Siperian ruderalista voi löytyä jostain Lapissa luonnonkantanakin. Monet autoflowerlajikkeet pohjautuvat tuohon, joten jossain etelään antavassa sopivassa paikassa kasvais. Vaikuttavien ainesosien pitoisuudet jäisivät vähäisiksi, mutta luonnettahan sillä olisi kuin alppimintulla! Jäi joku vuosi takaperin jotain hipinretaleita huumehampunviljelystä tunturin etelärinteellä kiinnikkin.rautu kirjoitti:Kasvaisiko hamppu jossain suojaisessa laaksossa?
Kasvisten viljely
Kannattaa laittaa lehtikatetta istutuksille runsaasti. Lehtikate auttaa viljelystä säilyttämään kosteutta.
En siis ole ainoa, joka noissa hommissa on mokoman löytänyt...Kaarle Suurehko kirjoitti:Tässä taannoin erästä suunnistuskarttaa tehdessäni huomiota kiinnitti voimajohtolinjan alla aurinkoisella kalliohyllyllä hyvin hoidettu neliön parin kasvimaa. Kannabistahan siinä. Merkitsin paikan omaan villiyrttikarttaan mutten suunnistuskarttaan.
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
Re: Kasvisten viljely
Panenpa harkintaan. Jos vaikka naurista kylväisi. Hauska ajatus.boueme kirjoitti:Lähden Muotkatuntureille huomenna. Porkkanansiemeniä on repussa pussillinen ja ne ajattelin kylvää sopimiksi katsomiini paikkoihin. Syksyllä ken vaeltaa siellä, saa nauttia tuoreita, juuri poimittuja porkkanoita suuhunsa. Suosittelen muitakin tekemään samoin. Rehuja voi kylvää esim.autiotupien pihapiiriin ja muualle. Tänne sitten linkkiä vaikka kansalaisen karttapaikan kautta.
-Boueme
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
-
- Viestit: 316
- Liittynyt: 26 Syys 2007 15:12
- Paikkakunta: keskellä Suomea
Iso-B:llä periaatteessa mukava idea. Porkkanan kasvu ei kuitenkaan onnistu jos multaa ei ole parikymmensenttistä kerrosta. Kämppien ympärille on niin paljon pissitty (minkä näkee kesällä voimallisen vihreästä ruohon kasvusta) että typpeä luulisi riittävän, tuhkaakin löytyy tulipesistä, sitä (siis emäksistä maaperää) tavalliset vihannekset tarvitsevat. Pitää sitten merkata kunnolla kasvimaa etteivät kämppäyöpyjät öisin kuseksi viljelystä kuoliaaksi.
Ruohosipulitupsu pihapiirissä olisi kyllä aika hauska juttu. Eiväthän siemenet paljoa paina, sopii kokeilla kaikenlaista, joku kulkija saattaa löytää kivan yllätyksen.
Varsinkin alkukesästä tosin ainakin luonnon kasvimaa on runsas: maitohorsman alut maistuvat pähkinäisiltä, koivun lehdet ja kuusen kerkät maistuvat teessä, väinönputken lehtiä voi syödä salaattina.
Ruohosipulitupsu pihapiirissä olisi kyllä aika hauska juttu. Eiväthän siemenet paljoa paina, sopii kokeilla kaikenlaista, joku kulkija saattaa löytää kivan yllätyksen.
Varsinkin alkukesästä tosin ainakin luonnon kasvimaa on runsas: maitohorsman alut maistuvat pähkinäisiltä, koivun lehdet ja kuusen kerkät maistuvat teessä, väinönputken lehtiä voi syödä salaattina.
Keväinen maitohorsma on parsan veroista pannulla paistettavaa. Moni muukin luonnossa kasvava on ravinnoksi kelpaavaa. Toivo Rautavaara on kirjoittanut kirjan Mihin kasvimme kelpaavat joka uusien painoksien myötä klassikoksi noussut teos opetti jo pula-aikana suomalaisille, miten hyödyntää luonnonkasveja ruokana.
Kasviksia siis löytyy luonnosta kun osaa hakea, ja lihaakin saa metsästysaikana sekä osaava kalastaja myös kalaa. Ei siis tarvita kuin suolapussi reppuun ja vähän kuivattua leipää ;)
Edit: Tilasin tuon kirjan antikvariaatista. Mielenkiintoista etsiä ruokaa omalta tontilta muutenkin kuin viljeltynä. Pitää vain katsoa ettei vastaisuudessa pissi ihan mihin sattuu ;)
Kasviksia siis löytyy luonnosta kun osaa hakea, ja lihaakin saa metsästysaikana sekä osaava kalastaja myös kalaa. Ei siis tarvita kuin suolapussi reppuun ja vähän kuivattua leipää ;)
Edit: Tilasin tuon kirjan antikvariaatista. Mielenkiintoista etsiä ruokaa omalta tontilta muutenkin kuin viljeltynä. Pitää vain katsoa ettei vastaisuudessa pissi ihan mihin sattuu ;)
Viimeksi muokannut Ursus, 01 Helmi 2021 14:34. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
Aika laiskasti tule noita luonnonkasveja hyödynnettyä ruuaksi...viime kesänä tuli fiilisteltyä ja syötyä vähän ketunleipiä ja suolaheinää. Kersana niitä syötiin joka kesä välillä enemmänkin.Silloin käytiin vaikka naurisvarkaissa ja loppukesästä katseltiin kiiltomatoja illan pimeydessä.Niitä ei ole näkynyt vuosiin.
Ennen oli moni asia paremmin .
Ennen oli moni asia paremmin .
-Umpikännissä kaikki näyttääkin niin selvältä-
Horsmat syön kämppien pihoilta kesän aluksi tuoreeltaan. Nokkosia laitan ruoan valmistuksen loppuvaiheessa sörsselin päälle ja annan hautua kannen alla pehmeiksi. Pakuriteetä keittelen silloin tällöin. Iltaisin sitä ei uskalla juoda, sillä en mielelläni lähde keskellä yötä pihan perälle vedenheittoon. Nokkosia ja horsmia ei Lapin kiveliössä kasva muualla kuin kämppien nurkilla, joten telttaretkillä niitä ei ole tarjolla. Teltta on aina mukana, mutta jos vapaa kämppä osuu kohdalle, saatan yöpyä siinä.
Kauan sitten kaloja oli vesissä ja riistaa metsissä, mutta ne on hävitetty jo ajat sitten lähes sukupuuttoon. Nykyään tarvitaan reppuun muutakin kuin suolapussi ja kuivattua leipää.
Kauan sitten kaloja oli vesissä ja riistaa metsissä, mutta ne on hävitetty jo ajat sitten lähes sukupuuttoon. Nykyään tarvitaan reppuun muutakin kuin suolapussi ja kuivattua leipää.
Horsmaa ja nokkosta olen jo vuosia kuivattanut - löytyy omalta pihalta.
Kuivatettu nokkonen käy melkein kaikkien ruokien sekaan (kastikkeet, padat, keitot...)
Horsmaa keväällä ja kesällä tuoreena salaattiin, keittoihin.. . Kuivatun horsman sekoitan teelehtiin :musta, vihreä, horsma, joskus vuohenputkea ym.,
Kuivatettu nokkonen käy melkein kaikkien ruokien sekaan (kastikkeet, padat, keitot...)
Horsmaa keväällä ja kesällä tuoreena salaattiin, keittoihin.. . Kuivatun horsman sekoitan teelehtiin :musta, vihreä, horsma, joskus vuohenputkea ym.,