Tuota olemme soveltaneet yksinkertaistettuna ja sipulitta, sekä ilman kirjallista viisautta.tst kirjoitti: Siperian lohi:
I. PYYNTITUORE TAIMENFILE JA SIPULI SILPUTAAN PIENIKSI.
II. LISÄTÄÄN HIEMAN HIENONNETTUA MERISUOLAA JA SITRUUNAN MEHU. JA SITTEN RUISVOILEIVÄLLE. VOT!
Lähde: Koskentilan isäntä, Markku Suonio/ Kari Karlsson, Haukivuori.
Eli juuri pyydetystä taimenesta ohuita siivuja ilman nahkaa laitettuna voilla terästetyn ruisleivän päälle. Tässä vaiheessa ripaus hienoa merisuolaa (tavallinenkin ruokasuola käy) kalasiivujen päälle ja silmät nautinnosta ummistaen haukkaisu leivästä, jonka maun annetaan hetken tuntua kitalaessa. Tuon pienen hetken jälkeen suoritetaan kalan marinointi kossuryypyllä ja hampaita apuna käyttäen herkkupala hienonnetaan, sekä tuotoksen annetaan hitaasti valua kohti ruuansulatusta. Tavalle on ominaista, että seuraava leipä maistuu edellistä paremmalle, vaikka ensimmäinenkin on herkullista. Jos ette usko, niin kokeilkaa sitä aiheeseen sopivan joen varressa ja hyvässä seurassa. Keskimääräisesti joudutte tunnustamaan, että ohje toimii.