Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

f7391
Viestit: 317
Liittynyt: 14 Elo 2007 09:23

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja f7391 »

Oletko kokeillut kuivata kasvattamaasi perunaa?

Saako muuten perunaa enää kuivattuna mistään? Siis sitä intin noppasopan perusraaka-ainetta.


Hanu
Viestit: 3996
Liittynyt: 03 Heinä 2007 14:30

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja Hanu »

Muiden kuivaamaa perunaa olen kokeillut ja ei ollut hyvää. Viikko pari vuodessa vaeltamassa jaksaa syödä pastaa. Siihenkin saa vaihtelua ihan riittävästi.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Pasta on muutenkin suosikkiruokiani. Aloittaja taitaa kuitenkin olla kovasti laktoosi-intolerantti; niin minakin ja harmillista kylla monet parhaat pakastekuivatut ovat kovin kermaisia.
- mutta kuten Hanu sanoi, perusmalleistakin saa hoystamalla makoisia ja myos vaihtelevia
- sillakin on ero, etta onko kastikkeessa (ennen sailomisprosessia) kaytetty kermaa vai juustoja, koska vm:ssa jo niiden valmistamisen aikana proteiinit pilkkoutuvat lyhyemmiksi kuin lahtotilanteessa - ja siksi vatsalle helpommin sulatettaviksi
f7391
Viestit: 317
Liittynyt: 14 Elo 2007 09:23

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja f7391 »

Itsellä tulee pasta korvista enkä ole mikään suuri riisin ystäväkään. Toimisikohan lisukkeena jokin papupohjainen hommeli? Saisi samalla proteiinia ja pates kasvaisi vaelluksellalin 8) Jos niin mikähän semmoinen lisuke voisi olla?
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Pasta, riisi, nuudeli on ollut se pää aines. Nyt seuraavaksi tulee 4kpl perunaa jotka ei paljon paina ja saa jopa kaksi ateriaa. Pitää vaan ilmeisesti varautua näillä ilta ruokintaa jolloin voi kahvipannussa näitä sen 30-45min keittää. Kuivaruoka kerkee silti hyvin vettymään ko. aikana. Pavuista en tiedä muuta kuin kokelemaan miten saa kuivaksi jos tarve ja miten ennallistettua. Perunaa en onnistunut ennalistamaan joten tuoretta mukaan.
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Ja tuli mieleen kun koronan alkuaikoina loppu jauheliha kaupoista, niin korviikkeeksi vegaanilta kyselin oli soijarouhe
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Ja koska alussa en saanut varmistusta mitä allergiaa. Niin tietysti munaa. Nyt 10kpl pöhisee kuivaksi
Kuva
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re:

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Lintusininen kirjoitti: 31 Joulu 2006 13:31 Saattaapi olla hiukan tyhmiä kysymyksiä, mutta kun ei tuota kokemusta vielä ole noin vaativalta vaellukselta. Käsittääkseni energiankulutus on huimasti suurempi vaelluksellla, talvivaelluksesta puhumattakaan. Kuinka paljon sitä kaloreina oikein pitäisi saada kurkusta alas ruokaa, jotta jaksaa?Normaaliin verrattuna?
Varmaan henkilökohtainen kokemus mutta pulkkaakon vedän, niin en tunne rasituksen aikana nälkää. Joten joudun vähän kellottamaan ateriointia. Etätöissä jääkaapin vieressä taas tuntuu että on koko ajan nälkä
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Yks viel, eli kuivaat kaikki rehut mistä tykkäät. Paprika, porkkana, sipuli, yms.
Sitten tehosekottimeen aivan jauhoksi.
Nyt valmis kastike tai keitto aines Voi on hyvä lisä.
Google "tietää" montako kaloria tarvit. Mutta et tarvinne yhtään enempää ruokaa kuin mitä nyt syöt jos alta kaks viikkoo taivallat. Veikkaan?
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja luuppi »

LauriA kirjoitti: 23 Heinä 2022 19:48 Yks viel, eli kuivaat kaikki rehut mistä tykkäät. Paprika, porkkana, sipuli, yms.
Taitaa olla meikamannella naossa vikaa, kun en hahmottanut etta mita siella uunisi alemmalla pellilla oli kuivumassa?
LauriA
Viestit: 819
Liittynyt: 14 Tammi 2017 17:19

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja LauriA »

Persiljaa ala pellillä. Jos siitä vähän lisä buustia makunystyröille muun ruuan sekaan.
Ja tässä tuon kavishässäkän kuivaus aloitettu, joka lopuksi yleiskoneen läpi jauhoksi.
Kuva
cobbo
Viestit: 703
Liittynyt: 22 Elo 2017 20:48

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja cobbo »

f7391 kirjoitti: 23 Heinä 2022 13:11 Itsellä tulee pasta korvista enkä ole mikään suuri riisin ystäväkään. Toimisikohan lisukkeena jokin papupohjainen hommeli? Saisi samalla proteiinia ja pates kasvaisi vaelluksellalin 8) Jos niin mikähän semmoinen lisuke voisi olla?
Olen kuivannut kaupan texmex-osastolta saatavaa "refried beans" -tahnaa. Se on kypsennettyjä papuja jotka on jauhettu mössöksi, koostumus aika lähellä hernekeittoa ennen vedellä laimennusta. Sitä olen käyttänyt texmex-henkisessä riisi/papu-mössössä sekoittamalla pikariisit, kuivatun paputahnan, tacomausteet sekä kuivattuja vihanneksia kuten sipulia, tomaattia (tai tomaattijauhetta) ja paprikaa.

Äskeiselle reissulle tein kotona valmiiksi linssi-soijarouhe -curryn intialaiseen tapaan mutta ilman rasvaa, ja kuivatin sen samaan tapaan kuin hernekeittokin kuivataan. Lisäksi pikariisiä ja kookosmaitojauhetta tuomaan rasvaa. Ilmankin riisiä varmasti pärjää jos se tökkii, syö vain curryn vähän muhennoksen tapaan.
luuppi
Viestit: 5544
Liittynyt: 09 Tammi 2013 20:24

Re: Retkuilua erityisruokavalioisena, onko vinkkejä?

Viesti Kirjoittaja luuppi »

Itselleni ei enaa kay (FODMAP, eli nopeat sokerit ja hiilihydraatit) mutta kaupastahan saa paahdettua sipulia joka
A. sopii melkein kaikkkeen
B. maistuu hyvalta, ja
C. on uskomaton kaloripommi (kuivattuna per gramma).

Keliaakeillekin on aina riisi (taysjyva riisi ja quinoa sekoitus 183 kcal/ 100g) ja peruna. Mummonmuusia 10+ vuotta syoneena sain kai taalta kirvokkeen kokeilla LIDL Harvest Bask versiota.... ja sehan
1. on tehty hiutaleista (ei jauhosta)
2. maku n. samoissa heti valmistuttuaan, mutta
3. toisin kuin jauhopohjainen, joka menee betoniksi alle tunnissa, niin tuo on yhta hyvaa (voin kanssa) lammitettyna viela seur. pvana
Vastaa Viestiin