinlääkintäviranomaisten tiedottaneen ruttotartunnasta eilen torstaina 25.8.
Tartunnan seurauksena Saarenmaalla astuvat voimaan kaikki samat rajoittavat toimenpiteet kuin afrikkalaisen sikaruton kourissa olevassa Manner-Virossa. Tilan ympärille on perustettu suoja- ja valvontavyöhykkeet.
Maan maakunnista enää Hiidenmaa on toistaiseksi ruttovapaa.
Suomen sikatalouden kannalta Viron tilanne on entistä huolestuttavampi. Toistaiseksi afrikkalainen sikarutto on pysytellyt maan rajojen ulkopuolella, mutta itärajan takaa vaeltavien villisikojen lisäksi virus pystyy kulkeutumaan Suomeen ihmisten välityksellä muun muassa villisian lihan, metsästysvarusteiden tai kulkuneuvojen mukana.
Tartunnan takia perustetuilta rajoitusalueilta ei saa tuoda villisianlihaa eikä siitä valmistettuja elintarvikkeita tai metsästysmuistoja.
Suositus on, ettei Suomeen tuoda lainkaan villisianlihaa eikä siitä valmistettuja elintarvikkeita Baltian maista ja Puolasta.
Jos metsästäjä on jo osallistunut metsästysmatkalle, hänen pitää puhdistaa itsensä, koiransa sekä desinfioida kaikki varusteensa huolellisesti, muistuttaa Suomen riistakeskus. Metsästysseurojen pitää tarjota Suomessa vieraileville metsästäjille täkäläiset varusteet.
Riistakeskus muistuttaa 48 tunnin säännöstä: Baltian tai Puolan metsästysmatkan jälkeen pitää odottaa 2 vuorokautta ennen kuin osallistuu Suomessa villisikajahtiin tai menee sikalaan.
Suomalaisten sianlihantuottajien kannalta olisi varminta, jos he eivät vierailisi ulkomailla lainkaan sikaloissa eivätkä osallistu villisikajahteihin sen paremmin Suomessa kuin Baltiassa tai Puolassa.
-
- Viestit: 1210
- Liittynyt: 06 Helmi 2006 22:22
Atrian orastava sianlihan Kiinanvienti on hyvin herkässä vaiheessa, jos tauti leviää ajattelemattomien turistien kautta tänne Suomeen. Miksei metsästäjienkin, mutta metsästäjillä ovat varotoimet tiedossa. Varminta olisi, ettei menisi lainkaan Viroon, ainakaan luontoon saati karja/sikatiloille.
Tais mennä ohi aiheen, vaikka onhan se sianliha, villinkin, yhtenä osana hyvää meetvurstia.
Tais mennä ohi aiheen, vaikka onhan se sianliha, villinkin, yhtenä osana hyvää meetvurstia.