Vaelluskertomus: GR5 - The Grand Traverse of the Alps

Kukko
Viestit: 98
Liittynyt: 27 Maalis 2009 09:20
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kukko »

Hei kaikki, nyt olisi tarina myös kirjallisessa muodossa:

Kuva
ISBN: 9789523184411
Kieli: suomi
Julkaistu: 02/2015
Sivut: 176
Paino: 193 g
Kustantaja: Books on Demand GmbH
OVH: 11,90 EUR

Sisältää tarkan ja (toivottavasti) elävästi kirjoitetun matkakuvauksen mustavalkokuvilla höystettyinä, sekä suuntaa antavan kartan ja tilastot värikuvina. Huomio, kyseessä ei ole siis opaskirja!

Kuva
Projektin rahalliset kustannukset 190 EUR.
- julkaisusopimus 99 EUR
- testipainokset 3 x 20 EUR
- arvostelupalvelu 30 EUR

Blogistani löytyy lisätietoja, mutta kirjaa voi tilata ainakin Adlibris-, CDON- ja Suomalainen-verkkokirjakaupoista. Toivottavasti kirja vie kaikki kiinnostuneet inspiroivalle nojatuolimatkalle! Palautetta saa antaa a.rantsu at hotmail.com

Ja GR5-reittiä suunnitteleville suosittelen lataamaan ilmaisen telttailu-oppaan samaisen linkin takaa. Mukavaa kevättä kaikille!


Avatar
Sokosti Suomujoki
Viestit: 2405
Liittynyt: 26 Syys 2008 22:37

Viesti Kirjoittaja Sokosti Suomujoki »

Miten käytännössä tuommoisessa projektissa menee asiat kun valmis teksti ja kuvat halutaan saada kirjaksi käteen?
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
Inari74

Viesti Kirjoittaja Inari74 »

Kiitos tästä, tilaukseen meni!

Adlibris myy tätä kirjaa hintaan 10,90 ilman toimituskuluja. Mielestäni melko mitätön hinta toivottavasti hienosta kirjasta.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

kiitos myös siitä esitä esirapaportoinnista täällä!

täytyypä katsoa blogiasi, nyt vasta tuli tietoon, että sellainen on olemassa
Kullervo
Viestit: 997
Liittynyt: 10 Elo 2013 16:49
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Kullervo »

Inari74 kirjoitti:Kiitos tästä, tilaukseen meni!

Adlibris myy tätä kirjaa hintaan 10,90 ilman toimituskuluja. Mielestäni melko mitätön hinta toivottavasti hienosta kirjasta.
Samat sanat.
tarja
Viestit: 33
Liittynyt: 26 Kesä 2012 09:45

Viesti Kirjoittaja tarja »

Kuin myös :D
Kukko
Viestit: 98
Liittynyt: 27 Maalis 2009 09:20
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kukko »

Hei kaikki,

Päädyin mennä edullisimman hinnan mukaan useammastakin syystä, joista päällimmäisenä toive tarjota mahdollisimman monelle lukijalle positiivinen nojatuolimatka. Ettei ainakaan tarvitse hinnan takia jättää hankkimatta, tai hinnan takia olla pettynyt :)

Kyseessä on myös esikoisteokseni ja tarinaa on myös jo hieman raapaistu esimerkiksi tässä ketjussa. Painokustannukset pysyivät pieninä, kun jätin värivalokuvat pois ja kirja menee pehmeäkantisena tuommoiseen pokkariluokkaan. Olisi sen tietysti voinut hinnoitella kalliimmaksikin, mutta tällä kertaa nyt näin päin.

Sokosti: tässä BoD:n palvelussa yksinkertaisimmillaan valmis teksti ja kansitiedosto lähetetään pdf:nä heidän palvelimelle, syötetään tiedot ja määrätään ovh. BoD tarjoaa sitten ISBN:n, painaa kirjaa aina tilattaessa, huolehtii kirjan ilmestymisestä kirjakauppojen listoille ja myöhemmin kirjailijanpalkkioiden tilityksestä. Käytännössä homma vaatii jonkin verran opettelua ja juuri noi testipainokset on hyödyllinen tapa tsekata fonttikoko, sivujen numerointi, tyhjiö- ja nimiösivut, tavutus ja kansitiedoston kohdistus ja värit. Esimerkiksi ensimmäisessä vedoksessa mulla oli väärä määrä tyhjiä sivuja alussa, jolloin sivunumerot meni väärinpäin, fonttikoko oli liian pieni ja marginaalitkin aivan liian isoja.. Tiedostot pitää olla tehty valmiin kirjan mittojen mukaan leikkuuvaroineen. Heiltä on myös mahdollista saada valmiiden kansimallien mukaan kannet, mikäli oma graafinen suunnittelu ei luonnistu. Siihen päälle sitten vielä markkinointi omin voimin, jota olen tehnyt toistaiseksi vähän varovaisesti. Taiteellisen projektin yhteydessä sitä kai väistämättä vähän pelkää, pitääkö ihmiset vai ei.

Kokonaisuudessaan on ollut kuitenkin varsin opettavainen projekti kirjanteosta, ja onneksi pidän lopputulosta onnistuneena. Yksi haave toteutettu!:)

Mukavaa kevättä kaikille ja muistakaa lähettää palautetta, niin seuraavasta teoksesta tulee parempi!
Kore
Viestit: 583
Liittynyt: 21 Loka 2012 16:42
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kore »

Laitoin varaukseen kaupunginkirjaston kautta, oli näemmä jo sinnekin hankittu.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Viesti Kirjoittaja luuppi »

tällaisiin kirjoihinhan lukijakin kirjoittelee, tuli vaan mieleen marginaalinen koosta (toki sivujen määrä vähän nostaa hintaa).

hyvä oli se leirintäopas(kin), kunpa muutkin kirjoittelisi tuollaisia esim.Espanjan reiteille. tai ehkä niitä onkin,ei ole vaan tullut vastaan. gpx-jälkiä sensijaan löytyy netistä hyvin, ja tarpeen onkin, kun maastoon tehdyt merkinnät vaihtelee, usein puuttuen kokonaan.
Vastaa Viestiin