Lihasoppa
Lihasoppa
Lauantaina ajattelin painella metsään keitinvarustuksenani pakki. Ajattelin laatia lihasopan siinä. Vettä varmaankin ensin puolilleen se pakki, sitten lihapalat ja keittämistä muutama tunti. Sitten potut ja muut rehut sekaan, vai? Olettekos kokanneet lihaskeittoa tulilla ollessanne? Onko hyviä vinkkejä?
-B
-B
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
- oinaspässi
- Viestit: 559
- Liittynyt: 22 Maalis 2006 22:36
- Paikkakunta: Joensuu
Onhan tuota tullut tehtyä. Sen verran teen esivalmisteluja, että ruskistan lihat valmiiksi kotona, samoin freesaan kasvikset. Mettässä ei tartte kuin vesi ja mausteet lisätä ja antaa siten sopan porista.
Lihana possun lapaa, lisäksi sipulia, porkkanaa, pottuja, valkosipulin kynsiä...siis perussysteemit. Mustapippuria, suolaa, hieman sokeria ja lihaliemikuutio sekaan.
No niin...nyt tuli nälkä!!
Lihana possun lapaa, lisäksi sipulia, porkkanaa, pottuja, valkosipulin kynsiä...siis perussysteemit. Mustapippuria, suolaa, hieman sokeria ja lihaliemikuutio sekaan.
No niin...nyt tuli nälkä!!
On tullu kokeiltua, tosin trangialla keitetty. Eli miten olisi että paistat ne lihanpalat ensin, otat mukaan esim. nuotiopannun ja pakin.
tarvikkeet:
Lihaa
potut+muut rehut
Lihaliemikuutio
Mausteet
Voi paistamista varten
Nuotiopaistinpannu
pakki
Paistat lihat ja lisäät ne kiehuvaan veteen. Muut einekset sekaan mielivaltaisessa järjestyksessä. Luulenpa että hyvä tulee!
Edit: tämä ohje on tarkoitettu improvisoitavaksi
tarvikkeet:
Lihaa
potut+muut rehut
Lihaliemikuutio
Mausteet
Voi paistamista varten
Nuotiopaistinpannu
pakki
Paistat lihat ja lisäät ne kiehuvaan veteen. Muut einekset sekaan mielivaltaisessa järjestyksessä. Luulenpa että hyvä tulee!
Edit: tämä ohje on tarkoitettu improvisoitavaksi
Paistaminen etukäteen olisi ehkä hyvä idea, mutta kun iät ja ajat ole keittänyt perinteistä lihakeittoa niin, että lihat kylmään veteen ja hiljaa kuumennetaan kiehuvaksi ja pienellä tulella keitellään tuntitolkulla... Naudanlihaa olen aina käyttänyt, luullista sellaista. Voishan tuota tapojaan muuttaakin, mutta tuntuu omituiselta laittaa esipaistettua pussua lihakeittoon...
-B
-B
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
-
- Viestit: 1691
- Liittynyt: 15 Touko 2006 21:35
En laittaisi lihaliemikuutiota lihakeittoon, en siis käyttäisi esipaistettua lihaa. Vaan jos on kiire, no ehkä sitten, tai en sittenkään vaan tekisin jotain muuta. Ehkä reitteriä.
Jotkut esipaistavat myös karjalanpaistilihat, tipahtaa tunti kypsymisajasta. Kannattaa mielummin työntää lihat tuntia aikaisemmin uuniin, on sitten samaan aikaan valmista. Maku vaan on vieläkin parempi.
Jotkut esipaistavat myös karjalanpaistilihat, tipahtaa tunti kypsymisajasta. Kannattaa mielummin työntää lihat tuntia aikaisemmin uuniin, on sitten samaan aikaan valmista. Maku vaan on vieläkin parempi.
Tällä periaatteella minäkin ajattelin lihasoppani laatia lauantaina. Ei oikeastaan ole muutakaan tekemistä siellä metsässä kuin tuumailla ja seurata lihan kypsymistä. Putkiluu antaa mukavasti ekstramakua soppaan. Mausteiksi muutama maustepippuri ja laakerinlehti, sipulia, porkkanaa, lanttua. Kyytipojaksi tyryä. Ja palan painikkeeksi ruisleipää, itse kuivattua jälkiuunileipää.mäkäräinen kirjoitti:En laittaisi lihaliemikuutiota lihakeittoon, en siis käyttäisi esipaistettua lihaa. Vaan jos on kiire, no ehkä sitten, tai en sittenkään vaan tekisin jotain muuta. Ehkä reitteriä.
Jotkut esipaistavat myös karjalanpaistilihat, tipahtaa tunti kypsymisajasta. Kannattaa mielummin työntää lihat tuntia aikaisemmin uuniin, on sitten samaan aikaan valmista. Maku vaan on vieläkin parempi.
-B
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
Ruskista lihat pakin kannella voissa ja lisää ne lihaliemikuutiolla ja suolalla ja mustapippurilla ja parilla maustepippurilla maustettuun kiehuva vetiseen pakkiin. Keitä niin, että lihan voi rikkoa lusikalla ja lisää sitten perunat ja keittovihannekset, kuten porkkanat, sellerit ja nauriit ja keitä niin kauan, että porkkana on pehmeää.
Takaan, että saat hyvää syötävää, josta vannoutunut vegaanikin menisi sekaisin ja alkaisi rikkoa omia periaatteitaan vastaan.
Takaan, että saat hyvää syötävää, josta vannoutunut vegaanikin menisi sekaisin ja alkaisi rikkoa omia periaatteitaan vastaan.
Kyllä periaatteessa, jos liha on riistaa, mutta käytä vain kypsiä eli sinisiä marjoja. Älä missään nimessä lisää keittoosi niitä vihreitä marjoja, joita jotkut tuntuvan käyttävän, koska ne MAISTUVAT PAHALTA JA OVAT MYRKYLLISIÄ. Myös kypsät marjat ovat myrkyllisiä, joten niitä pitää laittaa ruokaan vain pieniä määriä.boueme kirjoitti:Olisiko erätyyliin sopivata asentaa pakkiin muutama katajanmarja makua antamaan? Sopisiko lihasoppaan? Savun makuahan keitokseen tulee joka tapauksessa.
-B
Aikoinaan taikinan juurta suojattiin katajanoksilla. Itse tein mummoltani saamasta juuresta vuosikausia ruisleipää ollessani köyhä asuntosäästäjä joskus 90 -luvun alussa. Taikinajuuri säilyi hyvin, kun sen päälle laittoi pari katajan oksaa.
Viimeksi muokannut Nevis, 27 Maalis 2008 21:58. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Ohutpohjasella alumiinipakilla avotulella tuntikausiin keittäminen kävis ainakii Ölliäisen hermoille. Ja jos vielä o pikipuita, herkiää pakki kiehumasta aijan kansa. Vettäkkii suap olla lisseemässä, haihtuu taivaan tuuliin iliman kantta. Valuraatanen emalikattila tai rautapata olis kaikista paras.
Laiska ku oon, nii ainakii lihat kypsennän hilikkua vaille kypsäks, luista valamis liemi mukkaan ja sitte pottuin ja vihannesten keittäminen ja lihat ja pippurit joukkoon. Mums mums. Jos o laiha keitto, nii ruisleivän paloja liemen joukkoon.
Mikkää eijoo nii ällöttävvöö ku vätkynvätkynkumipallokeitto.
Laiska ku oon, nii ainakii lihat kypsennän hilikkua vaille kypsäks, luista valamis liemi mukkaan ja sitte pottuin ja vihannesten keittäminen ja lihat ja pippurit joukkoon. Mums mums. Jos o laiha keitto, nii ruisleivän paloja liemen joukkoon.
Mikkää eijoo nii ällöttävvöö ku vätkynvätkynkumipallokeitto.
Eläkeehä immeisiks
UÖ
UÖ
Tässäkin tapauksessa avainsana on hauduttaminen eli pakin voi upottaa hiillokseen ja odotella rauhassa herkun kypsymistä. Hyvää ruokaahan ei koskaan valmisteta avotulella, vaan aina hiilloksella.Ölliäinen kirjoitti:Ohutpohjasella alumiinipakilla avotulella tuntikausiin keittäminen kävis ainakii Ölliäisen hermoille. Ja jos vielä o pikipuita, herkiää pakki kiehumasta aijan kansa. Vettäkkii suap olla lisseemässä, haihtuu taivaan tuuliin iliman kantta. Valuraatanen emalikattila tai rautapata olis kaikista paras.
Laiska ku oon, nii ainakii lihat kypsennän hilikkua vaille kypsäks, luista valamis liemi mukkaan ja sitte pottuin ja vihannesten keittäminen ja lihat ja pippurit joukkoon. Mums mums. Jos o laiha keitto, nii ruisleivän paloja liemen joukkoon.
Mikkää eijoo nii ällöttävvöö ku vätkynvätkynkumipallokeitto.
Nyt en halua päästä helpolla tässä asiassa, vaan ihan niillä töin ajattelin metsään mennä: Lihakeittoa keittämään ja syömään. Sitten uinumaan kuun kylmään valoon massu täynnä lihasoppaa ja pää täynnä tyryä.Laiska ku oon, nii ainakii lihat kypsennän hilikkua vaille kypsäks, luista valamis liemi mukkaan ja sitte pottuin ja vihannesten keittäminen ja lihat ja pippurit joukkoon. Mums mums. Jos o laiha keitto, nii ruisleivän paloja liemen joukkoon.
-B
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
-
- Viestit: 812
- Liittynyt: 12 Tammi 2006 15:50