Metsäpalovaroitus ja tulisija

tst
Viestit: 6547
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

^Kiitos, hyvä tieto ja täytyy tallentaa sivu! Pienimuotoinen rosvopaisti jää tässä tapauksessa toiseen kertaan ettei siitä tule turhan kallis, mutta eiköhän keskiviikkona jo uskalla lämmittää kivikasan telttasaunomista varten. https://www.yr.no/sted/Sverige/Norrbott ... arsel.html


tst
Viestit: 6547
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Tuli käytyä pitkästä aikaa kalassa alueella jossa oli laavuja ja kota. Kuulin, että metsäpalovaroituksen aikana laavun tulipaikalla ei saisi polttaa tulta, mutta kodassa saisi. Onkohan näin ja jos ei niin miten?
Jouni
Viestit: 1236
Liittynyt: 24 Huhti 2006 20:43

Viesti Kirjoittaja Jouni »

^Ilman muuta tulenteko on laavun nuotiopaikalla kielletty metsäpalovaroituksen aikaan.
https://www.luontoon.fi/retkeilynabc/tulenteko
Jounin kirjamyymälä: Vaeltajan erämaat, Talviretkeilijän opas, Vaellustarinoita, Retkeilijän kansallispuistot, Pohjois-Suomen vaellusreitit, Suomen autiotuvat...
Ursus
Viestit: 9551
Liittynyt: 13 Tammi 2006 19:01
Paikkakunta: K-P Suomenselkä

Viesti Kirjoittaja Ursus »

Jos ei tulisijassa ole hormia on se avotuli eli metsäpalovaroituksen aikana ei saa tehdä tulta.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
tst
Viestit: 6547
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Kiitoksia edellisille! Itse en muistanut tuota hormi mainintaa, mutta sinoli paloi tällä kertaa. Tuskin olen ainoa joka miettii valmiilla nuotiopaikalla, että saikos sitä tällaisella paikalla polttaakaan tulta koska on metsäpalovaroitus. Kenties pikku lappu/virallinen nuotiopaikka 'Avotulen teko kielletty matsäpalovaroituksen aikana.' olisi paikallaan. Kaikkea ei ole syytä laputtaa, mutta tämä on aika iso asia ettei tuli leviä metsäpaloksi.
Hanu
Viestit: 3993
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Näillä säillä oli metsäpalovaroitus tai ei, kannattaa olla tarkkana tulen käsittelyssä. Minut on jo kaksi kertaa tänä kesänä määrätty jälkivartiointiin metsäpalojen jälkeen. Onneksi pelastustoimi on toiminut ja vahingot ovat jääneet pieniksi. Aineksia olisi ollut suurempaankin. Sen verran on palanut, että palanneen puun hyönteisille on elinympäristöä nyt tarjolla.
akallio
Viestit: 2068
Liittynyt: 18 Elo 2010 14:20

Viesti Kirjoittaja akallio »

^^ Usein nuotiopaikoilla tuollainen lappu onkin, mutta ei toki kaikilla.

Eristys maapohjasta toteutuu hyvin kaikenlaisilla rakennetuilla tulipaikoilla. Kipinöinnin estäminen onnistuu ainakin keittokatosten hormillisissa tulisijoissa, joten niitä saa käyttää (useimmiten) metsäpalovaroituksen aikaan. Kodat taitavat olla rajatapaus. Joskus niissä on hormi, mutta ei taida olla kovin selvää virallista vastausta tilanteeseen, jossa kodassa on vain aukko katossa ja tavallaan koko kota itsessään on se hormi.
tst
Viestit: 6547
Liittynyt: 20 Heinä 2006 21:36

Viesti Kirjoittaja tst »

Onko hiilillä tai briketeillä pallogrillissä grillaaminen avotulta? Ehkä sytyttäessä on vähän liekkiä, mutta ei muuten. Tietyllä puuttomalla alueella tämä voisi olla notskin korvike metsäpalovaroituksen aikana. EDIT Selvä pyy. https://pelastustoimi.fi/koti-ja-arki/t ... ly/avotuli
Eräopas
Viestit: 61
Liittynyt: 13 Kesä 2012 19:26
Paikkakunta: Kemijärvi

Viesti Kirjoittaja Eräopas »

Hieman sivuaa aiheesta.... oletettu rikoskin on jo vanhentunut.

Muistelus 80- luvun alusta. Olin vaeltamassa Lemmenjoen kansallispuistossa Repojoen latvoilla. Pitkään jatkuneen kuivuuden takia maasto oli erittäin kuivaa ja oletettavasti metsäpalovaroitus oli voimassa, tosin mitään varmaan tietoa tästä ei minulla ollut. Siihen aikaan ei keitin kulkenut mukanani ja niinpä avotuli oli ainoa mahdollinen tapa keittää vettä ja tehdä ruokaa. Mutta nyt tuli pulma. Kovan etelätuulen ja ruutikuivan maaston takia tulen tekeminen oli "hieman" vaarallista. Ruokaa piti tehdä, mutta mihin tuli? Jonkinlainen tuulensuoja/tulisija olisi tarpeen kipinöiden leviämisen estämiseksi. Pitkällisen etsinnän jälkeen löysin sopivia litteitä kiviä, joista kokosin alkeellisen uunin/tulisijan, jolla keittopuuhan onnistuivat kohtuullisen turvallisesti.
Vastaa Viestiin