Ruotsin korkein huippu vaihtuu lähivuosina

Avatar
OS
Viestit: 8142
Liittynyt: 28 Helmi 2006 19:19
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja OS »

TREKKING kirjoitti:
Kaukomieli kirjoitti: Öljyä niissä moottoreissa on, samoin hydraulinesteitä. Mutta luulen että ne vietiin kyllä pois sen koneenraadon mukana.
(Törmäys tapahtui maaliskuussa 2012)
Kun lentokone törmää lentovauhdillaan pystysuoraan kallioseinämään ei mitään nesteitä, eikä kovin paljon muutakaan, viedä pois koneenraadon mukana, ne kaikki levisivät ympäri huippuja ja huippujen välisen harjanteen kahta puolta oleville jäätiköille tuhannen päreiksi useiden satojen metrien pituiselle alueelle, alunperinhän ei osia meinannut edes löytyä.

http://www.lentoposti.fi/uutiset/kadonn ... elta_video

Myöhemmin sitten löytyi, tuskin kuitenkaan mitään nesteitä.

kuva

http://rastreadordenoticias.com/wp-cont ... eler1_.jpg

Eli käytännössä kaikki mahdollinen kemikaalisaaste imeytyi Rabotsin jäätikköön, jossa osa haihtui, osa meni suoraan läpi alapuoliseen jokeen, osa imeytyi lumeen ja jään huokosiin, josta se osa, joka ei myöskin haihdu, aikojen kuluessa sulaa myös sinne alapuoliseen vesistöön. Määrää ja haittoja on vaikea arvioida, mutta eiköhän ruotsalaiset kuitenkin seuraa tilannetta ja varmaan tiedottavat tarvittaessa asiasta.
http://yle.fi/uutiset/sr_helle_paljasta ... la/7413190


tst
Viestit: 6550
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Tunnelivaeltaja kirjoitti:Tämänhän voisi otsikoida toisinkin: "Kebnekaisen pohjoishuippu ottaa takaisin paikkansa Ruotsin korkeimpana kohtana"(!). Aiemmin nimittäin myös pohjoishuipun päällä on ollut jäätikkö, ja se on ollut vieläpä etelähuippua korkeampi (http://sv.wikipedia.org/wiki/Kebnekaise):

"Nordtoppen har tidigare varit klädd av en glaciär och höjden uppmättes sommaren år 1922 till 2 135 meter över havet. Sydtoppen var då 2 123 meter hög."
https://www.varldenshaftigaste.se/toppl ... gsta-berg/
Vastaa Viestiin